reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witajcie:-)

jestem dziś na chwilkę,zaraz odwioze młodego do szkoły a później musze jechać na nowy domek bo internet bedą zakładać.A jeszcze później mam w pracy świąteczny lunch ,wiec troszkę pracowity dzień.
Wczoraj przeniesione pierwsze paczuszki.Musze powiedzić ze bolą mnie nogi.Rozpakowywałam kartony w kuchni i dużo się naschlałam,oczywiście pracujac nogami durzo(brzuszek przeszkadza już w schylaniu)I dziś mięśnie mnie bolą.Tak to jest jak sie siedzi całymi dniami przy kompie:-)
Doczytałam że boli Was tu i ówdzie.Mnie też,mam takie kłucia czasami w okolicach jajników lub pod spodem brzucha.Nie biore nic,ewentualnie no-spe.
Bule brzucha w ciązy to normlne,jesli sie nie przerdza w bóle nie do zniesienia oczywiscie.

Życzę Wam laski miłego dnia,może jeszcze zajrze wieczorkiem do Was.
Buziaki

reklama
I ja się witam :)

Zebrra - ale to przecież świetnie, że dopisuje Ci humorek :-) Może żyjesz już zbliżającymi się świętami :-)?!

Tusen - lekkiej przeprowadzki życzę :-)! No i nie forsuj się tak.... proś kogo możesz o dźwiganie tych kartonów.

Traschka - jak się temperatura utrzyma, to idź Kochana do lekarza. Może potrzeba silniejszego leku. Teraz tyle tego świństwa w powietrzu lata, że łatwo o poważną chorobę.

Antar - tak mocno trzymam za Ciebie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Musi być dobrze!!!

Zimno na dworze jak diabli a taki mróz ma się utrzymać do końca tygodnia... Zawiozłam dziecie na szachy, zrobiłam sobie mleko z miodem i miałam się położyć, ale chyba się zmobilizuje do szukania prezentu dla męża. Jakoś pomysłu żadnego nie mam....
Jasełka dzieci mają przesunięte, bo ciągle jest remont ich sali - to już trzeci tydzień się ciągnie a miało potrwać tydzień... Dzieci mają zajęcia w piwnicy - tzn, tam gdzie świetlice - rewelacja. Jesteśmy z mężem przeszczęśliwi, że ta szkoła tak prosperuje... Dzieci zwiedzione, wiadomo - czekały na jasełka a tu d..pa blada...
No to miłego dnia - pogrzebię na allegro.

Trasha mi lekarka od razu na pierwszej wizycie powiedziala, ze w przypadku goraczki od razu paracetamol bo goraczka jest niebezpieczna, max 3 tabl na dzien

Aestima mnie boli cały brzuch na dole, z boku i czasem kłuje w środku w kroku albo przy pępku. Z różnym nasileniem. Wczoraj bolało naprawdę mocno, tak jakby w jajnikach i w podbrzuszu skurcze - najmocniej boli zawsze wieczorem, a prawie w ogóle po nocy, z samego rana. Wzięłam po południu no spę forte ale nie pomogła. No to zaczęłam brać tę luteinę dopochwowo. ZObaczymy co z tego wyjdzie.
Antar ja podobnie jak dziewczyny na Twoim miejscu byłabym już w szpitalu.
Traschka uważaj na gorączkę, bo może być naprawdę groźna dla ciąży - nawet nie samo przeziębienie ale właśnie gorączka.

Dziewczyny mam jeszcze pytanko - czy któraś przechodziła ostatnio infekcję "tam" na dole? Mnie od wczoraj zaczęło swędzieć i piec a dziś rano się już nasiliło. Czy macie jakieś sprawdzone dozwolone dla nas sposoby na pozbycie się tego? Czy jest coś co mogę sobie kupić w aptece bez strachu?

czesc kochane
niespie od 7.00 ale ruchy mam slimacze

zebrra mlody kaszle roznie, najczesciej jak pobiega sobie albo poskacze po tapczanie... Z rana i z wieczora najczesciej. Ale przed snem to nagminne. W nocy czasami... no dwa razy moze sie zdazylo. Nigdy z astma nie mialam nic wspolnego...

lece do wanny ;-)

CZeść dziewczyny, ja tylko na sekundkę, bo zaraz jadę do promotora...
Dagamit, mam takie same bóle! I chyba dzisiaj do niego zadzwonię, chociaz co moze przez tel... powie o nospie i tyle. Jestem już umęczona tymi ciągłymi bólami, spokój mam tylko wtedy kiedy śpię.
Ehh, pojechałabym na ip, ale tam mogę chyba tylko w nagłych przypadkach się stawić??

Dagamit, zadzwoń do lekarza, niech Ci poradzi co wziąć żeby powstrzymać infekcję.

Ostatnia edycja:
Dagamit ja mialam infekcje czeste ale przed zajsciem w ciaze z synkiem...
mam poprostu za mala flore bakteryjna tam czy cos takiego i kazde plyny nawet te do higieny intymnej mi szkodza... myje picie od dawna szarym mydlem i jest gicio.

Aestima Tobie może chociaż no spa pomaga, bo u mnie to już nawet z tym kiepsko...jak ta luteina nie pomoże to nie wiem...
Larvunia ja się od dawna podmywam Laktacydem i mimo to coś się przyplątało. Na razie wtarłam sobie clotrimazol (mam nadzieję, że można), ale nie wiem czy oprócz tego coś mogę zastosować żeby się bardziej nie rozwinęło.

Cześć Kochane! Wczoraj wróciłam z zakupów o 20 tej byłam padnięta i prawdę mówiąc przed chwilą wstałam...ogromnie się ciszę że mogłam Was sobie pooglądać bo teraz to juz siadaja przed naszym forum wiem kto pisze i mam Was w głowie. Prezenty prawie wszystkie pokupione, tylko do mężusia jeszcze nie mam a jutro to będę miała urodzinowy zapiepsz do soboty.
Dagamit...tydzien temu infekcja u mnie ustąpiła od wczoraj znowu...lekarz wtedy mi przepisał NATAMYCYNA UNIA....dopochwowe tabletki dla kobiet w ciąży, pomogło ale niestety czekam na wyniki bo chyba mam bakterie którą muszę wytepic prawdopodobnie antybiotykiem.
Doris...3mam kciuki za wizyte i za Wiki
Zebrra....ślicznoto, gdzie Ty widzisz zmarszczki? Do okulisty prosze się wybrać :)
Aestima...też mnie boli brzuch i się zastanawiam czy wszystko ok ale napewno jest ok...nie wkręcajmy się
Antar....mam nadzieje że u Ciebie dobrze...czekam na wieści od Ciebie
A tak poza tym Kochane mam dzisiaj zamiar zrobić to czego nie zrobiłam wczoraj przez te nasze zdjęcia...zobaczymy-----------jestem od Was uzależniona :)

reklama
Dagamit, staram się nie łykać nospy, bo za bardzo nie pomaga, albo poamga na chwilę, a nie chcę ciągle łykać tabletek. Mi się wydaje, ze taką infekcję w ciąży obowiązkowo musi zobaczyć lekarz. Może zadzwoń do niego?

Do góry