reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Ninka podchodzi do mnie i mówi, że chce cyt."pierdoł pierdoł":confused:Wiecie co miała na myśli? Otóż: playdoh:-Dczy jak to się tam pisze...

trasiu jeszcze ten silniczek na dokładkę:wściekła/y:noż pech!
asinka - co poradzisz, jak trzeba, to trzeba!
głowy do góry!
katamisz - wyobrażam sobie Twoje wielkie "uffffff" po tej ostatniej wizycie lek.:tak:super!

Leo kończy jutro 2 latka, naprawdę nie bardzo do mnie dociera, że już 2! Z rana zrobię tartę bananową (oby wyszła, wcześniej nie robiłam) i pod wieczór wpadają teście.

reklama
Ironia, już się dogadałam z Trasią i jutro jej wysyłam... A tak w ogóle hejka wieczornie i po długiej nieobecności.. :-)
p.s. Martunia moje gratulacje :-)

ja mam dosyć, nogi i poślady bolą od trzydniowego łażenia po sklepach, w wekend wybywamy pod Trzebnice, więc niedaleko, ślub, weselicho z poprawinami i szukałam czegoś do ubrania, tragedia - dwa dni dół na maksa i wczoraj udało mi się kupić;-) ponieważ nie lubię rzeczy na raz wybrałam:
ORSAY GmbH - ORSAY Shop - shopping around the clock
ORSAY GmbH - ORSAY Shop - shopping around the clock
i dzisiaj M mi kupił jeszcze płaszczyk wiosenny:-p
po wizytach w sklepach i licznych przymiarkach mam postanowienie: schudnąć! bo nie jestem zadowolona ze swojego wyglądu:no:
trasiu nie pomogę, ale już widzę, że saffi jutro wysyła:tak:
Madzioolka robiłaś test ponownie czy czekasz do jutra???:-)
majqa czyli to już może być lada moment:tak: trzymam mocno za Ciebie/Was kciuki!!!!:-)
zołzik no do takiej decyzji potrzeba, abyście obydwoje byli zgodni, u nas ja chcę, M nie teraz:sorry: czy to Ty kiedyś kiedyś pisałaś, że artykuł o Tobie i Twojej historii miał się pojawić w gazecie czy ironia? ja sklerotyczka więc wybacz pytanie
asinka no to będziesz dokarmiać, tragedii nie ma! jak dajesz radę z dniem codziennym? bo Ty sama już z dwójką w domu, co nie? Sz wrócił do pracy z tego, co pamiętam, trzymaj się cieplutko!
katamisz no kiedy Ty chcesz się spotkać kobieto skoro czasu nie masz???:-p oczywiście - ja chętna!;-) fajnie, że do nas zawitałaś:tak: dawaj zdjęcie Gracko i to już!:-) zdrówka dla Gracki! jak przygotowania do komunii?
Silva oj to miałaś ciężko na szczepieniu:-( dobrze, że już po i oby tym razem reakcji poszczepiennych nie było:tak: Szymek szczuplutki:tak::-) jak Ty się czujesz???
andariel co to jest playdoh...?;-) i 2 ur Leo już jutro???:shocked2: niesamowite!!! którą tarte bananową robisz? tą bez pieczenia?
saffi heeej:-)

witam się z Wami sorki ale nie nadrobie
byłam dziś na kontroli u lekarza odnosnie tych wyników z morfologii Matiego i wszystkie ma bardzo dobre - ufff kamień z serca.
Pewnie nie pamiętacie czemu robiliśmy- Mati jakiś czas temu jak budził sie nad ranem to plakał : "mama ałlłłłaaaaa" i pokazywał na nóżki (łydki/kostki) powiedziałam to lekarzowi jak byłam na kontroli po chorobie i powiedział, ze musi to sprawdzić czy to bóle wzrostowe czy może stawy (reumatologiczne zapalenie) więc sie wystraszyłam - m.in. moja mama mnie nakręciła.
M. był z Matim w poniedziałek na badaniu a ja dziś na kontroli i musieli jeszcze raz pobrać krew na ob bo był skrzep :wściekła/y: a że dziś na zmianie była taka pielęgniarka co za bardzo pobierać krwi nie umie to sie biedak wymęczył, bo najpierw mu chciała pobrać z tej żyły co poprzednio a potem dopiero z drugiej rączki... ja sie trzymałam ale jak wyszliśmy z gabinetu to dopiero do mnie doszło!
Biedaczek mój malutki... ale najważniejsze, ze wszystko ok :-)

reklama
Nie wytrzymałam i zrobiłam test - znowu druga kreska bladzioch straszny ale jednak jest... jak poszłam z Mają na spacer to zaszłyśmy do mojego gina i się zapisałam jakby co - najbliższy wolny termin z logiczną godziną to 30 kwietnia więc do tego czasu już się wyklaruje tylko że planowaliśmy na majówkę wyjechać na do babci T do Ełku, chyba przełożę tą wizytę na po-majówce...

Dzisiaj umieram od zęba - niby martwy ale jakiś stan zapalny przy końcu kanałów się zrobił i nie mogę szczęką ruszyć, zapuchnięte oko i ucho po tej stronie twarzy... bosko po prostu... teściu już mi założył lekarstwo ale zanim to zejdzie to się męczę, wzięłam apap i zdycham...

Asinka domyślam się że się martwisz ale to dokarmisz trochę, laktacja się rozkręci i może już Ninka będzie najadała się tylko od Ciebie &&&& A jak Wasze zatrucie? może przez to masz mniej pokarmu a jak już się wykurujesz to wszystko będzie ok &&&

Trasiu kochana tulam mocno wirtualnie :*:*:*:* starsznie mi przykro że u Ciebie tak pod górkę... super że Saffi Cię poratowała :)

Majqa to już godzina zero tuż tuż :) życzę szybciutkiego i bezproblemowego porodu :)

Martadelka fajna kiecka! też nie lubię ubrań na raz ;) a playdoh to ciastolina, ta oryginalna :-D

Silva oby reakcje poszczepienne były jak najmniej uciążliwe dla Was obojga &&&

Andariel o matulu - Leo już dwa latka :szok: jak ten czas szybko leci.... udanej imprezki :)

Katamisz hej! super że lekarz już nie chce Was oglądać - to bardzo kojące usłyszeć "my się już nie spotkamy" :-)

Zołza może jeszcze K się na myśli, a jak nie to podstępem Go :p

Idę cierpieć dalej... dobrej nocki ;*

Do góry