reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Dubeltówka86 - no w rzeczy samej harcore
Traschka - pij, pij, pij....No i staraj się dobrze odżywiać - ja nadal cycuję...:-p Ja się niezbyt wyznaję na cenach mm ale Młoda była dotuczana - haaa i nie wyszło ;-) - Enfamilem.
Madzioolka - współczuję dolegliwości jaka by ich nie była przyczyna :-p No właśnie HCG to badanie krwii potwierdzające prawidłowo rozwijającą się ciąże - dlatego się ponawia po 2 dobach - wskaźników musi odpowiednio przyrastać i być w określonym przydziale referencyjnym. Tj. jeśli rośnie ale nie w granicach odpowiednich dla wieku ciąży to znaczy, że coś nie jest tak jak trzeba. U mnie tak było za pierwszym razem.
Edit: przepraszam, ale ja dziś na tyle - nie mogę pisać po 3 x każdego zdania.... :wściekła/y::wściekła/y: Spróbuję o świcie....

Ostatnia edycja:
reklama
Łeeeeeeeee, Madzioolka, to ciąża! Extra!:-D A impreza urodzinowa z tortem będzie w niedzielę - tylko teściowie woleli przyjść "sami" w dniu urodzin (i dobrze nawet, bo oni są...dziwni:sorry:). W niedzielę natomiast też będzie tylko najbliższa rodzinka - rodzice chrzestni (mamą jest moja psiapsióła i będzie z mężem, a ojcem jest mąż mojej siostry, więc od razu siostra i ich Emilka), a prócz nich moja mama.

Silva, martadelko - wstrzymam się z podawaniem przepisów bo to jakaś nieznana mi dotąd receptura - wyciągnęłam toto z czeluści kuchennej szafki i uznałam, że wygląda dość prosto, no i jutro zaryzykuję. I jest pieczona, martadelko:tak:tyle że nie porywam się na własnoręczne zrobienie ciasta francuskiego a mam gotowca:zawstydzona/y:tak więc jutro będzie recenzja dopiero!

Ciekawe jak tam obrót spraw u majqi!

wow, dubeltówka, no to wielkie zmiany u Was! Nie było problemu z przedszkolem dla Emilki? Czekaj, czy ona już się na obowiązkowe roczne przed szkołą łapie?

Ja jednak popiszę.... Młoda wymiotuje w łóżeczku choć już za bardzo nie ma czym - jutro zaczynam dzień od prania....:baffled: Myślałam, że zamaszyste wieczorne zwroty w garażu były tylko efektem przejedzenia a tu widzę, że niekoniecznie...:no: No i oczywiście mnie przy okazji wk złapał z moją Mamą - od 20.30. nie odbierała komórki, stacjonarnego też. W końcu ok. północy musiałam zadzwonić do mojego Brata, dowiedziałam się wtedy, że stacjonarny nieczynny - dlaczego nie wiem, ale po cóż informować :wściekła/y: - a moja Mama za przeproszeniem albo i bez bo to już ręce opadają.... głupa rżnęła, że nie odbiera.... :angry: Ale jak nie zadzowoniłam kilka dni bo sama ogarniałam Młodą to gdy to wreszcie uczyniłam zaczęła od prestensji co się nie odzywam i uderzyła w histerię....:wściekła/y: Jak ja błogosłowie i żłobek i opiekunkę..... Bym zupełnie sfiksowała a Młoda wraz ze mną....
A wcześniej jeszcze odrobina :crazy: z Babcią nr 2 - mam już pewność, że na 100 % mnie nie słucha - zamiast Taty była z Krysią na zajęciach plastycznych i mówię - przebrać z rajstopek i dżinsów w legginsy, skarpetki i domowe butki oczywiście. No że sweterek trzeba zdjąć bo może niewygodnie albo za gorąco poza tym, że biały to jako zawodowa kretynka nie powiedziałam - po tym jak się dziecko kisiło w body i w żłobku po odprowadzeniu przez w/w :angry: - no i przyjeżdżam po nie - Młoda owszem w legginsach ale i w rajstopach - w klubie ciepło a Krysia dodatkowo w sali zabaw szaleje plus na body rzeczony biały sweterek pomazany zieloną farbą na rękawie no i Babcia nr 2 - no ależ o co chodzi......:wściekła/y: Czy nie może być normalnie......??????!?????
Może teraz uda się cosik odpisać - Majqa1 - zestawienie kolorystyczne ciekawe a meble na stronie Ikea wyglądają w miarę uniwersalnie :happy: Ja nie wiem czy w końcu nie kupię stolik Lack i krzesełko do niego nie czekając na ten którego nie było - tylko aby sprawdzić czy będzie do siebie pasować musialabym gonić po całym sklepie z krzesełkiem aby popróbować odcienie.Ehhh....
Ironia - ale ja pojedyńcza mama z wyboru nie z konieczności, taki ufoludek zielony.... :eek:
Asinka85 - myśmy miały parę butelek pasujących do laktatora Medeli i tam głównie ew. jakieś pojemniczki na tą okazję odpowiedni - miałam w spadku specjalne woreczki ale ich w końcu nie użyłam - a podgrzewanie w podgrzewaczu było. Młoda też lekko dokarmiana była. A może to skaza białkowa ?
Katamisz - jakoś zlotowy duch upadł, ja się już nie piszę na organizowanie czas jakiś a Te co Chciały coś podziałać realizują się ponownie macierzyńsko ;-) Ale jakbyś chciała coś zorganizować to mogę troszkę pomóc. :happy:
Silva - i dlategoż ja nieszczepionkowa....:no:
Saffi - hej, co u Was ?
Martadelka - praktyczność ponad wszystko, jeszcze parę różnych okazji w tym oblecisz. :tak:
Kati83 - nie do końca załapałam :zawstydzona/y:, czy te bóle Matiemu minęły czy nadal są ?
Andariel - publiczne STO LAT dla Leo.

Ostatnia edycja:
hej z rana,
dzis w koncu brzuch przestał mnie boleć, uff....
martadelka cudny ten czerwony żakiecik
madziolka to na pewno ciąża, wszytsko sie rozkręci:) ja tam tez hcg nie robiłam
kati dominisia też częstomiała takie bóle
andariel buziaki dl aLeosia:) i czekam na przepis
aestima dobra ta zupa gulaszowa? tak mi smaka narobiłąś,że muszę spróbować
trasia wiem o czym mówisz z cena mleka, doswiadczyłam ile piniedzy idzie jakprzestalam karmic , także rzumiem cie ze walczysz, oby sie udało&&&&&&

I ja się witam krótko.

100 lat dla Leo! :-)

M. wyleciał dziś w delegację, wraca jutro wieczorem, na szczęście moja mama wpadnie popołudniu. No i mam dziś standardową kontrolę ciążową u ginki wieczorem.

Miłego dnia!

zołzik no do takiej decyzji potrzeba, abyście obydwoje byli zgodni, u nas ja chcę, M nie teraz:sorry: czy to Ty kiedyś kiedyś pisałaś, że artykuł o Tobie i Twojej historii miał się pojawić w gazecie czy ironia? ja sklerotyczka więc wybacz pytanie

Nie wiem, jak Ironia, ale moje teksty były w "Mamo to ja" i "Twoje Dziecko" - ale już dawno.

A ja po sklepach nie łażę, za to przegięłam w tym mies. z zakupami przez internet... Mąż mnie pogoni, a jeszcze dziś fajne buty znalazłam... :-p

A ja ręcznym laktatorem jadę :-p to jest hardcor!!

Też jechałam ręcznym ;-)

Dubeltówka , jesteś hardkorem nad hardkory! ;-)

Fo rev er , czyżby i Młodą wirus złapał??? Masakra... U nas 2 dni bez wymiotów, na szczęście.

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA LEOSIA! :-)

martadelka - to zołzik był w magazynach dla mam :)

Sto lat dla Leo !!

ja siadam do pracy. Młody odprowadzony na śniadanko a ja gonie klepać ;-)

Zo - ty kiedys mowiłas o adopcji.. nigdzie nie doczytalam czy trzeba udokumentowac przy adopcji ze np staralo sie iles tam lat o wlasne dziecko...to chyba nie powinno mieć znaczenia ? a może ma?

Postawnowiliśmy, że na jesień zaczniemy starania o dziecko - jesli praca sie utrzyma i kasa też - i jak bedzie to bedzie i super a jak nie to bedziemy wtedy myślec - nie chce mi sie pchac w jakies stymulwoania, zabiegi itd.. dziecko tak ale nie za wszelką cenę.. poza tym nie jest ważne czy go urodzę czy nie ważne że potrzebujemy kogoś jeszcze do kochania ;-)

Zo - ty kiedys mowiłas o adopcji.. nigdzie nie doczytalam czy trzeba udokumentowac przy adopcji ze np staralo sie iles tam lat o wlasne dziecko...to chyba nie powinno mieć znaczenia ? a może ma?

Ironia, osoby, które mogą mieć włąsne dzieci są automatycznie na końcu kolejki... :-( A poza tym w Warszawie trzeba mieć 5 lat stażu małżeńskiego, żeby zacząć działać w kierunku kursów przygotowawczych...

Powodzenia Wam! :-)

edit. W większości ośrodków adopcyjnych chcą zaświadczenie od lekarza o bezpłodności.

reklama
Dzień doberek :)

Rano powiedziałam T o dwóch kreskach :-) była radocha :-)

Andariel STO LAT DLA LEOSIA!!!!!!:tak:

Silva a jak Wam nocka minęła po szczepieniu?

Kati no to super że wyniki Matiego w normie :) ale powieział lekarz z czego mogą byc te bóle? no i czy dokuczają jeszcze Matiemu czy juz przeszły?

Zołza a te zakupy to dla Ediego czy dla Ciebie? Ja jak szaleję dla Majki to T jeszcze przymyka oko ale jak dla mnie to już gorzej :p inna sprawa że sobie ostatnio juz dawno nic nei kupiłam... chyba cas to zmienić :-)

Forever o kurka.... i jak w nocy ? Krysia dalje wymiotowała??

Do góry