reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dziewczyny właśnie wyszłam z wanny i oglądałam się w lustrze...i zaczęła mi się już pojawiać taka linia (zapomniałam jak się to fachowo nazywa)...no czyli są postępy :-)

reklama
Misialina jaka linia?? Gdzie? Kurde, z tym brzuchem to ja innych uspokajam a sama zaraz zacznę się stresować!! I jeszcze jak zaczniecie pisać, że już czujecie dzidzię (a nie jelita) to całkiem zeświruję...

Dagamit...spokojnie...to jest taka pionowa linia o kolorze brązowym która pojawia się wczasie ciąży...u różnych kobiet w różnym okresie ciąży...fachowo nazywa się to " linea negra"...i zależy też od karnacji.
Skóra przyszłej mamy produkuje o wiele więcej niż zwykle ciemnego barwnika, czyli melaniny. To właśnie ona, zazwyczaj po trzecim miesiącu ciąży, zabarwia na brązowo wcześniej niewidoczną białą linię na brzuchu. U kobiet, które w ciąży są po raz pierwszy, biegnie ona od spojenia łonowego do pępka. Szczególnie wyraźnie jest zaznaczona u brunetek. Czasem pojawiają się też drobne plamy, a piegi i znamiona ciemnieją.

Ostatnia edycja:
Nie wcale nie źle...może pojawi się później...mi teraz szybko wyskoczyła w pierwszej ciąży pojawiła się dopiero ok 20 tyg...a teraz tak szybko...zależy to od hormonów

jeju...ja tak czekam do tego 20 tygodnia bo widzę, że wtedy wszystko powinno się już pojawiać - ruchy dziecka, linie na brzuchu...bo u mnie na razie NIC - ale dobra, poczekam jeszcze 3-4 tygodnie :-)

Ja zaczne się zbierać do lekarza...troszke jak zwykle mam stresa..ale mam nadzieję że znowu zobaczę i posłucham serduszka Truskaweczki

reklama
Misialina zazdroszczę - ja to bym teraz najchętniej leżała 24h pod usg i gapiła się na moją małą :-) Miłych wrażeń!! :-)

Do góry