reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
majqa to fajny remoncik cie czeka:) lubię takie akcje. Marysia póki co ma pokój sama, w przyszłości bedzie łózko piętrowe. A Szymuś ma swój kącik w naszym salonie/sypialni. Póki co ozdobiony jedynie rysunkami Marysi ale muszę i dla niego coś wymyslić.

Ironia a jak okres? Może się nie pojawi? ja tam wierzę, że i tobie pisane jest drugie bejbe! W nowej pracy fajnie? Widze, że na bb da się wejść czyli będzie dobrze:)

Silva Szymuć na 3 centylu? A on na zdjęciach wyglada na takiego dużego chłopca:) Chyba, że o wadze piszesz tylko. Jak się czujesz? kiedy beziesz znała płeć?:)

Trasia - Szymek na 3 centylu zarówno wagowo jak i wzrostowo:) choć nie wygląda na zabiedzonego rzeczywiście... ale względem rówieśników na pewno widać różnicę wzrostu.

ps. my też pewnie przyszłościowo w piętrowe łóżko pójdziemy, bo pokój Szymka za mały na 2 łóżka (sama całe życie marzyłam o piętrowym łóżku), a póki co nowe bobo w pokoju-garderobie będzie sobie mieszkać:) a jaka płeć ostatecznie mam nadzieję dowiedzieć się 5 kwietnia o 18:00:-)

Ironia - unikasz tematu okresu....:-p

hej
Ja coś ostatnio nawalam internetowo... nie mam czasu a i komp nam sie psuje (M. go reanimował, bo kasy brakuje - musieliśmy wydać na opony letnie i niedopłate za prąd) masakra jakaś, do tego M. został poproszony na chrzestnego do dziecka kuzynki (którą widuje raz w roku!) no ale chrztu się dziecku nie odmawia.
No i wyjazd na majówkę nam sie przesunął bo chrzest 28 kwietnia a my mieliśmy wyjeżdżać 27-go :wściekła/y: a już zarezerwowane!
wszystko do duuupy, do tego w robocie młyn w związku z nową ustawą śmieciową a że ja na zastępstwo koleżanki odpowiedzialnej za "to" to już czasem "pysk" mnie boli od gadania ciągle ludziom o tym...
no i "normalna" praca nie mówiąc o tym, że koncepcyjnej to już nie można sobie nawet wyobrazić a wymagania szefa ciągle wzrastają...
No to się choć troche wyżaliłam...

Majqa powodzenia w rozwiązaniu, oby poszło gładko :-)
Doris jak zdrówko Julci?
Asinka super, ze już w domku no i Tymek spisał sie na medal :-)
Forever zdrówka dla Krysi
Martadelka tulam...
Traschka ja też dochodzę do wniosku jaki Mati już duży a Ty masz porównanie to bardziej widoczne. Mati od czwartku zasypia sam - po prostu wybrał łóżeczko sam - a my pełne zaskoczenie! :-) troche żal ale widzę, że taki doroślejszy sie robi, uczymy się sikać do nocnika i postępy duże :-)
A właśnie jakie macie pieluchy treningowe? czy w ogóle macie?
Silva współczuje gorączki Szymkowej... a jak Ty sie czujesz? dobrze znosisz ciążę?
My na 50 centylu od porodu Mati ma teraz 87 cm i ok 12 kg (waga stoi od listopada a ostro rośnie, bo ok 5 cm )
Ironia ziółkuj się :-)

forever - czuję się wywołana! No tak, teraz majqa1 i potem ja :tak:
Co do imienia, to tak na 90% Piotruś będzie... ale nachodzą nas jeszcze czasem wątpliwości... np. że może Janek lepiej...?
Asinka - gratulacje małej! Śliczna!!!

heja

nie unikam tematu tylko jutro musze kupic test i bedzie wiadomo :)
mam nadzieje że nie bo tata chyba mnie by zabil gdyby sie okazało ze nie moge dokonczyc tych ziólek :shocked2:

Ja nie sprawdzałam na jakim centylu jest Marek - okaże się na bilansie 2 latka. Wiem, że waży 14,5 kg a ubranka zakładam mu 92-98 więc 90 cm przekroczył. Ogólnie duży jest.

Ironia - a co to za ziółka?
Olga - a jak Ty znosisz ciążę?

Traschka - b. się cieszę, że miałaś jakiś pożytek z malot po Młodej która w rzeczonej bluzie jeszcze latem pomykała :-pPrzekaż ją proszę komuś potrzebującemu, niech jeszcze posłuży :happy2:
Majqa1 - że Ty masz siłę jeszcze na remoncik teraz :szok: Radek - mój eks :baffled:, trochę nieżyciowy facet - no ale brzmieniowo czemu nie - byla Wam pasowało.
Silva - Szymi w 3 centylu.... :szok: Ile ma wzrostu ? Ja to wogóle daleka od paniki jestem....
A wydawało mi się, że mieliście zapewnione miejsce - tj. pokoik - dla dwójki... :zawstydzona/y:
Kati83 - hej, a ja bym miała świetny pretekst do odmowy przez majówkę - gdzie się wybieracie ? - zresztą co to nieżyciowy termin... :szok: Pieluchy treningowe.... Chyba odpadają - nie widziałam wersji dla skrzatów :no:
_Olga_ - miło, że się dałaś wywołać :-p U Ciebie w sumie już niedługo.... Mi i Piotruś i Janek się podoba jakby co. ;-)
No i Ironia zeznawaj... Wtedy zostanę jedyną matką Jedynaka/Jedynaczki bez planów na towarzystwo :-(, no ale powodzenia rzecz jasna. :happy2:

reklama
Do góry