reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Cześć :)

Pamiętacie mnie jeszcze?

Serdeczne gratulacje dla dziewczyn, które zostały już mamusiami i dla tych które spodziewają się dzidziusia :-)

asinka - trzymam mocno &&&
ironia - a test robiłaś?

Ja powoli szykuję się do finału. Brzuch mi opadł już i tak sobie myślę, czy nie urodzę wcześniej (szczerze tak w 38 tyg mogłabym urodzić bo mi ciężko już i źle). Myślę już o antykoncepcji po coby znowu mnie coś nie zaskoczyło i mam takie pytanie. Czy któraś z Was stosuje wkładkę Mirena hormonalną? Mi ją poleca gin ale ona z założeniem kosztuje 1000 zł i nie chciałabym wydać tyle kasy by się potem okazało, że źle ją toleruję albo coś. Proszę o rady :-)

Jak pozwolicie spróbuję wbić się w temat :-)

reklama
Witajcie

Ironia...testuj szybko i przekazuj wyniki :-)

Andariel...jak w rodzinnych stronach?

Majqa1...witaj!!!!! Ale czas szybko leci! Ty już w 36tc. Szok! jeśli chodzi o Wkładkę Mirenę...ja nie stosowalam i nie zdecydowałabym się ale moja przyjaciółka ma już drugą i jest bardzo zadowolona. @ nie ma wcale, nie stresuje się że zajdzie w ciążę. także bardzo sobie chwali. Zastanawiam się tylko czy tę wkladę można założyć szybko po porodzie. Planujesz karmić? jeśli tak to ja polecam Azalię, brałam rok i w miarę jestem zadowolona

Ostatnia edycja:
Witajcie

Majqa1...witaj!!!!! Ale czas szybko leci! Ty już w 36tc. Szok! jeśli chodzi o Wkładkę Mirenę...ja nie stosowalam i nie zdecydowałabym się ale moja przyjaciółka ma już drugą i jest bardzo zadowolona. @ nie ma wcale, nie stresuje się że zajdzie w ciążę. także bardzo sobie chwali. Zastanawiam się tylko czy tę wkladę można założyć szybko po porodzie. Planujesz karmić? jeśli tak to ja polecam Azalię, brałam rok i w miarę jestem zadowolona

Witaj :)
Zamierzam karmić i na ten czas będę brała azalię lub inne jednoskładnikowe tabletki. Wkładkę można założyć po 2-3 okresach od porodu coby nie wypadła/przesunęła się. Tak się zastanawiam bo jest jeszcze mechaniczna zwykła a kosztuje 300 zł (taką ma moja siostra i sobie chwali). Nie wiem jeszcze sama. Może poszukam na jakimś forum info.

Witam :-)
Od wczoraj już w domku :-) u Małej paciorkowiec się nie rozwinął!! Pierwsza nocka cudna, aż się zastanawiam czy tak może być, bo Ninka zjadła o 22, obudziła się o 3 na jedzenie i potem o 6. Zero płaczu, zje i śpi :-) ja się mega wyspałam. I pięknie się cały czas uśmiecha :-) Tymek jak zobaczył wczoraj siostrę, to mnie mega zaskoczył reakcją. Pokazywał paluszkiem i mówił "dzidzia" cały czas i zaczął się śmiać. Także jak na razie super :-)
Pozdrawiamy Cioteczki :-*

Martadelka - z Mamą ciężko.... jak zwykle....:baffled:
U Młodej w sobotę była pediatra - idzie ku dobremu tylko ten katar a w związku z tym kaszel :-( Antybiotyk załatwiłby temat no ale na katar :no:. Nowe preparaty do inhalacji.
Asinka85 - super :happy2:
U nas intensywnie - w piątek endokrynolog, Młoda mierzy 79 cm ( rośnie 1 cm miesięcznie ), jest między 10 a 3 centylem wciąż czyli nie ma powodu do niepokoju - dotychczasowe badania dobre, kolejne to gęstość kości i mamy się pokazać we wrześniu.
Sobota - BioBazar i niespodziewanie koncert, niedziela w teatrze. Poza tym Młoda marudna, nie chiała jeść i przespała pół soboty. Chyba zęby. :baffled:
edit: Zapomniałam :sorry2::zawstydzona/y: Majqa1 - kopę lat :-D Jak ten czas zleciał .... Teraz czas na _Olge_ chyba. Imię wybrane macie ? Ja brałam Cerazette.

Ostatnia edycja:
Marysia wczoraj po południu pojechała do moich rodziców a ja korzystając z wolnego wieczoru przemeblowałam jej pokój:) Z łózeczka zrobiłam tapczanik, wywaliłam sofę, zrobiłao się tak dużo miejsca, podoba mi się! Jeszcze muszę dokupić farbę tablicową i dostanie dla siebie kawałek ściany. Widząc ten pokój dotarło do mnie jaka ona już duża...

majqa pewnie, że pamiętamy! Trzymam za ciebie i życzę kochanego, spokkojnego dzieciątka. jak na razie kolejne dzieci czerwcówek własnie takie są:)

forever Szymuś juz wyrósł z ubranek od Krysi, ale musze ci napisać, że biała bluza była naszą ulubioną przez cały ten czas. jest boska!

martadelka :*

mamoM witaj :)

Doris ja brałam tabletki przez kilka lat i nigdy do nich nie wrócę. Dopiero po odstawieniu poczułam, że czuję się znacznie lepiej. Nie mówiąc o tym, że po odstawieniu przez wiele miesięcy nie mogłam zajść w ciążę. Zastanawiam się nad tą wkładką...

Hej :)

traschka - no oby się trafił spokojny model ;-) oby nie gorszy od Marusia bo on był wymagający jako niemowlak a teraz jest grzeczny jak aniołek :-). Super, że siostra dobra dla braciszka a maluch grzeczny. Ja w środę zaczynam mały remoncik. Przenoszę pokój dziewczynkom i robię dla Marusia.

forever - imienia nie mamy no zastanawiamy się nad Radkiem tylko kojarzy się z Majdanem i Pazurą :/

reklama
Hej:)

u nas cały weekend gorączkowy - podejrzewam zęby, wyczułam delikatne "wyboje" w miejscu prawej górnej trójki i lewej górnej dwójki. Może w końcu któraś dwójka się pokaże... bo już tracę nadzieję! Na dole komplet do czwórek a na górze tylko 1ki i 4ki...:hmm: dziś już bez gorączki, ale jakaś podejrzana woda w nosie...

Majqa - cześć i trzymam kciuki za bezproblemowe i szybkie parcie;)

Forever - Szymek też rośnie marnie, jest w 3 centylu... ale jeśli się mieści w siatce to chyba nie mam powodów do paniki?

Asinka - super, że Ninka zdrowa i obeszło się bez paciorkowcowych przygód!

Do góry