reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Rety, Mieszko znalzł sobie zajęcie.... wsypywanie płatków górskich i mąki do butelki po piewie... Jak weszłam do kuchni, całą podłoga zasłana była płatkami. .. Spytałam " kto tu zrobił taki bałagan?!?!" A Miesio bezczelnie ( i zgodnie z prawdą) " JAA!". Teraz odkurza ten syf...

ja na szybko - udało nam się dotrzeć do lek. bez problemu - Ninka to bardzo rozsądna dziewczynka - i wytrzymała:tak:sprawnie i bez marudzenia; Leo osłuchowo czysto, pozostaje nam uporać się z nieodpuszczającym kaszlem u obojga:sorry2:

Dziewczyny, odmeldowuję się na kilka dni, ponieważ jednak jutro jedziemy do G.; mamy 3 dni na znalezienie jakiegoś lokum;

życzę Wam zatem udanego weekendu!!!!

Hej...
Nie ma Was, pewnie weekendujecie... My zaczęliśmy weekend od wielkiej kłótni, ale M. mnie wkurzył niemożebnie... Nie mam ochoty się godzić, czeka nas chyba kiepski weekend...
Poza tym dobija mnie siedzenie z Mieśkiem w domu- już 2 tydzień bidulek nie może wyjść na dwór:(( Jutro w ramach atrakcji jedziemy do babci ( 2 minuty autkiem) na obiad, bo po prostu oszalejemy...

witajcie
Przede wszystkich duuuużo zdrówka dla małych chorowitków!!!!

Widzę, że tutaj pustki, ja powoli szykuję się do powrotu do domu...tak żal wyjeżdżać ze Świnoujścia no ale jutro będą 3 tygodnie jak tutaj jestem.
Jeszcze tydzień w domu, 21.02 kardiolog z Julią - PROSZĘ O MAGICZNE KCIUKI!!!! - I 25.02 do pracy :-(
Andariel...a dzwoniłaś już gdzieś? Masz już jakieś rozeznanie co do mieszka w G?
Mama M...Julia zasadniczo niechorująca, do żłobka nie chodzi,antybiotyków nie dostawała.Codziennie dostaje 5 ml tranu zamienie z syropem witaminowym (nie pamiętam nazwy - został w Szczecinie

Dziewczyny...czy wy podajecie jeszcze witaminę D3 i jeśli tak to w jakich ilościach?
I czy wasze maluchy piją mleko, mleko z kaszą? Julia pila jeszcze 3 tyg temu 180 ml wieczorem przed zaśnięciem i tyle samo nad ranem...a teraz nie chce wcale!!! Co mam robić?

Trasia...witaj! Podziwiam Cię - spacer z dwójką...Julia chodzi zawsze w odwrotnym kierunku niż trzeba więc zasadniczo jak nie idziemy na plac zabaw to jeździ w wózku. A jak Marysia? I jak Ty dałaś radę na tych schodach?

Asinka..jak tam? W pełnej gotowości czekasz na godzinę zero? Wiesz już w którym szpitalu urodzisz?

Aestima...wybierasz się do Rewala z Trasią? Do tego Rewala w zachodniopomorskim? Ale by było super, bo ja mam do Rewala ok 120 km :-)

Martadelka...jak w pracy? Poluzowało się trochę?

Forever...jak Krysia? Zdrowa? czytałam ostatnio, że Krysia za częstym gościem żłobka nie jest...

Setana, Agabre, Kati, Marta, Madzioolka i Reszta ...WITAJCIE

Ostatnia edycja:
Cześć!
Właśnie wstałam - zasnęłam z Mają, taki senny dzień że śpię na stojąco.
Rano zamiast sobotniego sprzątania pojechaliśmy do kids-klubu na kulki itp :) Maja na początku była mocno zdystansowana, dużo nieznanych ludzi, duża przestrzeń, mnóstwo dzieci i spory hałas - chwilę musiała się przyzwyczaić ale potem już poszło, naśladowała każde dziecko jakie się na potoczyło: biegała, podskakiwała, kładła się na poduchach, nawet pogłaskała dwóch chłopców po główkach :-)

Andariel powodzenia z mieszkaniem &&&&&&

Aestima i jak atmosfera? pogodziliście się?

Doris Maja je kaszę na mm na śniadanie i kolację, na gęsto łyżeczką, zawsze tak jadła, w płynnej postaci mleko piła jak miała może 4-6 m-cy gdy brakowało Jej ode mnie a tak to tylko na gęsto w związku z nienawiścią do smoczków wszelakich. Wit D3 podaję w kapsułkach ale teraz przejdę na tran mollersa (miałam to zrobić już 2 tyg temu ale znalazłam jeszcze całe opakowanie kapsułek D3 więc wykańczamy.)

MamoM ja dawałam Mai w czasie choroby i 3 tyg po skończeniu antybiotyków Linex Baby

Madzioolka...widzisz..gdyby Julia jadła kaszę na gęsto to bym się nie martwiła ale ona nigdy w zasadzie nie chciała jeść takiej kaszy. W sumie do tej pory wypijała mleko (MM) z butli z dodatkiem kaszki ale raczej o rzadszej konsystencji, żeby leciało przez smoczek. Łyżeczką nie chciała nigdy. A teraz gdy odstawiła, to wcale nie dostaje mleka, budyniu itp.nie lubi. Od czasu do czasu Danonki zje ale też bez jakiegoś wielkiego entuzjazmu. Ona stale jadłaby ryby, mięcho i kiełbachę.:szok:

Madzioolka, tak , nader szybko:) Skończyliśmy na... jakbyś Ty to nazwała... jednoznacznej sytuacji ( na szczęście Miesio nie okazał się strażnikiem zbyt gorliwym:-D).
W związku z tym mam pytanie- po ilu tabletkach działa antykoncepcja a konkretnie yasmin?? Bo zaczęłam brać i doszłam do wniosku, że niepotrzebna jest dodatkowa ochrona a to hmm, 6 dzień... Chyba od razu nie??? OBY!:tak:

Doris, u nas teżz melkiem na bakier ostatnio... Kaszki nigfdy nie lubił, ale jak go pokarmię ( łyżeczką) od biedy zje- sam po łyżeczkę nie sięgnie. Lubi jogurty i jak się okazuje zółty ser z nabiału. Jajka niet...

Ostatnia edycja:
reklama
Aestima padłam :-D:-D:-D
w temacie piguł nie pomogę bo nie stosuję, ale jak brałam (cały jeden miesiąc i nigdy więcej!) to coś mi się kojarzy że od razy chyba działały ale podkreślam CHYBA :-p

No widzicie - każde dziecko inne - Maja tylko kaszę na gęsto, z butli mowy nie ma ;-)

Do góry