Aestima
Fanka BB :)
Trasiu, pewnie tak jest, wszystkie matki tak mówią, ale myślę, że jest to jedna z tych rzeczy, których trzeba doświadczyć, które trzeba przeżyć by naprawdę w to uwierzyć! I samej tak mówić Bo takie nierealne to mi się wydaje teraz... Z drugiej stony mnie np zadziwia fakt iż to, ze mam dziecko zaspokoiło mój instynkt macierzynski na trochę a coraz częściej mam wrażenie ,ze moje ciało i moja psychika znów chce dziecka, takie uczucie jalby ten mój instynkt macierzyński znów był niezaspokojony, choć racjonalnie, jak pomyślę o tym wnikliwie- to ja nparawdę nie chcę jeszcze Malucha ( i przerwy w pracy), ale trochę jest tak jakby biologia zaczęła się ode mnie tego dopominać Nie wiem czy wiecie co mam na myśli, to jest strasznie dziwne... Może to nienormalne? Bo ja jestem kobieta hormon- jak mówi mój gin. estrogenowa bardzo. I już w liceum miałam poczucie, że instynkt macierzyński mnie po prostu zalewa... Racjonalnie czekaliśmy z M. na odpowiednią chwilę ( niezależność finansową) i te lata czekania były dla mnie męczące, choć przecież ostatecznie miałam dziecko wcześnie. 24 l., to dla większości moich koleżanek wręcz niewyobrażalnie wcześnie.