A ja mam mleko nestle
Michał mi streścił rozmowę z terapeutką si. Z tą żółtaczką to chodzi o to, że cc, przedłużająca się żółtaczka i znieczul. zew. oponowe, to 3 gł przyczyny zab. integracji sensorycznej.
Wywyiad trwał godzinę i tak jak mówiłam mamy lekki problem w tej sferze, musi jeszcze zobaczyć Małego, zleci nam ćwiczenia. Mówiła, ze w tej sprawie lepiej zrobić więcej niż mniej, bo ćw przyjemne dla dziecka a z kolei niezdiagnozowane zab. i. sensor odbijają się potem b. na procesach poznawczych, funkcjonowaniu całego organizmu. W ogóle to ja też mam chyba taki problem, Michał mówi, że jak odpowiadał na te pyt. ,to miał moje akcje przed oczami ( b. źle reaguję na nadmier bodźców, w ogóle bodźce dotykają mnie chyba bardziej niż innych ludzi... najgorsze jest dla mnie połączenie różnych rodzajów bodźców: np. intensywne słuchowe+ dotykowe+ zapachowe)
Póki co ważna jest też dieta ( nie dawać słodyczy, mleka pasteryzowanego), ale też nie zalecała szczepień ( nie będę pisała co nt mówiła, bo zaraz ktoś na mnie naskoczy
)- ewentualnie obowiązkowe. Zresztą u nas się właśnie różne akcje zMIesiem po szczepieniu zdarzyły ( np nieutulony nocny płacz w noc po szczepieniu pojawił się po raz 1 i pojawia się co jakiś czas do dziś...)
Kurcze, nie mogę więcej pisać, muszę Michałowi kompa zwolnić...