reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

hej asinka i forever

asinka ninka to sliczne imie:)
forever mi by sie tez przydały takie wolne dni od wszytskich domowników bo niedlugo pogubie sie w moich materiałach
trasia dziadkowie biorą często Dominike a Norberta boją się brać, bo on do tej pory odwalał im histerie w nocy, więc w sumie się im nie dziwie

ależ chodze zła, no wstałam w miare w humorze a teraz jak burza:no:

reklama
hej inhaluję sie i mam chwilkę spokoju ;-)
kasia Mati ma rozmiar hmmm generalnie 23 na styk, ale duzo zależy od producenta np. w befado właśnie 22 ma na styk i kupiłam 23. A butki typu adidasy ma różne 23 i niektóre małe a niektóre są ok, dobrze, ze zimowe ma 24 bo byłoby kiepsko.
Co do ciuszków to bodzaki i bluzki i piżamki już na 92 a spodnie nie które 80 jeszcze ok, troche krótkawe ale po domu jeszcze śmiga.
Zołza najlepszego kochana czytałam i widziałam zdjecia na blogu- :-D cuno!!! twój K. ma pomysły nieziemskie ;-)
A siostrze szczerze gratuluję !!! :-):-):-) fajnie że będziecie mieć dzieci w podobnym wieku i moze Ty też zaciążysz? :-) będzie jej lżej na serduchu ;-) mama się zacznie cieszyć pewnie jak juz brzuszek zacznie rosnąć będzie ok, zobaczy usg itd. :-) no a pomysł K. bardzo trafiony :tak: fajnego masz męża
Forever koniecznie musimy zorganizować spotkanie dzieciaczków i nas, jak Krysia taka drobinka to fajnie będzie przy naszych duzych chłopakach wyglądać :-) my rozm 68 kończyliśmy w zeszłym roku o tej porze :-)
pomysł taty Młodej - no cóż faceci...
Trasia postawa rodziców - wymarzona dla każdej córki a takim stanie:tak: no i dobrze, ze teraz nie ma juz takiej presji że jak ciąża to trzeba wesele robić bo te 16 lat temu to tak właśnie było i człowiek musiał sie męczyć...
I dobrze, ze sobie życie układa, oby jej sie udało szczerze jej tego zyczę :tak:
no a Ty odpoczywaj kobieto
Marta ja czekam aż minie troche czasu od skończenia tych antybiotyków i sie zaleje ;-) mało pije alkoholu ale teraz mam taką ochotę :zawstydzona/y:
Mamo M jak jest i dobra wiadomosć to nie smutaj sie zabardzo, śnieg powiadasz? u nas ok nic nie pada i spokojnie bez wiatru
Asinka a jak się czujesz? juz lepiej po tym lekkim zatruciu?

Hej :)
Forever, gratuluję przejścia do starszej grupy:happy: Co do rękawków- Peppa też pływa w takowych!:tak::-D
A mój Miesio da sobie włożyc wszystko- i rękawki i okulraki do pływania i co tam sobie wymyślimy, a nawet jak mu się coś nie spodoba, to nie ma później jakiegoś unikania pewnych miejsc z tym związanych. pod tym względem to naprawdę ugodowy i elastyczny chłopak- włoży wszystko, zje wszystko, przełknie nawet najgorsze lekarstwa:-D Chyba niepotrzebnie się martwię nadwrażliwością:confused:
Trasia, muszę doczytać zco z tą Twoją siostrą- wpisy dziewczyn ostatnie mnie zaintrygowały!
Zo, ojej, jak fajnie, Ediś będzie miał kuzynostwo:) CO do mamy- teraz ciężki okres, ale zaakcpetuje stan rzeczy na pewno:tak: A Siostra jak się czuje jako przyszła mama? 24, to już słuszny wiek, ja miałam niespełna 25 jak się Mieszkuś urodził. Choć matkom pewnie nie o wiek chodzi a etap życiowy, skoro mówisz, że z ojcem dziecka nie halo, to pewnie tym się też mama martwi...

moje dziecko od wczoraj łącznie z histerią nabyło fazę na tatę, co pod kątem zblizającego się porodu bardzo mnie cieszy:) Właśnie wymysliła sobie, że chce spać na sofie (na której NIGDY nie spała nawet minuty) razem z tatą. Więc ja w zasadzie mam dziśwolne:) Marcin od rana czyta jej książki, byli na spacerze a teraz wspólnie zasypiają (co nie znaczy, że Marysia zaśnie:)

kati
też myslę, ze teraz by się nie pobrali w takiej sytuacji. No ale wtedy to dalej gówniarstwo było, oboje po 18 lat, szybki ślub za zgodą sądu (wtedy facet musiał mieć 21, nie wiem jak jest teraz). I nie było w ogóle opcji, że ślubu nie bedzie. Po prostu tak miało być i koniec, nikt się nad tym nie zastanawiał.

forever Marcin też ogarnięty w kwestii wychowawczej a zdarzają mu się takie wtopy, że aż oczy otwieram ze zdumienia!

Asinka właśnie, jak zatrucie? Dobrze już? 8.30 to całkiem porządna godzina na pobudkę:) Marysia od 6 spała już ze mną i wierciła się niemiłosiernie, ale zawsze lepiej doleżeći przedrzemać nawet nie spiąc całkiemniż zostać zerwanym z łózka całkowicie:)

marta no tak, bo Norbert nie lubi łóżeczka...ja też mam obawy dając Marysię do kogoś na noc czy będzie spała, ale zawsze śpi znacznie lepiej niż w domu. Bez pobudki i bardzo długo rano:baffled:

mamoM a u nas ile śniegu napadało tydzień temu tyle jest, niewiele tego. na sanki się nie nadaje za bardzo , za dużo betonu wystaje. Marysia ze sportów zimowych najbardziej lubi oblodzoną zjeżdżalnię...

trasia wtopy wychowawcze zdarzają sie każdemu, ja czasami pod wpływem nerwow robie takie głupoty, ze mi wstyd:zawstydzona/y: i później się za głowe łapie....jesteśmy tylko ludżmi

u nas od samego rana sypie, jest przepięknie, ale norbert nie chciał być na dworze

marta hehe, no ja pisałam o takich bardziej "męskich" wtopach, np założenie letnich butków na snieg albo ubranie do spania welurowego pajaca i body z długim rekawem przy 25C w pokoju :))

asinka no to dobrze ze juz lepiej u ciebie, no i Ninka szaleje w brzuszku :-)

traschka chytry plan z tym nocowaniem Marysi u dziadków, ale fajnie ze tak mozecie i skorzystacie z wyjsciem do kina
wierze ze weekend bedziesz miała spokojny i odpoczniesz, wyspisz sie, jak pisałam juz wczesniej mam przeczucie ze po weekendzie urodzisz (wtorek?)

kati no niby jest i miła wiadomosc, ale zła tez jest wiec ciezko cieszyc sie miła...

marta chyba kazdemu sie zdarzaja takie wtopy wychowawcze, wiec chyba nie ma co sie martwic, grunt ze po fakcie umiemy stwierdzic ze źle sie zrobiło

Aestima, forever hej

to która chce troche śniegu? moge podesłac w wiekszej ilości ;-)

Mati śpi, wiec ide choc schody odsniezyc zebym wogóle z domu mogła wyjsc...
o dotarciu do futki nie marze bez zakopania sie w sniegu :eek:

reklama
hej kobitki,

ja tak na szybko, bo zaraz obiad spale ;) ponadrabiam pewnie wieczorem, a teraz tylko:

martadelko kochana wszystkiego najlepszego! przede wszystkim teraz porozumienia z mężem, spokoju i radości z dnia codziennego! no i żeby Cię teściowie mniej wkurzali!! buziaki :-)

Do góry