reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

mama MATIEGO - co do konkursów to myślałam o takim bez nagród, jeśli już to ew. dla Panów :-p Młoda lepiej - myślę, że niestrawność jakaś i tyle - za duże kawały dla małego brzuszka :eek:
Ironia - nie tylko współczuję, ale i nie zazdroszczę.... :-(
A ja wracam do kukania w klawiaturę....

reklama
kurde, ironia, aleś wdepnęła:baffled:a da się z tego chociaż jakieś wnioski wyciągnąć na przyszłość? żeby uniknąć podobnych akcji? czy nie bardzo?

dziś mam dzień czarnowidztwa; nie wierzę w sprzedaż naszego mieszkania, ani za obecna cenę, ani za niższą; agenci to jakaś prowizorka, banda niedouków i krętaczy; niesamowite, ile konowałów siedzi poutykanych w różnych branżach - i oni mają kontakt z klientami i im doradzają!!! przerażające:crazy:

hej Mati dzis spał 2,5 h :szok: choć po 40 min przebudził się z płaczem ale zaraz ze mna zasnął na łóżku.
A ja wypoczęłam, zrobiłam obiad (Adariel zrobiłam twoją kartoflankę - wyszła suuuper, choć trochę za dużo pieprzu dałam i była ostra, ale Mati zjadł :-). Będę robiła częściej. A ha dałam kilka ziół świeżych bo nie miałam suszonych - chyba można co?)
Forever no Mati ma ok 85 cm na moje oko a nosi różne ubrania, niektóre fakt rosną z dzieckiem:tak:Mam nadzieję, że Krysi niestrawność chwilowa. Oby się szybko wykurowała :tak:
Damada aż tyle wpadek ma tatuś? mój M. nie bardzo choć czasem sie mu zdarzy coś przegiąć, np że ma katar to by go na dwór nie puścił ;-)
Madzioolka coście z Majką robiły? T. wraca czy będzie na dłużej miał wychodne ?
Mamo M Mati dostał bodziaki na mikołaja i pod choinkę od dziadków (moich rodziców) bo ja chciałam, tato mój kupił w Tesco z f&f rozm. 92- polecam są super :tak:a rajstopki mam wieksze dostałam od znajomych.
Mimo wszystko wrzuć jakąś fotkę :-)
Asinka my też w domku ale na jutro wymyśliłam plan. Jedziemy do rodziców moich na obiad zostaniemy do wieczora i wybierzemy sie do kina. Mati zostanie i zaśnie z dziadkami (pierwszy raz) a ja po kinie odwiozę Marcina do domu a sama na noc pojadę do rodziców jakby co. No i do pracy w pon od rodziców pojade.
Ironia a kiedy miałaś kase dostać? mówił szef coś o tym kiedy dostaniecie?
współczuję sytuacji :no: ale nie daj sie ty twarda babka jesteś nie daj sie wysmigać.

kurde wiecie ... oiglopolu czytałam ze wyciulał ludzi natomiast tu sytuacja byla o tyle pewna ze nie on placil swoimi tylko mial dotacje z uni na wykonanie projektu..wiec bylam spokojna o kase..a tu co... kuźwa wkurzona jestem ze tak sie dałam zrobic na szaro.. :baffled:

koleś naprawde dobrze manipuluje ludźmi, natomiast ja bylam od poczatku czujna bo wiedziałam ze to "kretacz i oczust - a kiedy doszlo do podpisywania umow koles chcial mnie obarczyc umową na 15 000 zł i jesli cos mu nie spasuje to ja musze za to bulić - na co sie nie zgodziłam i powiedziałam że łosi ma sobie szukać gdzies indziej... mobing mobingiem i mowienie do pracownika per..ku..rwa to inna sprawa ale kuzwa w jakies takie wałki sie nie dam wkręcić ... chocbym miała poderznac mu gardło to odbiore swoje 3000 spadam i zycze mu zeby niedozył 50 :crazy::crazy::crazy::angry::angry::angry::angry: a na odchodne nasikam mu do filizanki na kawe ot co ! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

O kurde ironia ale lipa z tą robotą... bardzo trzymam kciuki żeby jak najszybciej udało Ci się wydrzeć kasę i pożegnać to miejsce pracy &&&&&

A moja Maja nie śpi w dalszym ciągu... w dzień po tym jak napisałam że zasnęła po 15 to obudziła się po 40 minutach, teraz walczymy z Nią od 21. Jest śpiąca jak cholera ale kręci się na łóżku i nie może zasnąć ;/ jak już się nam wydaje że dobrze zasnęła i wstajemy z łóżka to Ona oczy jak 5zł i żąda zmiany rodzica z którym leży... przerywane jest to histerycznym płaczem aż się zachodzi i dostaje czkawki.... teraz T się z Nią położył i bardzo bym chciała żeby to było już ostatnie podejście....

Kati T wrócił po 21. A my w dzień to mnóstwo rzeczy robiłyśmy, Maja nie potrafi się skupić na niczym przed dłuższy czas więc średnio co 5-10 minut musiałam zmieniać atrakcję: duplo, malowanie, książeczki, zabawa misiami, tańczenie, segregowanie ubrań do prania, wkładanie do pralki, wieszanie wypranego (ten zestaw był dziś 5 razy, tyle prania zrobiłam), rozładowanie zmywarki, łowienie rybek, zabawa memo (T kupił jednak te z granny w biedrze i nie są takie liche jak mi się wydawało a Majce się bardzo podobają, na wszystkich są myszki w różnych "aranżacjach"), oglądanie ciekawskiego georga (kończy się zazwyczaj wraz z zakończeniem piosenki tytułowej) i sama nie wiem co jeszcze - M jest starsznei absorbująca, sama niczym się nie pobawi, jeszcze dobrze nie usiąda a już podchodzi i ciągnie mnie za "jękę", jest "wstawa", "pódzie", "siść" itp itd... :)

hej

martadelka wszystkiego najlepszego:-)

Madzioolka a co to za zabawa w łowienie rybek?

Gabrys ma 11 zabkow,a jutro musze go zmierzyc,wydaje mi sie ,ze jest wysoki chlopak.

Dobranoc

doooooobry

my juz na nogach, ja przed 7 wstałąm, a królewicz pospał do 7:30, wypił mleko i czytalismy ksiazeczki na łóżku

traschka jak film? wyspałas sie? mam nadzieje ze synuś siedzi jeszcze w brzuszku?

Madzioolka skąd ja znam zmienianie zabaw co chwila, no moze nie co 5-10 minut ale Mati tez nie potrafi sie na dłuzej zabawic jedna zabawa, tylko co chwila cos inne, ale przynajmniej juz go nauczyłam ze jak konczy sie czyms bawic to musi posprzatac zabawki zeby wziąśc cos nowego - mały sukces :happy:
o której Maja w koncu zasneła? jak noc?

martadelka jak tam samotny weekend? jak spedzacie z Emilka czas?

kasiawilde a gdzie ty?

kati widok z moich okien
P1190443.jpgP1190444.jpg
wtedy akurat drobny snieg padał, ale i tak prawie go nie widac na zdjeciach :/

ironia oj to nieciekawa sytuacja z ta praca...
ale chyba poczatkowo byłąs dobrze nastawiona?
trzymam mocno &&&&& zbys odzyskała nalezna kase i zwiewaj stamtad czym predzej

miłej niedzieli

Dzień dobry!
U nas pobudka przed 8 mimo zaśnięcia po 23... a ja sobie marzyłam o spaniu do 10.... ehhh jaki to człowiek łatwowierny...:-p Ale Maja przybiegła do nas w świetnym humorze trzymając myszki memo z biedry, bardzo Jej się spodobały, i tak sobie jeszcze doleżeliśmy do po 8 szukając kolejnych myszek :)

Damada łowienie rybek to układanka magnetyczna: UKŁADANKA EDUKACYJNA MAGNETYCZNA DREWNO - ŻABA (2893332316) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Aktualnie szukam jakichś fajnych zabawek z magnesami bo Maję po prostu fascynują :)

Trasia jak już wstaniesz w południe zgodnie z planem to napisz jak film :) bo chyba im tam nie urodziłaś co??? :-)

Moje plany na dziś to rozebrać choinkę i pojechać do mamy a poza tym nicnierobeinie ;)
Miłego dnia babeczki :)

reklama
A ja właśnie się obudziłam:) spałam prawie 12h! Film rewelacyjny, jesli podobał się wam Władca Pierścieni to Hobbit na pewno tez. W połowie filmu złapał mnie wielki skurcz, naprawdę konkretny. Ale się wkurzylam! Po 10min przyszedł kolejny i juz mi się płakać chciało ale pomyślałam ze poczekamy na trzeci. I na szczęście te kolejne były juz znacznie słabsze aż zniknęły calkiem.
Dotrwałam do końca filmu, wyspalam się to mogę rodzic. Zaraz idę odkurzac i umyc podłogi:)

Do góry