reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

andariel pomysł zdecydowanie przebija księżniczkę!

zołzik super, że mąż się spisał :) my tu dziś dużo o prezentach urodzinowych ;-) no to dwa dni pełne wrażeń! a siostra sobie poradzi i za 9 miesięcy maluch stanie się sensem jej życia! szkoda tylko, że tak, a nie inaczej, ale cóż... życie!

reklama
mama też się szybko przekona... mam taką znajomą, jak jej syn się dowiedział, że będzie tatusiem to jego dziewczyna była w maturalnej klasie, no i znajoma byla bardzo niezadowolona, nikomu nie mowila, ze zostanie babcia itp itd. jak się mały urodził to oszalała na jego punkcie i to główny temat jej rozmów od ładnych kilku lat :tak: będzie ok! a to ta siostra od koni? tzn ta, z którą jesteś bliżej? czy ja coś pokręciłam? :-p

ojjj tam, zdarzyło się ;-) fajnie, że z jedną i drugą jesteś bliżej... a jak Twoja siostra jeszcze zamieszka z Twoją mamą to zgrzyty będą (bo to nieuniknione), ale mama zakocha się w maluchu w sekundę! to mama jeszcze nie wie, tak?

Andariel - no to by się Młoda nie mogła na balu ruszać nic a nic od nadmioru gąbki.... :crazy:
Zdecydowanie odmawiam różowej księżniczki, Traschka nawet Tobie :sorry:, z prozaicznej przyczyny braku odzienia w tym kolorze. Wychodząc od ślicznej tiulowej spódnicy od Madzioolki w błękicie, coś wymyśliłam na tą okazję :tak:
Odzieżowo to dziś w żłobku pani powiedziała opiekunce jako odbierającej Młodą, że Krysia w za małych kapciach chodzi :zawstydzona/y:, no więc wyciągnęłam dzięki Bogu z zapasów rozmiar 18,5 i myślę, że dobre będą przez jakiś czas :-p Powoli wyrastamy z 68 ale baaardzo :-p.
Kati83 - ceny Befado powalają nawet na Allegro :szok: Pociesza mnie tylko to, że mało który but od nich mi pasuje fasonem nie mówiąc o kolorystyce.
Ja - Zołza - najlepszości :tak::-D No i same ciepłe fluidy dla Fasolki Twojej Siostry... :happy: Tej od konii... :-p Żeby zdrowie im Obojgu dopisywało. :tak:

to mama jeszcze nie wie, tak?

Wie... i dziś przez skype tłumaczyłam jej, że nie może tego traktować, jak osobistą porażkę, a tak, niestety, póki co jest. Dla niej to tragedia. Będzie potrzebowała sporo czasu, żeby to ogarnąć.

Forever
, my też musimy wymienić kapcie, tylko że na 21 ;-) I.. dziękuję.

zołza spóźnione życzenia urodzinowe! mąż się spisał - brawo:)
siostrę wspieraj, będzie ciężko ale poradzi sobie. Tym bardziej, że tak jak piszesz - zamieszka z mamą, nie będzie całkiem sama. Może uda ci sie naprostować mamę? Niech mysli co chce, ale teraz jest moment kiedy musi po prostu wspierać córkę i tyle, co się stało to się nie odstanie.
Moja siostra zaszła w ciążę w wieku 18 lat, na szczęście była już po maturze, poczatek studiów dziennych matematyki. Generalnie nie była łatwym dzieckiem, dała rodzicom popalić:) Jak przyszła do domu z wiadomością to rodzice najpierw zaniemówili, potem mama szybko się otrząsnęła i ją przytuliła a tata bez slowa wyszedł z domu trzaskając drzwiami. Pamietam ten weczór jak dziś:) Tata wrócił po godzinie z bukietem kwiatów i uściskał siostrę. Bardzo ją wspierali przez całą ciążę i potem całe studia. Dokończyła studia dzienne biorąc dziekankę, wszystko poukładała i było chiolernie ciężko. Za to teraz ina chodzi na imprezy, bo jej córa będzie miała niebawem 16 lat:)) A jej młodsza siostra (ja:) wychowuje dzieci.Wszystko sie da poukladać jeśli jest wsparcie najbliższych. Wierzę w was!

zołzik chyba najgorsze za Twoją siostrą skoro już mamie powiedziała.. myślę, że tak na gorąco emocje są zbyt duże, żeby wymagac od kogokolwiek ogarnięcia tak od razu, ale z tygodnia na tydzien będzie lepiej!

forever 18,5?!? 68cm?!?!?! wow :) drobinka dalej z Krysi, zdecydowanie na Peppę się nie nadaje!

a tak poza tym to czy tylko moje dziecię ma wielką stopę :szok:

reklama
Do góry