reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

andariel pomysł zdecydowanie przebija księżniczkę!

zołzik super, że mąż się spisał :) my tu dziś dużo o prezentach urodzinowych ;-) no to dwa dni pełne wrażeń! a siostra sobie poradzi i za 9 miesięcy maluch stanie się sensem jej życia! szkoda tylko, że tak, a nie inaczej, ale cóż... życie!

reklama
mama też się szybko przekona... mam taką znajomą, jak jej syn się dowiedział, że będzie tatusiem to jego dziewczyna była w maturalnej klasie, no i znajoma byla bardzo niezadowolona, nikomu nie mowila, ze zostanie babcia itp itd. jak się mały urodził to oszalała na jego punkcie i to główny temat jej rozmów od ładnych kilku lat :tak: będzie ok! a to ta siostra od koni? tzn ta, z którą jesteś bliżej? czy ja coś pokręciłam? :-p

ojjj tam, zdarzyło się ;-) fajnie, że z jedną i drugą jesteś bliżej... a jak Twoja siostra jeszcze zamieszka z Twoją mamą to zgrzyty będą (bo to nieuniknione), ale mama zakocha się w maluchu w sekundę! to mama jeszcze nie wie, tak?

Andariel - no to by się Młoda nie mogła na balu ruszać nic a nic od nadmioru gąbki.... :crazy:
Zdecydowanie odmawiam różowej księżniczki, Traschka nawet Tobie :sorry:, z prozaicznej przyczyny braku odzienia w tym kolorze. Wychodząc od ślicznej tiulowej spódnicy od Madzioolki w błękicie, coś wymyśliłam na tą okazję :tak:
Odzieżowo to dziś w żłobku pani powiedziała opiekunce jako odbierającej Młodą, że Krysia w za małych kapciach chodzi :zawstydzona/y:, no więc wyciągnęłam dzięki Bogu z zapasów rozmiar 18,5 i myślę, że dobre będą przez jakiś czas :-p Powoli wyrastamy z 68 ale baaardzo :-p.
Kati83 - ceny Befado powalają nawet na Allegro :szok: Pociesza mnie tylko to, że mało który but od nich mi pasuje fasonem nie mówiąc o kolorystyce.
Ja - Zołza - najlepszości :tak::-D No i same ciepłe fluidy dla Fasolki Twojej Siostry... :happy: Tej od konii... :-p Żeby zdrowie im Obojgu dopisywało. :tak:

to mama jeszcze nie wie, tak?

Wie... i dziś przez skype tłumaczyłam jej, że nie może tego traktować, jak osobistą porażkę, a tak, niestety, póki co jest. Dla niej to tragedia. Będzie potrzebowała sporo czasu, żeby to ogarnąć.

Forever
, my też musimy wymienić kapcie, tylko że na 21 ;-) I.. dziękuję.

zołza spóźnione życzenia urodzinowe! mąż się spisał - brawo:)
siostrę wspieraj, będzie ciężko ale poradzi sobie. Tym bardziej, że tak jak piszesz - zamieszka z mamą, nie będzie całkiem sama. Może uda ci sie naprostować mamę? Niech mysli co chce, ale teraz jest moment kiedy musi po prostu wspierać córkę i tyle, co się stało to się nie odstanie.
Moja siostra zaszła w ciążę w wieku 18 lat, na szczęście była już po maturze, poczatek studiów dziennych matematyki. Generalnie nie była łatwym dzieckiem, dała rodzicom popalić:) Jak przyszła do domu z wiadomością to rodzice najpierw zaniemówili, potem mama szybko się otrząsnęła i ją przytuliła a tata bez slowa wyszedł z domu trzaskając drzwiami. Pamietam ten weczór jak dziś:) Tata wrócił po godzinie z bukietem kwiatów i uściskał siostrę. Bardzo ją wspierali przez całą ciążę i potem całe studia. Dokończyła studia dzienne biorąc dziekankę, wszystko poukładała i było chiolernie ciężko. Za to teraz ina chodzi na imprezy, bo jej córa będzie miała niebawem 16 lat:)) A jej młodsza siostra (ja:) wychowuje dzieci.Wszystko sie da poukladać jeśli jest wsparcie najbliższych. Wierzę w was!

zołzik chyba najgorsze za Twoją siostrą skoro już mamie powiedziała.. myślę, że tak na gorąco emocje są zbyt duże, żeby wymagac od kogokolwiek ogarnięcia tak od razu, ale z tygodnia na tydzien będzie lepiej!

forever 18,5?!? 68cm?!?!?! wow :) drobinka dalej z Krysi, zdecydowanie na Peppę się nie nadaje!

a tak poza tym to czy tylko moje dziecię ma wielką stopę :szok:

reklama
Do góry