reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

reklama
ja cie....:szok:
ale zeście naskrobały!!
tak po krótce dziś bom wykończona totalnie...
Trasiu to dajcie mu Jerzy Szymon :-) aha i Jerzy bardzo pasuje do nazwiska :tak: Miłosz też ale Szymon tak zwyczajnie. A tak w ogóle to patrz macie Marię to trzeba też poważne imię dla synka - Jerzy :-)
Martadelka no nie ładnie postąpił twój M. :no: ja to jestem przewidująca i już zapowiedziałam że na moje (30-ste w tym roku) urodziny wyjeżdżamy w góry spędzić je tylko w 3-kę, a że mam je w sobote to się super składa ;-) sama je zorganizuję ;-)
Aestima super, ze Miesio z serduszkiem ok :-)
i juz wiecej nie pamietam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

O, a Miłosz?? Szymon- wczoraj byłaś b. na nie jeżeli chodzi o Szymona.

Mój Mały znów zasnął sam, w swoim łóżeczku:) Przed snem znów pokazywał na klatkę i mówił " tu, pan, tu, ojojojoj".
Poza lekarzem u nas intensywny dzień- był u nas mój brat ( czuli wua!:-D) i rodzice. Mama przyniosła wnukowi trochę ciuszków upolowanych na wyprzedażach, babcia to jednak super sprawa:)) torchę mi ulżyło, bo ostatnio wyrósł nam z większości bodziaków, rajstop, dresików podomowych i bluzek- dosłownie w przeciągu kilku dni! A nie sposób kupić wszystkiego na raz... No póki co jest ok, a sweterków i skarpetek to mamy teraz nawet spore nadwyżki:)
Miesio się wyszalał z dzidkami aż miło, ja teraz lecę chatkępo wizytach ogarnąć i zaszywamy się w łóżku z książką i serniczkiem:happy:
A, Trasia, mam nadzieję, że już jesteś w kinie! Ja bym poszła:tak: Od kiedy Miesio jest na świecie nie byłam:szok: Jak już się wyrwę, to na zakupy albo na piwo/ drina:-p Ale skoro to drugie w Twoim wypadku zabronione, to zostaje kino!

Ironia, nie wiem o co chodzi, ale strasznie mi przykro, że jakiś kwas w tej pracy powstał:(

Byłam dzisiaj w empiku... kupiłam tylko te quizy ale mnie kusiło...:zawstydzona/y:
kuopiłam też papcie następne Mateuszowi - powiem Wam ze strasznie podrożały na jesień kupowałam za 25 zł potem na zimę za 28 zł a teraz za 38 zł i to jeszcze mi poszukała ze starej dostawy bo nowe za 44 zł!!!
masakra jak tak dalej pójdzie to mu buty po domu kupię chyba!

Trasiu ja bym nie wysiedziała w kinie tyle czasu ale jak dasz rade to idź :-)

Aestima dla mnie zdecydowanie bardziej Jerzy niż Miłosz, a że Marcinowi obojetne które z nich to wybieram Jerzego. Z kolei dla Marcina najlepsze imię to Szymon. Powiedziałam mu, że na razie nie podejmujemy ostatecznej decyzji i zobaczymy jakie imię bardziej pasuje do malucha po porodzie.
A na Hobbita dopiero jutro! mam nadzieje, że nie urodzę przed niedzielą, bo jutro do kina a w niedzielę chcę sie wyspać:)

Kati ja robie podobnie - jak mam urodziny to sama coś organizuję, bo wiem że niespodzianki zdecydowanie przerastają mojego męża:) Wolę coś zorganizować i się z tego cieszyć wspólnie niż frustrować się z powodu olewczego podejścia do tematu. Jesteśmy razem ponad 10 lat więc zdążyliśmy się poznać wystarczajco żeby wiedzieć na co mozemy liczyć :)

Trasiu- a, nie wiedziałam, ze M. wszystko jedno miłosz-jerzyk- myśłąłam, że preferuje MIłosza. Czyli albo on będzie zadowolony, albo Ty- nie ma opcji środka... Kiepskawo, ale skoro masz zdecydować po pordzie- jak spojrzysz na Małego,to coś mi się wydaje, że to będzie... Jerzyk:-) Bo to przecież jest już Jerzyk.... :)

a ja tak kocham niespodzianki :zawstydzona/y: ale wiecie co, mi nawet może nie być do końca udana niespodzianka czy mogę o czymś wcześniej wiedzieć, byle bym wiedziała, że to przemyślane i od serca, a nie na odwal... no ten tego, chyba to mało zrozumiałe ;)

kati masakra z tymi kapciami, 44zl?!?!?! dobrze, ze my nie używamy ;-) a mi Kubi wyrósł z jesiennych butków i mu kupiłam ostatnio trzewiki w smyku za 40zl! (rozmiar 24!! bo 23 były idealnie na teraz, na grubszą skarpetę pewnie już nie). Tyle, że takie butki na dojazdy czy do sklepu chciałam i może pociągnie w nich do końca wiosny... aż strach mnie ogarania jak pomyślę o tych wydatkach! no i fajny pomysł na 30! moja czeka mnie w kwietniu...

Aestima ale fajnie, że Miesiowa szafa się wzbogaciła :) u nas tak było, jakiś miesiąc temu, że właśnie w ciągu tygodnia powyrastał z wielu rzeczy...

Aestima no to będzie Jerzyk :) Zobaczymy...

kati co ty piszesz, kapcie za 44zł?? ech... ja ostatnio zdębiałam jak zobaczyłam cenę Bebilonu. Z dnia na dzień podskoczyła we wszystkich sklepach z 39zł do 48. Czasem znajdzie się gdzieś o 1, 2 zł tańsze. I widzę, że chyba wszystkie mleka tak podrożały. nie ma to jak prorodzinny kraj!

jA właśnie zauważyłam, ze wszystko jest znacznie droższe niż kiedyś:/ dlatego dzięki bogu,. ze jest all i dziadkowie!:-D No i szafing w lutym mamy:tak: Chyba sprzedam krzesełko do karmienia... ostatnio pięknie je przy stoliku białym ( takim do rysowania), zobaczymy...
Jutro idziemy jeszcze Mieśkowi butki kupić- zarąbiste, czarne nike miał jesienią, b. wygodne! Chyba kupimy mu takie same, bo są w promocji za 79zł, do tego jakieś trampeczki czy półbuty ( najlepiej renbuta), kurtka wiosenna jest na szczęście.

reklama
trasia nasze bebiko z 12 na prawie 16... wiec ostatnio na jakiejś promocji kupiłam jeszcze po starej cenie 20 pudełek... jedyny plus, ze moje dziecię nie tolerowało zbyt dobrze bebilonu ani nan i jakiś tam jeszcze, więc wybrał najtańsze (choć kiedyś porównywałam skład i wydaje mi się bardzo zbliżony do bebilonu)... no i cena masakra 44zl :szok:

Do góry