reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
ja cie....:szok:
ale zeście naskrobały!!
tak po krótce dziś bom wykończona totalnie...
Trasiu to dajcie mu Jerzy Szymon :-) aha i Jerzy bardzo pasuje do nazwiska :tak: Miłosz też ale Szymon tak zwyczajnie. A tak w ogóle to patrz macie Marię to trzeba też poważne imię dla synka - Jerzy :-)
Martadelka no nie ładnie postąpił twój M. :no: ja to jestem przewidująca i już zapowiedziałam że na moje (30-ste w tym roku) urodziny wyjeżdżamy w góry spędzić je tylko w 3-kę, a że mam je w sobote to się super składa ;-) sama je zorganizuję ;-)
Aestima super, ze Miesio z serduszkiem ok :-)
i juz wiecej nie pamietam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

O, a Miłosz?? Szymon- wczoraj byłaś b. na nie jeżeli chodzi o Szymona.

Mój Mały znów zasnął sam, w swoim łóżeczku:) Przed snem znów pokazywał na klatkę i mówił " tu, pan, tu, ojojojoj".
Poza lekarzem u nas intensywny dzień- był u nas mój brat ( czuli wua!:-D) i rodzice. Mama przyniosła wnukowi trochę ciuszków upolowanych na wyprzedażach, babcia to jednak super sprawa:)) torchę mi ulżyło, bo ostatnio wyrósł nam z większości bodziaków, rajstop, dresików podomowych i bluzek- dosłownie w przeciągu kilku dni! A nie sposób kupić wszystkiego na raz... No póki co jest ok, a sweterków i skarpetek to mamy teraz nawet spore nadwyżki:)
Miesio się wyszalał z dzidkami aż miło, ja teraz lecę chatkępo wizytach ogarnąć i zaszywamy się w łóżku z książką i serniczkiem:happy:
A, Trasia, mam nadzieję, że już jesteś w kinie! Ja bym poszła:tak: Od kiedy Miesio jest na świecie nie byłam:szok: Jak już się wyrwę, to na zakupy albo na piwo/ drina:-p Ale skoro to drugie w Twoim wypadku zabronione, to zostaje kino!

Ironia, nie wiem o co chodzi, ale strasznie mi przykro, że jakiś kwas w tej pracy powstał:(

Byłam dzisiaj w empiku... kupiłam tylko te quizy ale mnie kusiło...:zawstydzona/y:
kuopiłam też papcie następne Mateuszowi - powiem Wam ze strasznie podrożały na jesień kupowałam za 25 zł potem na zimę za 28 zł a teraz za 38 zł i to jeszcze mi poszukała ze starej dostawy bo nowe za 44 zł!!!
masakra jak tak dalej pójdzie to mu buty po domu kupię chyba!

Trasiu ja bym nie wysiedziała w kinie tyle czasu ale jak dasz rade to idź :-)

Aestima dla mnie zdecydowanie bardziej Jerzy niż Miłosz, a że Marcinowi obojetne które z nich to wybieram Jerzego. Z kolei dla Marcina najlepsze imię to Szymon. Powiedziałam mu, że na razie nie podejmujemy ostatecznej decyzji i zobaczymy jakie imię bardziej pasuje do malucha po porodzie.
A na Hobbita dopiero jutro! mam nadzieje, że nie urodzę przed niedzielą, bo jutro do kina a w niedzielę chcę sie wyspać:)

Kati ja robie podobnie - jak mam urodziny to sama coś organizuję, bo wiem że niespodzianki zdecydowanie przerastają mojego męża:) Wolę coś zorganizować i się z tego cieszyć wspólnie niż frustrować się z powodu olewczego podejścia do tematu. Jesteśmy razem ponad 10 lat więc zdążyliśmy się poznać wystarczajco żeby wiedzieć na co mozemy liczyć :)

Trasiu- a, nie wiedziałam, ze M. wszystko jedno miłosz-jerzyk- myśłąłam, że preferuje MIłosza. Czyli albo on będzie zadowolony, albo Ty- nie ma opcji środka... Kiepskawo, ale skoro masz zdecydować po pordzie- jak spojrzysz na Małego,to coś mi się wydaje, że to będzie... Jerzyk:-) Bo to przecież jest już Jerzyk.... :)

a ja tak kocham niespodzianki :zawstydzona/y: ale wiecie co, mi nawet może nie być do końca udana niespodzianka czy mogę o czymś wcześniej wiedzieć, byle bym wiedziała, że to przemyślane i od serca, a nie na odwal... no ten tego, chyba to mało zrozumiałe ;)

kati masakra z tymi kapciami, 44zl?!?!?! dobrze, ze my nie używamy ;-) a mi Kubi wyrósł z jesiennych butków i mu kupiłam ostatnio trzewiki w smyku za 40zl! (rozmiar 24!! bo 23 były idealnie na teraz, na grubszą skarpetę pewnie już nie). Tyle, że takie butki na dojazdy czy do sklepu chciałam i może pociągnie w nich do końca wiosny... aż strach mnie ogarania jak pomyślę o tych wydatkach! no i fajny pomysł na 30! moja czeka mnie w kwietniu...

Aestima ale fajnie, że Miesiowa szafa się wzbogaciła :) u nas tak było, jakiś miesiąc temu, że właśnie w ciągu tygodnia powyrastał z wielu rzeczy...

Aestima no to będzie Jerzyk :) Zobaczymy...

kati co ty piszesz, kapcie za 44zł?? ech... ja ostatnio zdębiałam jak zobaczyłam cenę Bebilonu. Z dnia na dzień podskoczyła we wszystkich sklepach z 39zł do 48. Czasem znajdzie się gdzieś o 1, 2 zł tańsze. I widzę, że chyba wszystkie mleka tak podrożały. nie ma to jak prorodzinny kraj!

jA właśnie zauważyłam, ze wszystko jest znacznie droższe niż kiedyś:/ dlatego dzięki bogu,. ze jest all i dziadkowie!:-D No i szafing w lutym mamy:tak: Chyba sprzedam krzesełko do karmienia... ostatnio pięknie je przy stoliku białym ( takim do rysowania), zobaczymy...
Jutro idziemy jeszcze Mieśkowi butki kupić- zarąbiste, czarne nike miał jesienią, b. wygodne! Chyba kupimy mu takie same, bo są w promocji za 79zł, do tego jakieś trampeczki czy półbuty ( najlepiej renbuta), kurtka wiosenna jest na szczęście.

reklama
trasia nasze bebiko z 12 na prawie 16... wiec ostatnio na jakiejś promocji kupiłam jeszcze po starej cenie 20 pudełek... jedyny plus, ze moje dziecię nie tolerowało zbyt dobrze bebilonu ani nan i jakiś tam jeszcze, więc wybrał najtańsze (choć kiedyś porównywałam skład i wydaje mi się bardzo zbliżony do bebilonu)... no i cena masakra 44zl :szok:

Do góry