reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Aestima heh, nasze mamy chyba też podobne. Mama też chce mi zafundować polożną, na co ja absolutnie się nie zgadzam.

kurcze dziewczyny, szwagierka też w ciąży, rodzi w kwietniu. I namawia mnie na szpital w Pszczynie, to niedaleko. Podobno świetne warunki, super personel itp, słyszałam już wiele takich opinii o tym miejscu. Zresztą ja się w tym szpitalu urodziłam:) W kazdym razie tam nie ma opcji kozetki, braku sali, braku położnych i lekarzy. Nastraszyła mnie troche, że jak nagle będzie rodzić 5 babek to łatwo o jakieś niedopatrzenie przy porodzie.
No ale ja wcześniej rodziłam w tym szpitalu w Bielsku, mam tam lekarza, znam to miejsce co dla mojej psychiki jest ważne. Czuję się pewniej w znanym miejscu.
Do Pszczyny mam 20km dwupasmówką, max 20 minut drogi... nie wiem co o tym mysleć.

Miłosz jak dla mnie absolutnie na tak! Jeremi też całkiem całkiem..

Witek zupełnie do mnie nie przemawia...

trasia a może wybierzcie się z Marcinem do tej Pszczyny na oględziny? bo jeśli rzeczywiście mogłabyś wylądować na kozetce na korytarzu... a może jak obejrzysz popytasz to psychicznie będzie Ci z tym lepiej?

forever Julka i Kulka wygląda super! ojjj jak ja żałuję, że na naszym zadupiu nie ma takich możliwości, muszę wybadać co ciekawego w Białym jest dla maluchów :p czekamy na recenzję Krysi :)

trasia ja bym powaznie przemyslała ta Pszczyne, tym bardziej ze to wcale nie tak daleko (np u mnie najblizszy szpital w razie porodu to wąłsnie 21 km)
co do imion sie nie wypowiadam, bo mi zupełnie inne sie podobaja...
Mirosław nie :no:
a imie Miłko to chyba normalnie funkcjonuje w sensie nie jako zdrobnienie

kasiawilde to pobawiłas skoro jeszcze głowa nie pracuje prawidłowo ;-)
G. nie wiem kiedy bedzie, w srode prawdopodobnie w kraju a w domu nie wiem jeszcze, sam nie wie, na razie w hiszpanii sie wygrzewa

forever a po co ty własciwie byłas z Krysią u psychologa? :confused:

Ostatnia edycja:
trasiu Michaś!:-p

;-):no::-D

mamoM no coraz konkretniej myślę o tej Pszczynie. Tym bardziej, że tak jak piszesz, wiele z was ma do najbliższego szpitala podobną odległość. Przypuszcam, że np w Warszawie przedostanie się przez korki do szpitala trwałoby znacznie dłuzej niż mój dojazd do Pszczyny. Może zrobię jak pisze kasiawilde, pojadę pozwierdzać? Tylko czasu juz jakby mało na to zostało:zawstydzona/y:
Miłek nie funcjonuje jako osobne imię (chyba), ale myslę o zdrobnieniu. A imiona jak imiona, kazdemu podobają się inne i tu nie ma o czym dyskutować, bo o gustach się nie dyskutuje:) Dlatego nie potrafię sie dogadać w tym temacie z Marcinem...

forever ja w Marysi też widzę zdecydowanie więcej cech po tatusiu niż po mnie, ale to raczej dobrze;-)

Kasiawilde to pobalowałaś :-)
Trasiu Kasiawilde dobrze pisze pojedźcie i zobaczcie a moze jeszcze dzis?
ja miałam do mojego szpitala 22 km (choć mam jeden bliżej) ale wybrałam go bo tam duzo lepiej. Trudna decyzja bo tam twój lekarz itd. ale w Pszczynie nieporównywalne warunki.
Michał dla faceta tak ale dla chłopca nieeee ja chyba mam za dużo Michałów wokół siebie

reklama
mamoM wiele z was ma do najbliższego szpitala podobną odległość. Przypuszcam, że np w Warszawie przedostanie się przez korki do szpitala trwałoby znacznie dłuzej niż mój dojazd do Pszczyny. Może zrobię jak pisze kasiawilde, pojadę pozwierdzać? Tylko czasu juz jakby mało na to zostało:zawstydzona/y:

co do warszawy (czy innych wiekszych miast) to na pewno, zwłaszcza w godzinach porannych czy popołudniowych...
pozwiedzac przeciez zawsze mozesz, moze uda ci sie zoorganizowac wypad tam

a jakie propozyjce ma twój M. oprócz Szymona?

Do góry