reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

aaa kati co do ząbka to nie jestem pewna, ale chyba coś tam nowego jest, ale oczywiście Kubi nie daje mi sprawdzić!

trasia właśnie doczytałam, że Ci 'żarcików' brakowało wieczorem, przepraszam, za moje zaniedbanie :-D ale dziś jestem poważna i poważnie uważam, że my tu na forum powinnyśmy urządzić głosowanie jakie imię powinien mały trasiątek otrzymać!

co Wy na to kobitki? :p

a Miłek to chyba też od Miłosza może być?

reklama
Aestima hehe, żartujesz z tym Miłkiem? :-D hehe, jak się rozwiodę to wyjdziesz za mnie??
Marcinowi podoba się jeszcze Mirek, niby podobnie... może nazwę Mirosław i będę mówić Miłek? ;-) Wiktor mi się nie podoba, uf chociaż tu jakaś różnica!

kasiawilde ja to teraz potrafie się nawet piwem bezalkoholowym spić:-D a piję takie całkiem 0,0%:-D tak czy owak zazdroszczę, ja z krótka przerwą pomiędzy okresem kiedy skonczyłam karmić a zaszłam w ciążę (2 miesiące?) nie piję już 2,5 roku:baffled:

Miłosz też ładnie... ale wątpię żeby przeszło. Swoją droga dlaczego to ja mam się dostosować do gustów Marcina a nie odwrotnie?? kurcze, to w końcu ja rodzę!

Trasiu, znalazłam mój wpis o imionach z 11 września, czyli nic mi się nie zmienia tylko Franek i Staś jakby mniej mi się już podobają.

"A imiona- Asinko Julek bardzo mi się podoba! I niezmiennie Jerzy, Jurek , a na maluszka Jerzyk. Ja drugiemu dam chyba Miłek. Maksymilian- dla mnie kompletna klapa- po osiedlu dużo maksów chodzi... psów
p.gif
Forever- Witold CUDNIE!!! Wituś... Też rozważałam, ale ciężko było dogadać się z M
baffled5wh.gif
Koleżanka ma Wiktora i mówią na niego Wicia- też mi się podoba. I Staś, Franek."

z ciekawostek wczoraj dzwoniła moja mama, która zaczyna panikować. Twierdzi, że powinnam codziennie jeździć na ktg ( przypominam niesmiało, że przy pierwszym porodzie ktg nie wykazało u mnie żadnego skurczu nawet przy partych), a juz najlepszym pomysłem mamy było to, ze mi załatwi żebym mogła lezeć w szpitalu cały czas!!! Bo wg niej kazda kobieta w okolicach terminu powinna leżeć na patologii żeby ją monitorować! No szlag mnie trafił... jak uwielbiam mame tak czasem doprowadza mnie szału.

Traschka - dobre dobre.... :-D Krysia jest cierpliwa zdecydowanie nie po mnie ale już psycholog mnie straszyła buntem dwulatka gdy Młoda po 2 h wizyty wynalazła na oknie chyba ostatnią zabawkę, które nie widziała i gdy odmówiona pokazania letkiej histerii dostała - jak nie Ona - a była to godzina z 19.30.... :baffled:

A Twoja Mama..... :szok: Ja jeździłam na ktg co 2 dzień aby zamknąć buzie tym, którzy mnie chcieli na patologię położyć - jak już miałam tam jechać to Młoda powiedziała nie i wylądowałyśmy na porodówce....
Aestima - Młoda ma na drugie Jaśmina.... :-p
Ja miałam dla chłopca tylko Wiltold przygotowane jakby co ale nie dopuszczałam takiej ewentualności :-D
Kasiawilde - teatr http://www.teatrmalegowidza.pl/spektakleSzczegoly.php?id=9

Ostatnia edycja:
Aestima ty to przynajmniej trzymasz się swojego zdania, a ja co chwilę zmieniam;-) Najchetniej drugie dziecko też nazwałabym Marysia :-D Gdyby zdanie należało tylko i wyłącznie do mnie byłby Jeremi lub Ignaś, no ale te imiona są z gatunku tych, z których Marcin się po prostu smieje i nie wierzy, że mówię poważnie:baffled:

Trasia, moja mama też miała odjechane pomysły i panikowała. Chciała np żeby rodziła w zg, a nie w bdg i proponowała, że jak Michał nie dojedzie na czas to ona pójdzie ze mną:szok::-D I upierała się przy prywatnej położnej za kupę forsy:baffled: Nie zgodziłam się i miała zwykłą, szpitalną i nie zamieniłabym jej na żadnąinną - świetna była!

reklama
Forewer, wiem, i pamiętam, że przekonywałam CIę swego czasu być tak dała jej na pierwsze:-D
Trasiu, Ignaś i mnie się podoba! Ale Ignacy już mniej.

Do góry