reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Damada, moze po uplywie tych 30 min. juz jest " przebodzcowany"? Czytalam gdzies ( hjezyk dwulatka?), ze jak dziecko zaczyna robic takie akcje to nalezy isc do domu( nie zawsze realne, prawda?) albo przynajmniej wyjsc do innego pokoju i poczekac az sie uspokoi i wtedy wrocic. Ale doswiadczenia w takich akcjach nie mam- nasz odwrotnie- ma swoje odpaly tylko przy nas, w domu. Rzadko ale za to dosc intensywne. Tak jak Teasia pisze, one musza poprobowac na ile moga sobie pozwolic, badz co badz to oznaka ich sprytu i inteligencji, takze rozwoju. u nas pomaga jasne stawianie granic.
Trasiu, tez sie objadlam niemilosiernie wczoraj...;)

reklama
Miesio zasypia 20-21 (jak dla mnie pozno, bedziemy sie cofac do 19-20) i spi do ok 8. potem drzemka o 11:20 spi tak 1,5- 3 h.
Ja dzisiaj pospalam sobie, chlopaki lepilu z ciastoliny i obudzili mnie swoimi glosami dopiero o 10!:) niespotykany luksus!

no ja też wyspana:) Spałam do 9.30! Choć miałam 5 pobudek na sikanie:baffled:
Marysia ostatnio super śpi, kąpiel 0 19.30, po 20 już zasypia sama u siebie, zwykle ok 20.30 już śpi. Rano wstaje 7-8 i po 13 drzemka (ok 2h). Mi to pasuje bardzo:) Ale zdarzają się też dni w ogóle bez drzemki. Marysia jest już w stanie to spokojnie wytrzymać, wtedy zwykle kładziemy ją trochę wczesniej wieczorem.
Wytarłam kurze i się zmęczyłam, idę zrobić kawę. A mojej rodziny wciąż nie ma, smutno bez nich.

mama MATIEGO - właśnie przywiozłam - 2 wirusy, 724 trojany - zbiór z 10 miesięcy :baffled: A ja naprawdę b. uważam :errr:
Cytryny - kiszone - kiedyś robiłam no i dżem/komfitura jak najbardziej :-p
Traschka - zostaw kurze, poleż :tak: Tak to ten "policyjny" - nie ma możliwości niestety obrony przed nim :-( Podobno Szymon to jedno z najbardziej popularnych imion teraz :baffled:
Jako, że mam megazaległości z uwagi na brak laptopa z dziś z Młoda i teatr i sanki później to w kwestii głównej napiszę wieczorem a tak to pokrótce.
Setana - pomysł Teściowej naprawdę hardkorowy, z tych hard hard.... :crazy:
Prezent na Dzień Babci i Dziadka - pewnie fotkę w ramkę zapakuję i tyle - nie mam głowy i pomysłu na więcej
Jak nazwać "to" u dziewczynki - no właśnie - Dubeltówk86 - propozycja Asi b.ciekawa aczkolwiek mogłaby być niezrozumiała przez osoby, z którymi nie ma na codzień kontaktu - mam nadzieję, że podróż udana :tak:
Wizyta u Andariel natchnęła mnie samodzielnym zrobieniem memo - w związku z tym czeka mnie wizyta w sklepie dla plastyków bo ten karton z Empiku jest zbyt cienki.
A tak wogóle w piątek byłyśmy u psychologa - ponad 2 h :szok:i dowiedziałam, się że Młoda jest nietypowym dzieckiem - b. samodzielnym, nie potrzebuje dorosłych do zabawy, b. spostrzegawczym, wszystko rozumie no i cierpliwym - nie mogła zrozumieć, że jest w stanie wysiedzieć 30 min a nawet 50 - to mnie zszokowało - w teatrze.
Na razie tyle - coś więcej wieczorem.

Ostatnia edycja:
forever spoko, już leżę:) od wczoraj prawie nie wstaję;-) co do Krysi to nie zaskoczyłaś mnie specjalnie, jest nietypowa:) Pytanie na ile to kwestia jej charakteru a na ile twojego wychowania? tak czy owak gratuluję i witam w gronie matek dzieci cierpliwych - to bardzo ułatwia życie:))

kasiawilde dość marny ten meldunek. nawet się nie próbujesz usprawiedliwiać:no:

mamoM 10 kg cytryn?? hehe, no ja też wolałabym pomarańcze:)) dżem cetrynowy jakoś mnie nie zachęca:baffled:

kati myśleliśmy o imieniu na M ale żadne mnie nie porywa. A jak mi się podoba to Marcinowi nie (Mieszko;-)).
a od jakiego imienia zdrobnieniem jest Miłek?

damada Marysia najczęściej robi cseny jak ktoś nas odwiedza, ale u siebie jednak łatwiej zignorować...

:-D Trasiu, zdaje się, że powinnaś być moją żoną a nie Marcina!:-D Moje propozycje dla kolejnego, ewentualnego syna: Witek, Jerzyk albo Miłek własnie ( od Miłosława, pasuje b. do Mieszka). Ale też będę miała problemy z akceptacją M....
Dla dziewczynki ciągle podoba mi się Klara i Ewa. No i Jaśminka:)

no i kurcze nie nadrobię, jednak wczorajsze dwa piwa bardzo mocno wpłynęły na sprawność mojego mózgu, ale tego mi trzeba było po siedzeniu ostatnie 2 tyg non stop w domu (nie licząc tesco i biblioteki!)

trasiu super, że mogłaś troszkę się wynudzić, odsapnąć i zatęsknić!
forever na co idziecie do teatru? u nasz sanki już dziś odbębnione-pogoda idealna, biało i tylko -2st!
mamoM 10kg cytryn?!?! hahaha, ojjj to dziś szukaj przepisów na googlach, ja polecam wcisnąć pół cytrynki do wody plus trochę miodku i masz super napój :) to kiedy G będzie?
dubeltówka coś wymyślimy! bezpiecznej podróży!
martadelko jak głowa? no i mam nadzieję, że z mężulem już pokój zawarty?
Aestima to fajnie sobie odsapnęłaś dziś :) u nas ciastolina schowana, bo Kubiego interesuje wyrzucanie jej z opakowania na dywan :) ale musimy jakiś sprzęt dokupić, bo mam samą ciastolinę, co macie?
damada ja tez jestem zdania, że to może z nadmiaru wrażeń takie akcje, kto wie... co do spania to jak widać tu na forum, dzieciaki śpią baaaaardzo różnie, aczkolwiek ja robię wszystko, zeby mały zasnął około 20-21... w tym tygodniu 2 razy nie spał w dzień :/
kati cieszę się, ze się lepiej czujesz i jeszcze będziesz mieć 2 dni, żeby się ogarnąć :) no i dobrze, że to jednak trzydniówka była!
andariel sernik brzmi przepysznie! wrzuć przepis jak będziesz mieć chwilkę!

no i więcej nie pamiętam :p

reklama
Trasiu a Wiktor?? Moi znajomi mają Wicia i baaardzo mi się podoba! Piekne, męskie imię dla ineteresującego faceta a "W" to odwrócone "M":-) I wszystkie Wiktory przystojne:tak:

Do góry