reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

hej ho!

znowu nie wiem co ja przeczytałam! miałam dziś dużo wrażeń, niekoniecznie miłych, ale to może nie dobre miejsce i czas... poza tym Kubi po raz drugi w życiu odmówił popołudniowego spanka i odwiedził mnie najmłodszy chrześniak (niedługo roczniak!) plus moja chrześniaczka nastolatka, także dużo zamieszania było... dzięki Bogu dzień uważam za skończony! także dziś znów pobieżnie...

andariel ja też myślę, że to dla Was najlepszy czas z możliwych! ale przeprowadzki chyba zawsze łączą się z kilkumiesięcznym dołkiem finansowym.. chociaż może nie będzie najgorzej? wynajem mieszkania w Gorzowie jest chyba niższy niż w Wawie?

forever a jak tam Krysia? jaki plan na ten tydzień? do żłobka pewnie jeszcze nie idziecie?

trasia dobrze, że z Marysią z dnia na dzień lepiej... co do porodu - pamiętam jedno, że poprzedni miło wspominasz, więc będzie dobrze :) ja pewnie kiedyś, przed swoim kolejnym będę za przeproszeniem srała ze strachu! co do kapciuchów - nie używamy, nie posiadamy, jesień, zima, wiosna - skarpetki, bo to jednak stary dom i trochę ciągnie od okien, latem na bosaka!

mamoM to rzeczywiście zagwozdka z tym samochodem... ehhh nienawidzę takich problematycznych rzeczy... no ale jakieś decyzje trzeba podjąć :/ fajnie, że Mati takie ładne nocki ma :)

kati zdrówka dla Was! my stosowaliśmy zamiennie właśnie ibum i pedicetamol, okłady niestety też, ale wrzask był niemiłosierny, mam nadzieje, ze to tylko przeziębienie!

moon to nikt się nie odzywa z ogłoszeń? a macie już coś na oku konkretniej? jaki metraż Was interesuje?

Aestima a co tam u Was? wyzdrowiałaś już zupełnie?

damada to sporo już siedzisz zagranicą... fajnie, że macie polskie przedszkole w zasięgu? a jak nie to to może weź jakiegoś malucha pod opiekę na pare godzin, zagranicą zazwyczaj jest większe zapotrzebowanie na tego typu 'nianie', a i korzyści dla Was by były...

martadelka a Ty gdzie, hę? meldować się!

reklama
kasiawilde dawka chyba zalezy od wagi, bo lekarz to przeliczał przy dawkowaniu. My mamy 2x3ml więc nie tak starsznie dużo. Daje radę na dwa łyki:) I mamy brać przez tydzień jesli wyniki będą dobre. Jutro muszę zbadać mocz i zadzwonić z wynikami.

Kati, u nas tylko 38,2 i lekki katarek, jedną dobę lekki kaszelek. zero wymiotów i gorączka pięknie schodziła bo nurofenie. po 3 dniach zupełnie zdrowy
Trasia, dokładnie tak, bunt dwulatka trwa już od 1,5 m-ca. Ale z zasypianiem ostatnio super- dziś np położyłam go do łóżeczka, zapodałam audiobooka i wyszłam. Zasnął szybciorem.
Odnośnie papci- nosimy, ale takie fajne filcowe z h&m- przylegają do stópki. Ja pytałam wielu ortopedów i odpowiedż zawsze byłą jedna- twarde podłoże- musi być papeć- miękkie- najlepiej boso. Dywanu mamy tylko kawałek a tak to Miesio po panelach w papciach śmiga.
Kasiawilde, ja zdrowa, choć jeszcze krtań daje się we znaki, czasem męczy mnie kaszel. Gorzej z mamą, sprzedaliśmy jej wirusa a że ma leukopenię to kiepsko przechodzi- jej organizm np nie umie mieć gorączki. mA od kilku dni straszne bóle głowy i zaczęła panikować- że coś niedobrego się dzieje, że to nigdy nie minie, że to /coś b. poważnego ( a w tym wirusie głowa po prostu odpada, wiem to z autopsji, do tego makabryczny ból kości, sama na pogotowiu wylądowałam) Tata wzywał lekarza do domu. Mam nadzieję, że jej przejdzie...

Pochwalę się, przyszły światełka z tchibo i natchnęło mnie do zrobienia porządku na szafie i wokół szafy ( Michał zamontował zasłonkę na graty np dechę do prasowania)
P1180008.jpgP1180004.jpgP1180006.jpg

Kasiawilde - Młoda całkiem zacnie, gdyby nie paw na pajacyka i moją pidżamę oraz sofę - połknięte a nie pogryzione kawały sera żółtego czyli genialny pomysł mojej Mamy :wściekła/y: - byłoby super :-p
O żłobku myślałam ew. od czwartku, ale wszystko wskazuje na to, że nie damy rady dotrzeć w środę do lekarza po zaświadczenie :no:
Lekarz na wzmocnienie polecił Sinupret - znów wyrzucone pieniądze i to na dłogo chyba że dla mnie albowiem jedna łyżeczka odpowiada kieliszkowi wina :szok:, a poza tym Młoda jest za zdrowa na coś takiego. :happy:
Aestima - b. ....katalogowe te Wasze zdjęcia :-p

Ostatnia edycja:
forever, w sensie, że dużo rzeczy z ikea?? Cóż tanio, ładnie, funkcjonalnie a w następnym mieszkaniu już będą stare meble- teraz mnie wzięło, mam namiar na faceta, który cuda ze starych mebli składa i pięknie odnawia!! Chyba ławę zamówię do tego mieszkanka...

trasiu my mamy 2x2,5ml, a młody 12kg na bank waży.. no i właśnie się zastanawiałam czy jutro skończyć (jutro wieczorem będzie pełny tydzień) trzymam &&& za wyniki i łapanie siuśków :)

forever dobrze, że Krysia z dnia na dzień lepiej... a taki pawik hmm, każdemu się może zdarzyć ;) może i lepiej, że Krysia dłużej pobędzie w domku po takim choróbsku..

Aestima dobrze, że u Ciebie lepiej, mam nadzieję, ze Twojej mamie szybko przejdzie! a kuleczki z tchibo bardzo klimatyczne! co do szafy to my mamy sypialnię tej serii tylko w brązie, właśnie szafa, łóżko, 2 szafki przy łóżku...i heh, nie pamiętam czy komodę też...

A wiecie, że Mieśko jeszcze ( tfu, tfu) nie zaliczył pawika?:szok::-) Oprócz ulewania w niemowlęctwie rzecz jasna:)
Kasiawilde, jak to nie pamiętasz???:szok::-D

reklama
Do góry