reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

JA też się witam.
Cały wczorajszy dzień spędziłyśmy na pieczeniu i dekorowaniu pierników. Zabawa była niezła, zrobiłam nawet jednego specjalnie dla D. całodobową Izę :-D
Chociaż nie wiem czy wypada tu wstawiać takie zdjęcia:-p
SAM_7279.jpg
Dziewczyny z Mikołaja zadowolone tylko już mi głowa pęka od tego grania. Przynajmniej mam chwilkę dla siebie.
D. chyba strasznie chce mieć syna bo na urodziny dostałam 3 zestawy bielizny:-D wręczył mi je z tekstem, że wieczorem czeka na pokaz:baffled:
Miałam dziś ciasto drożdżowe robić, ale wiśni nigdzie nie znalazłam i muszę wymyślić coś innego.
Miłego dnia wszystkim;-)

reklama
dubeltówka Ty masz dzisiaj urodziny??? już wcześniej pisałam, ale Ci zazdroszczę pieczenia pierników, a Asia co w tym czasie robiła? czy też udało się Ją zaangażować? Całodobowa Iza:shocked2::-D a czemu Iza...???
moon hej:-):-):-)

Ostatnia edycja:
Ano mom:-) piękne 26 lat za sobą. W sumie to całkiem poważny wiek, a ja dalej czuję się jak małolata:sorry2:
Ja jestem Iza, i jak nie podołam wyzwaniom mojego D. to całodobowa Iza mnie wyręczy:-D
Asia pomagała nam wyjadając lukier:-p

Ostatnia edycja:
Dubeltówka padłam :-):-D:-) całodobowa Iza wymiata :-D Wszytskiego najlepszego z okazji urodzin :*:*:* (też jestem rocznik 86;-))

Martadelka takie zajęcia są super, dla dziecka całkiem cos nowego, nowe zabawy, nowe otoczenei, nowe dzieci. My zabieramy Maję na koncerty dla maluchów połączone z różnymi zabawami taneczno-śpiewanymi :) przed wakacjami bardzo Jej się podobało :) koniecznie pokaż nam Emi w nowej fryzurce :)

dubeltówka ależ dałam ciała z tą Izą:zawstydzona/y: to składam życzonka: Codziennych powodów do uśmiechu, spełnienia na każdym polu, zdrówka i duuuużo miłości, ślę przytulaski i buziaki cmok cmok cmok
przytul.jpg

bardzo proszę o mocne kciuki, byłyśmy dziś na szczepieniu ś-o-r. Opóźnione o pół roku, mam nadzieję że będzie wszystko OK. Marysia była dość dzielna na początku, ale trafiłyśmy na strasznie duży ruch w przychodni i wszystkie dzieci strasliwie płakały. Więc i marysi udzielił się kiepski nastrój i za nic nie chciała wejść do gabinetu. Chyba już szkojarzyła, że każde dziecko po wejścu tam zaczyna przeraxliwie płakać:baffled: sam wywiad DRAMATYCZNY!!! Lekarka zapytała dlaczego tak późno, mówię że było uczulenie na białko kurze, potem jakieś przeziebienia itpa ona na to" przeziębienie to żadne przeciwskazanie do szczepienia":no:nie skomentowałam. Na co ona patrzy do książeczki i mówi, że mamy juz zaległą dawke przypominjącą to zaszczepimy od razu na to i na to:szok: mówię, że absolutnie się nie zgadzam!!! SPojrzała na mnie dziwnie i stara mi się wmówić, że jak juz jesteśmy to przecież dla mnie lepiej, że nie bedę z małą musiała przyjeżdżać drugi raz! No myślałam, że mnie szlag trafi. Dzizas, ona ją chciała zaszczepić na 8 chorób naraz i jeszcze próbowała namówić mnie od razu na pneumokoki i ospę:szok::szok::szok: w jakim ja śiwecie żyję.
Nie zapytała o nic. Czy Marysia ostatnio chorowała, czy brała antybiotyki itp. Po prostu osłychała i do szczepienia.
Samo szczepienie Marysia zniosła dość dzielnie. Samego wkłucia nawet nie zauwazyła, ale potem zaczęła płakać jakby się chciała pozalić, tak mi jej było strasznie żal:( Zasnęła mi w aucie, zaniosłam ja do domu na rekach, rozebrałam z butów, spodni, kurtki, czapki, swetra i szalika a ona spi dalej. Bidulka moja...
ach, dodam jeszcze tylko że wszystkie babki w przychodni patrzyły na mnie z przerażeniem, pewnie myslać sobie "biedna kobieta, jak ona da radę z dwójką??":-D

no i jeszcze sie pochawle, że Marysia wazy już 11kg i mierzy 85cm:)

forever o jak się cieszę, że ciuszki dotarły i że się spodobały!nie ukrywam, że miałam lekkie obawy bo ty jednak wymagająca jesteś:)

dubetówka 100 lat kochana! Hehe, niezły prezent od męża:) Swoją drogą zawsze chciałaś mieć synka, działacie?? :))

martadelk super pomysł z zajęciami! Ja też bym chciała, ale z Jerzykiem nie bedzie na to szans więc nawet nie szukam ogłoszeń.

madzioolka nie dziwię ci się, że nie masz siły na walke z tym spaniem. Dla mnie dobijające jest to, że walczę o jakis efekt (np spania przez całą noc u siebie) i jak mi się go uda osiągnąć to trwa to przez 2, 3 tygodnie a potem z niewiadomych powodów wszystko zaczyna sie od nowa. Wczoraj znowu cyrki przy zasypianiu wieczornym. Bo Marysia chce spać ze mną na łóżku! No nie wiem skąd jej się to bierze, przecież nigdy tak nie zasypiała:-( no i od nowa walka i wieczory zarwane. Ciągle coś...

mrsmoon ja mi cię tutaj brakuje:-( często o was myslę! Sprzedajecie mieszkanie? Kupujecie większe? Pewnie nie bedziesz miała czasu napisać, ale trzymam kciuki żeby poszlo po waszej mysli!

kati tulam:( Dwa długie rekawy to w stylu mojej mamy. Marysia po domu biega boso albo w skarpetkach a mama zawsze walczy z nią żeby założyć jej kapcie:baffled: i niby rozumie, że nie trzeba, ale...
co do syropu to nie mam pojęcia czy tak można. Ale obstawiałabym, że nie bardzo:(

sto latek dla całodobowej Izy:-D
u nas pierniki świąteczne zawsze robi M. - w ten weekend akcja będzie:tak:

czekam na gościa z zakupami, M. zamówił przez neta i mają dostarczyć; nigdy wcześniej nie robiliśmy on-line zakupów spożywczych; ciekawe czy będziemy zadowoleni;

byłam rano na pobraniu krwi wreszcie (zaległe badanie tsh i -uwaga - testosteronu); Ninka była zawiedziona, że nie chciałam jej zabrać ze sobą, a następnie niezmiernie zdziwiona, że dostałam zwykły biały plaster (a nie z misiami);-)

Mikołaj chyba trafiony, Leo dostał wkrętarkę boscha, Ninka wagon z dinozaurem do swojego zestawu Dino-Pociągu, do tego strzał w dziesiątkę dla obojga, czyli worek gumowych "robali" za całe 9 zł:-Dpająk, wąż, krokodyl, żółw, żaba i kameleon; oboje mają świrka na punkcie figurek zwierzaków wszelakich;

moon - co Ty powiesz!!? dołączam do pytania forever o dalsze plany; my jesteśmy po rozmowie z bankiem bo rozważamy przeniesienie się do samej Wawy, ale raczej gdzieś bliżej centrum; albo opcja druga - come back to Gorzów, bo te się oferta pojawiła (a raczej: stara odnowiła); czas pokaże co to będzie;

martadelko - ja również proszę o fotkę Emilki w new hair:tak:

kati - dziękuję za pamięć:tak:bidul Mati, oby mu już przeszło; Leo z jakims glutem biega, ale nie wiem czy własnie nie przez ogrzewanie - bo lata boso, a kawałek dywanu tylko w duzym pokoju, więc często stopki zimne ma; pilnuję go, ale ściąga wszystko w oka mgnieniu;
trasiu - z Twojego posta to się i ubawiłam (politowanie w oczach pacjentów przychodni), i ostro powkurzałam (całe tło szczepienia); w każdym razie - świetnej tolerancji na szczepionkę Marysi życzę (pośpi i będzie jak nowa:tak:);

reklama
Hej, hej, ja dzisiaj teoretycznie pracuję do 12 a właśnie dotarłam do dmou:baffled:
Miesi z dziadkiem na saneczkach:happy2:
Iza, wszystkiego najlepszego
Trasia, niestety nawet na ulotce napisali, że przeziębeinie nie jest przeciwskazaniem:baffled: Ja na śor nie zaszczepię chyba...
Martadelko, fryzurkowo brzmi fajnie, czekam na fotę!
Napisz co było na tych zajęciach, my wczoraj byliśmy na muzyce po 2 tyg. przerwie i... Miesio będzie występował na koncercie świątecznym, mam go przebrać za krówkę , bo utwór nosi tytuł mleczko:-D:-)

Do góry