reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

witam się

&&&&& za Gracjane

Mati przed chwila urzadził taka histerie - placz w niebogłosy, rzucanie sie na podłoge itp.) na wyjscie taty do garazu ze w zaden sposób nie mogłam go uspokoic az sie popłakałam z tej bezsilności :(

pieknie dzien sie zaczyna :baffled: ehhh

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć!

Kciuki za Gracjanę &&&

U mnie znowu nastał niedoczas ;/ ale mam nadzieję po weekendzie wyjdę na prostą.

Zdrówka życzę wszystkim chorowitkom i zmykam bo się z robota znowu wyrobić nie mogę...
Miłego dnia :)

Hejka :-)
Ogromne kciuki za Gracjane &&&&&
A my na nogach od 8, choroba trochę Tymkowi opuszcza. Oby na długo, teraz oboje jedziemy na tranie :-) Nina skacze jak wariatka w brzuchu :-D o 22 to spać nie mogę, ale niesamowite uczucie...
FOREVER zdrówka dla Krysi. Oby Wam też na długo opuściło.
TRASIA doskonale rozumiem, że Ci się nie chce... Mam tak samo, czasami bym się położyła i leżała. A Ty jeszcze pracujesz, więc ogromny podziw :-)
MAMOM nie dziw się. Mati się boi, że tata pojedzie, a przecież tak mało Go widuje. Będzie dobrze. Miłego wspólnego weekendu. My też od dzisiaj mamy wspólny, bo w piątki nie pracują ...
MADZIOOLKA miłego weekendu :-)

Przepraszam za ewentualne błędy , bo piszę z nowego tel. W końcu dorobiłam się :p

Martadelka - z tym zarażaniem tak może być :baffled: Z kim dziś Emi ? Jak Antosia ?
Traschka - oj to niedobrze z Gracjaną :-(
mama MATIEGO - no to nieciekawie, pogoda zresztą też do bani..
Madzioolka - witaj :happy:
Asinka85 - cieszę się, że u Was wszystko się poprawia :tak:
Młoda baardzo rzadko nie śpi w nocy, zdecydowanie chorobowo.
Zmykam pracować.

dla Gracki&&&&&&&&&
mamoM
cierpliwości życzę a przede wszystkim masz Męża do poniedziałku, więc jupi:-):-):-)
asinka jak dobrze, że chorobowe lepiej, który tran podajesz? lansujesz się z telefonem?:-p
forever Emi dziś z M, mi cięzko byłoby wziąć dziś wolne (niedawno mi napisał, że poszli na spacer po... pączki:szok::-p), a nie wiadomo jak bedzie w przyszłym (wtedy ja zostanę):tak: kurcze czyli Emi zaraziła: M., dziadków, siostrę M i moją babcię...???:szok: tylko ja zdrowa i moja siostra (odpukać)

Martadelka - z tym zarażaniem to niewykluczone niestety :-( A Teściowe się nie wykurują do poniedziałku ?
Odnośnie spaceru to się nie przejmuj - Młoda z Tatą gdy miał dyżur regularnie chodziła po kebab na przeciwko tj. kebab był dla kierownika wycieczki ale zważywszy jak ostatnio wszystko chce jeść nie wiadomo co by było teraz :baffled: A i a propos jedzenia - na bułkę oraz buty u butelkę mówi - "bu"

forever dziadkowie wykurowani, siostra M od wczoraj na antybiotyku; pączkiem się nawet nie przejmuję (zaczęłam troszkę zlewać rzeczy, na które nie mam wpływu...), Emi na bułke mówi 'buka', na buty 'buciki', na butelkę czy szklankę 'piciu, piciu':-p kebab powiadasz...?:sorry2:

niestety histerie Marysi przed dziennym zasypianiem należą już do stałego rozkładu dnia. Dziś darła się przez godzinę żeby ja wyciągnąć z łózeczka i pokazywała na nasze łóżko. Ja nie wiem skąd to jej się wzięło, nigdy wcześniej nie spała tam w dzień. Ja w kazdy razie po godzinie się poddałam i położyłam ja na naszym łózku, zasnęła w pół minuty:baffled: Walczyłabym dłuzej, ale mam potem zajęcia w domu i mała musi się rpzespać zanim przyjdzie pierwszy uczeń. I tak wiem, że jak ją obudzę będzie dramat...

mamoM Asinka ma rację. Mati stęskniony za tatusiem i boi się, że jak tata wyjdzie to zniknie na dłużej. Współczuję, wiem jak to działa na nerwy. Przed chwilą oglądałam podobna histerię w wykonaniu mojej córki.

martadelka
wydaje mi się, że Emilka najbardziej wygadana ze wszystkich naszych czerwcówek:)
No to życze zdrówka wszystkim wokół! Marysia też złapała katar, mam nadzieję że na tym poprzestanie.
Czy wasze maluchy często łączą po dwa słowa ub więcej? Marysia bardzo rzadko, u nas wciąż pojedynczo. Tylko czasem jej wyjdzie jakiś zlepek.
piszesz o wizytach gości, ja chyba też wolę odwiedzać z bardzo prostego względu - jak ktoś przychodzi do mnie to muszę porządnie posprzątać mieszkanie, bo u mnie wieczny bałagan:( Ostatnio słyszałam, że w Stanach jest nowa moda - duże firmy zamiast wydawać kasę na imprezy integracyjne dla pracowników i ich wycieczki zainwestowały w pomoc domową. Kazdy pracownik otrzymuje panią sprzątaczkę, która raz na dwa tygodnie szoruje im mieszkanie. Rany, niech ten zwyczaj dotrze do Polski, dla mnie to cudowne:))

forever Marysia zjadłaby kebab chętniej niz kaszkę, jestem tego pewna:) Póki co próby nie było i mam nadzieje, że Marcin nie wpadnie na pomysł żeby ja częstować. Na szczęście u nas działa przypomnienie, że to alergiczka;-)
Papier do pakowania w nuty?? Wow... jutro będę w Katowicach to chyba znowu odwiedzę Ikeę! Widiałam ostatnio cudny materiał w nutki i zastanawiam się czy nie zakupić troszkę na poczet mojej przyszłej szkoły. Pewnie za rok już takiego nie bedzie. Albo kupie więcej i uszyję poduszki dla dzieci na pożegnanie przed świętami?? Póki nie mam ich dużo to mogę szaleć:) Tylko gdzie znaleźć tanie wkłady?

kati mi koleżanka mówiła, że jej starsza córka miała 2 latka jak urodziło sie jej rodzeństwo. I kumpela wstawała jeszcze przez rok do tej starszej a ta młodsza spała niemal od pcozątku przez całą noc:-D
nie dostałam maila, nic nie doszło:(

madzioolka zatem czekamy na lepsze czasy! Na forum ostatnio pustki, tylko czasem coś ruszy jak dzisiaj...

asinka dobrze, że choroba odpuszcza! tego porannego spania zazdroszczę niezmiennie...

trasiu :* no Emilka dużo mówi, tak mi się wydaje, dziennie czasami po 2-3 słowa załapie, ostatnio na tapecie:
titki (kitki), dzik, byk, babuga (papuga), dziób, siana (ściana), siano, odź (chodź), adaj (siadaj), Bozia, amen:-p
ko (jabłko), miesio - aestima (mięso):-D, tki (kredki), blok, wspominany bzemik (dżemik), Mika (Emilka) i chyba tyle:-p
co do łaczenia to najczęściej: 'mama posi', 'mama odź', 'buka bzemikiem' (centralnie odmienia przez przypadki:-p), 'brum brum tatusiem'

reklama
Trasia miałam Ci pisać o tej nutkowej tkaninie ale widzę że już wiesz :) ja ostatnio kupiłam wkłady poduszkowe za 6,5zł w home&you a w tej weekend druga rzecz jest za pół ceny więc wyjdzie jeszcze mniej :)

Do góry