niestety histerie Marysi przed dziennym zasypianiem należą już do stałego rozkładu dnia. Dziś darła się przez godzinę żeby ja wyciągnąć z łózeczka i pokazywała na nasze łóżko. Ja nie wiem skąd to jej się wzięło, nigdy wcześniej nie spała tam w dzień. Ja w kazdy razie po godzinie się poddałam i położyłam ja na naszym łózku, zasnęła w pół minuty

Walczyłabym dłuzej, ale mam potem zajęcia w domu i mała musi się rpzespać zanim przyjdzie pierwszy uczeń. I tak wiem, że jak ją obudzę będzie dramat...
mamoM Asinka ma rację. Mati stęskniony za tatusiem i boi się, że jak tata wyjdzie to zniknie na dłużej. Współczuję, wiem jak to działa na nerwy. Przed chwilą oglądałam podobna histerię w wykonaniu mojej córki.
martadelka wydaje mi się, że Emilka najbardziej wygadana ze wszystkich naszych czerwcówek

No to życze zdrówka wszystkim wokół! Marysia też złapała katar, mam nadzieję że na tym poprzestanie.
Czy wasze maluchy często łączą po dwa słowa ub więcej? Marysia bardzo rzadko, u nas wciąż pojedynczo. Tylko czasem jej wyjdzie jakiś zlepek.
piszesz o wizytach gości, ja chyba też wolę odwiedzać z bardzo prostego względu - jak ktoś przychodzi do mnie to muszę porządnie posprzątać mieszkanie, bo u mnie wieczny bałagan

Ostatnio słyszałam, że w Stanach jest nowa moda - duże firmy zamiast wydawać kasę na imprezy integracyjne dla pracowników i ich wycieczki zainwestowały w pomoc domową. Kazdy pracownik otrzymuje panią sprzątaczkę, która raz na dwa tygodnie szoruje im mieszkanie. Rany, niech ten zwyczaj dotrze do Polski, dla mnie to cudowne

)
forever Marysia zjadłaby kebab chętniej niz kaszkę, jestem tego pewna

Póki co próby nie było i mam nadzieje, że Marcin nie wpadnie na pomysł żeby ja częstować. Na szczęście u nas działa przypomnienie, że to alergiczka;-)
Papier do pakowania w nuty?? Wow... jutro będę w Katowicach to chyba znowu odwiedzę Ikeę! Widiałam ostatnio cudny materiał w nutki i zastanawiam się czy nie zakupić troszkę na poczet mojej przyszłej szkoły. Pewnie za rok już takiego nie bedzie. Albo kupie więcej i uszyję poduszki dla dzieci na pożegnanie przed świętami?? Póki nie mam ich dużo to mogę szaleć

Tylko gdzie znaleźć tanie wkłady?
kati mi koleżanka mówiła, że jej starsza córka miała 2 latka jak urodziło sie jej rodzeństwo. I kumpela wstawała jeszcze przez rok do tej starszej a ta młodsza spała niemal od pcozątku przez całą noc

nie dostałam maila, nic nie doszło
madzioolka zatem czekamy na lepsze czasy! Na forum ostatnio pustki, tylko czasem coś ruszy jak dzisiaj...
asinka dobrze, że choroba odpuszcza! tego porannego spania zazdroszczę niezmiennie...