reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

hej kobitki!

ale tu dziś 'oszczędnie' ;-)

martadelko &&&& oczywiście zaciśnięte, dzięki za informacje!
trasia to już niedużo zostało, święta zaraz :) a prasowanko jakoś ogarniesz, też szczerze nienawidzę, prasowałam Kubiemu do skończonych 3 miesięcy... a teraz nawet o tym nie myślę ;)
Aestima ja też myślę, że duplo to dość przyszłościowa sprawa, na kilka lat na pewno, te doroślejsze zestawy u mnie w rodzinie zaczęły się sprawdzać jak dzieciaki miały około 6 lat

a my dziś z Kubą byliśmy na morfologii, dzielny był :) tzn wył jak opętany ale i tak sto razy lepiej jest niż było jeszcze kilka miesięcy temu! a teraz śpi, a ja oczywiście kawka i ciacho... i w ten oto sposób nie mam żadnych dobrze leżących spodni, w przedciążowe średnio wchodzę tzn w pasie się ledwo zapinam a na tyłku wiszą.. ale co tam ciacho pierwsza klasa! miłego dnia wszystkim!

reklama
Marysia znowu urządziła histerię przed zaśnięciem, ale jednak sie udało ufff... oj nie mam cierpliwości ani trochę:zawstydzona/y:

kati wieczorem przejrzę jeszcze raz twojego maila i zobaczę jakie to rozmiary, bo na te wieksze (68+) na pewno bedę chętna.

kasiawilde ja dla Marysi też juz od baaaardzo dawna nic nie prasuję, dlatego wyszłam z wprawy. Ale już niewiele zostało. Nie czuj się osamotniona, ja zamiast obiadu zjadłam własnie całą paczkę ciastek waniliowych:zawstydzona/y:

Aestima Marysia ma takie malutkie zestawiki z Duplo, dostała od babci kiedyś tam i ona sie tym jak najbardziej bawi. Baaardzo je lubi. Ma policjanta, kominiarza (to chyba ktoś inny ale ja go tak nazywam:) i lekarza. Do tego auto i kilka zwierzaków. Wg mnie duplo jest super, ale cena przeraża. Zdecydowanie przesadzona. Zatem sama kupować nie będę, ale jak ktoś od czasu do czasu coś kupi to chętnie przyjmę:)

mrsmoon i własnie dlatego nawet nie myślę o rpzeniesieniu Marysi do łózeczka bez szczebelków:-D

martadelka dzieki za wieści od Katamisz!

kati hej pojawiaj sie w wolnych chwilach :-)

Aestima, forever hej :-)

&&&&& za Gracjane i sił dla katamisz

traschka, kasiwilde a ja nadal prasuje wszystkie ubranka Matiemu :sorry2:

mrsmoon no to niezle z tym nocnymi spacerami, a podobnie jak traschka chyba z tego samego powodu narazie nie wyjme szczebelków, bałabym sie ze Mati poszedł by na schody (bo nadal brak bramki u nas :zawstydzona/y:)

martadelka jak tam praca, ogarnieta juz? a wogóole to gdzie ty pracujesz?

a swoja droga to G. dzis przyjezdza po południu :-)
i chyba az do poniedziałku bedzie w domu
c045.gif

Kciuki za Grajanę oczywiście.... :tak: Niedobrze :no: Młoda też się mogła odwodnić przy problemach brzuszkowy :-( Na teksty Babci nr 2 o chudych rączkach i nóżkach nie reaguję :sorry2:
Traschka - a ja b. bym chciała posłuchac - nie mówiąć już o zobaczeniu - jak kolędujesz :tak:
Mrsmoon - nie wyobrażam sobie takiego nocnego lunatyka :dry:
Kati83 - niefajnie z tym ustawieniem biurka...:eek:
U nas pobranie krwi - kolejne - w sobotę.
Co do prasowania, nienawidzę i tego nie robię - poza wyjątkami - prasuje gł. pani czasem opiekunka albo moja Mama, ostatnio zarzuciłam prasowanie rajstop.

Ostatnia edycja:
Aestima a możesz podać linka do podobnych klocków teraz? mi się osobiście lego baaardzo podobają ale nie na nasze warunki finansowe:no: ale tak jak Trasia jak ktoś podaruje to ja chętnie :-)
Mój brat chce kupić Układanka Mozaika Quercetti Daisy Maxi | Kraków (2801936097) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i jestem zachwycona
a moi rodzice kupili arkę z tchibo i pewnie coś tam jeszcez kupią no i masę książeczek :-)
kasiawilde a czemu morfologia? jak zasypianie Kubika?

A ja kupiłam wczoraj pociąg z tchibo- ostatnia sztuka, dobrze, że zadzwoniłam żeby odłożyli! Jest cudowny. Teściu 10 grudnia ma oddać kaskę, więc wtedy kupię mu od nas mozaikę quercetti, tą z łódką

niech ktoś mnie kopnie w pupsko.... najchętniej bym odwołała wszystkie lekcje i poszła spać, ale uczniowie już w drodze. jadą do mnie prawie 50 km w jedną stronę i nie mam sumienia:-( ech, niech te lekcje szybko zlecą...

forever ja nie lubię sięuwieczniać na zdjęciach/wideo. Zdecydwanie wolę zaprosić kogoś na koncert niż wysłać mu nagranie, ale przemyslę to.... :)

a ja dziś weszłam na spacerze do tej ksiegarni o której pisałam i myslałam, że padnę na zawał. Najchętniej kupiłabym wszystko, dobrze że nie miałam ani grosza:-D

kati spanie dalej totalnie do bani, trzykrotne gówniane badanie nic nie pokazało, mocz ok, dostaliśmy jeszcze skierowanie na morfologie i crp (?) właśnie przez notoryczne płacze i pobudki nocne... zobaczymy jutro co tam wyszło i będziemy myśleć dalej :) jak Twoje zatoki?
trasia dobrze, że niewiele prasowania zostało :) a księgarnię trzeba omijać szeeeeerokim łukiem!
forever a jak tam samopoczucie Krysi?
mamoM to kciuki za długi i spokojny, a przede wszystkim WSPÓLNY rodzinny weekend :)

a ja dziś młodego 1,5h wyspacerowywałam po ciemnicy :) jak miał dość wózka to przynajmniej grzecznie szedł za rączkę :) jak będzie lepiej spał to jutro z nim wyjdę na 3h :p

ehhh dziewczyny widzę, ze na zdjęciowym coś ciągle się dzieje! wybaczcie, ze nie komentuję, ale unikam wejść na ten wątek, bo jak wchodzę to od razu mi jakieś sterowniki wywala!

reklama
Traschka - myśl, myśl :-pA chodzenie bez grosza to metoda - mi by trzeba było jeszcze zlikwidować wszelkie karty płatnicze oraz kredytowe. A propos to ja dziś traciłam głowę w Ikea - ale w sumie jak na mnie niezgorzej było, bo część zabawek fajnych na zdjęciu okazało się tandetą jak dla mnie. Ale nutki wzięłam i do tego papier do pakowania w nuty, nieświąteczny, i mimo tony takowych nie mogłam się opanować.:sorry2:
Kasiawilde - zdrowie Młodej zacnie i jeszcze lepiej jak Jej Babcia chorób nie wynajduje :dry: Trochę jeszcze glutka ale w poniedziałek maszerujemy do żłobka - ileż się można kisić w domu :shocked2: No i zdrowia dla Kubika. Ja już nie pamiętam na co my badamy krew tym razem - aha, endokrynolog dlaczego Młoda jest Calineczka.

Do góry