reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Kati, usg? a rtg robiłaś? ja też umieram przez z. i już nie daję rady. nie wiem co robić. usg zdiagnozuje zatoki? czytałam, ze tomograf lub rezonans. od tygodnia ledwo żyję i do tego uszy mi się zatykają i odtykają, oczodoły mnie bolą o nosie, twarzy, czole, głowie nie wspomnę... biorę sinupret i nic.

Trasia
, masz rację, ja w ciąży funkcjonowałam w miarę normalnie ( a mia łam zagrożoną), pociągiem jeździłam, zakupy robiłam, gotowałam, na studia latałam. A niby kto by miał to za mnie zrobić? Nie da się zawiesić życia na 9 m-cy... Moja przyjaciółka do 8 mca fitnes prowadziła i lek. jej pozwolił ponoć niegroźna jest aktywność jeśli przed ciążą już była. jesli ktoś biegał przed, to raczej mu to nie zaszkodzi ale jeśli zacznie to robić w ciąży- może. Mój gin mówił, że bardzo mądrze jest ten świat urządzony przez matkę naturę;)

reklama
kati Aestima a jesteście pewne, że to zatoki? ja miałam straszne bóle głowy, twarzy, nawet skóra i włosy mnie bolały... miałam od cholery badań, włącznie z tomografem i nic nie wykazały... potem wyszło, że to bóle stawowe, spowodowane przez ósemki, które nie miały miejsca w szczęce... po dwóch ekstrakcjach jest zdecydowanie lepiej :)

Ja zaliczyłam zwałkę o 22 i obudziłam się jak młody Bóg po 4. Młoda pokasływała całą noc :baffled: Gardło całe czerwone, w perspektywie zapalenie spojówek :-(
Biedne Dziewczyny... Zdrowia... :happy2: Mnie tylko coś chyba uczuliło i mam całą czerwoną twarz.
Traschka - no jasne, że bez przegięć, ja robilam zakupy rano w dniu porodu, ale w ciąży było to w supermarkecie z wózkiem, który dojechał do auta a te później lądowało w garażu podziemnym i w których mi asystował Tata Młodej - kręgosłup :baffled:. Co innego Ty sama z siatami, brzuchem, Marysią i 3 piętrem.... :baffled: Z chorobami chodziło mi gł. o Nią. Aczkolwiek jak pod koniec maja myślałam o wypadzie do Ikea to stwierdziła, że nie dam rady jednak łazić taki kawał przez cały sklep i sobie odpuściłam. Jak w pierwszym trymestsze się zabrałam z szorowanie dywanu to robiłam to na kilka rat, bo mnie dusiło a kardiolog do którego poszłam powiedział cobym d nie zawracała.... No nie oszczędzałam się zbytnio - choć długa jazda autem nie - nikt mi nie powiedział, że mam zagrożoną ciążę choć moje przejścia w tym czasie chyba i na to wskazywały... :sorry2:
Andariel - już "wyzwolona" ale już :szok: tęskni za gośćmi...
Dostałam wczoraj smsa od Madzioolki: "Ja w wiecznym niedoczasie niestety, w pracy dalej młyn i chyba tak już zostanie niestety. Mama już na oddziale rehabilitacyjnym stawia już kroki w usztywniaczu i jest dużą szansa, że noga wróci do pełnej sprawności, z ręką gorzej, bo dopiero 2 dni temu zaczęła ruszać palcem, ale jesteśmy dobrej myśli :happy2:"

hej
zdrówka dla chorowitków przesyłam moc

Aestima, kasiawilde, tak rtg być może powinno być pierwsze ale na to musiałabym mieć skierowanie i tu znów latanie po lekarzach :baffled:na to urlop by trzebabyło mieć itd. A te usg to u nas w przychodni po południu przyjeżdżają jacyś lekarze i prywatnie to robią, kosztuje to 35 zł więc nie ma takiej tragedii to zaryzykuje i spróbuje.
Pytała któraś z Was co z palcem - no mniej spuchnięty ale nadal boli, choć obrzęk jest - wizytę u ortopedy mam w poniedziałek, no zobaczymy:confused:
Kasiawilde super, ze Kubi w humorze :-) a jak nocki? u nas ostatni tydzień już ok, Mati nie pije w nocy tylko ok 20 i potem o 5-6 rano, no w nocy (ok 2-4) woła nas i popłakuje to go zabieram do nas i śpimy razem - nie mam siły z nim po nocy chodzić czy go utulać.
Forever to miałaś przeboje i ty ranny ptaszek jesteś :-) zdrówka dla Krysi a twoja twarz czemu czerwona na co byś była uczulona? typujesz coś?
Trasiu ja wiem że ty aktywna całą ciążę ale masz weekend żeby odpocząć jak każda z nas. Trochę odpoczynku sie każdej osobie należy, a Marcina tak nie żałuj. Piszesz, ze on sie nie spotyka ze znajomymi a kiedy ty pojechałaś (oprócz pracy) do koleżanki sama na "klachy" czy "kawę"? Wydaje mi się, że dawno... macie rodzinę prace razem, wiem że M. robi dużo a nawet bardzo dużo ale ty robisz to samo też pracujesz i zajmujesz się domem, Marysią i do tego oczekujesz drugiego dziecka - nie wiem czy wiesz o co mi chodzi:confused:ale tak samo forever jak ja i reszta dziewczyn martwimy się o Ciebie :tak:

hej wam :-)
dopiero pół godziny temu wstałam z łóżka, G. jeszcze w domu, ubrał Matiego i go wziął do salonu na zabawe i spacer a ja dosypiałam...
choc niezbyt dobrze sie dzis czuje po takim spaniu, jakbym nie ogarneła wszystkiego z rana, jednak stanowczo wole wczesniejsze wstawanie...

koncze sniadanie, lece sie umalowac i moze odpisze wiecej :sorry2:

Kati83 - moja facjata czasem tak "wysycha" bez typowania, posmarowałam ją tłustym kremem na bazie oliwki i olejkiem różanym i dziś jest znacznie lepiej. A Młoda kaszle, z nosa się leje. Moja Mama doszukuje się temperatury:baffled: Mimo protestów zaordynowałam spacer a nie kiszenie się w domu. Co do wieści od Madzioolki - drobiazg, napisała również, że się będą w grudniu do Ikea wybierać więc może się zobaczymy. :-)
Miłego dnia wszystkim :happy2: Ja już przymulona po porannym wstawaniu a roboty huk :baffled:

reklama
Witam :-)
My dzisiaj mega pospaliśmy!! Tymek pozwolił Nam pospać do 9.30 :szok: a na 11.40 miałam wizytę u gina. 2 dni temu miałam krwawienie, a brzuch mnie boli nadal jak na @. Na szczęście wszystko jest w porządku. Lekarka mnie przebadała z każdej strony i jak na razie Nina zostaje Niną :-):tak: Idę się za chwilę położyć, bo brzuch boli :-(

Do góry