reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

Blusia ja myslalam ze sie płaci za to..a pani mowi ze nie ze to darmowa szczepionka ;-)

my juz wrocilismy z targu.. i mamy cały kosz warzyw :-) własnie robie na obiad kalafiorka, jutro młodą kapustke mamy jeszxcze kompot z rabarbaru :-)

reklama
Ironia, ja się nad jeziorem wychowałam- codziennie z mamą chodziłyśmy, bo za domem było:) I odkryty basen był za domem- taki dla mieszkańców ( specyficzne miejsce zamieszkania- ogrodzony teren zamku, wokół domy- jednopiętrowe bloczki, 3 kaltkowe, w których mieszkali pracownicy zamku ( lekarze, pielęgniarki, wychowawcy- w zamku sanatorium dziecięce było, moja mama pracowała tam jako psycholog). A co w tym złego? Nigdy nic nie złapałam nad jeziorem... To gdzie Wy będziecie kąpać się latem???:szok:

Młoda kapustka, mniam!:tak::-)

no nie ukrywajmy, że pewnie trochę siuśków do basenu (każdego nie tylko odkrytego) się dostaje, do jeziora tak samo. Ale wszyscy się kapiemy i nie zamierzam sie nad tym zastanawiać. Ewentualne bakterie w wodzie, które tak naprawdę mogą by groxne, nie z siuśków się biorą. A czystość wody można sprawdzić, Marcin co roku sprawdza które zbiorniki w okolicy sa przebadane. Jestem jak najbardziej za kapielą bo i zabawa super, i ochłoda. Duzo więcej syfu jest czesto w przydomowych nieprzefiltrowanych basenikach.

no takie domowe to jak dla mnie w ogole odpadaja :p

my aestima jezdzimy na kryty basen - wiem ze tez nie mega czysty ale jak pomysle ze w jeziorze np ktos wyrzica smieci albo spuszcza szabo bo juz kiedy widzialam to CIARKI MAM :) ja to najbardziej morze czarne lubie :-D

Heeeej... ale parówa...
Ediś właśnie się pluska w domowym baseniku, czyli w wannie ;-) A ja MARZĘ o jeziorach z moich rodzinnych stron - tam są bardzo czyste akweny. Gorzej tutaj coś znaleźć
:baffled:

edit. Aestima, genialna sprawa z tym sanatorium :-)

Zo, tam było cudnie dorastać
cldim.zgora.pl - SmodCMS tu w galerii zdjecia, na jednym widać domy wokół zamku w których mieszkaliśmy- my dzieciaki i nasi rodzice- pracownicy zamku. Do zamku chodziło się na dyskoteki:) W fosie bawiliśmy się w chowanego a w wieeeeelkiej fontannie jeździliśmy na rolkach:) piękny park, jezioro i basen odkryty oraz dwa place zabaw- dla małych i starszych dzieci:) do wszystkich pracowników zamku mówiłam " ciociu". " wujku", lekarze na miejscu całą dobę... raj! I wszyscy pracownicy dostawali mieszkanie- my z mamą byłyśmy same a przyznali nam- w nowo wybudowanym bloczku- piękne , 3 pokojowe.
Taki miałam widok przez okno
Zabr-paac2.jpg

I jeszcze kilka rycin jak tam było kiedyś...
http://1000gp.ovh.net/~xnzamkip/php-files/readarticle.php?article_id=541
Na jedenj właśnie fontannę widać- wielka nie? za moich czasów już tylko raz była woda, to mając 5 lat- nie miałam dna- bo kąpaliśmy się tam:) Potem właśnie rolki i heja:)

sorki, ale o Z. mogłabym bez końca- to magiczne miejsce, b. źle zniosłam przeprowadzkę... ( miałam 13 lat jak się wyprowadzaliśmy)

hejka sorki ze wam dzis nie odpisze ale ide w kimonko
dzień piękny, teściów brak (jeszcze na wycieczce byli) basen duży rozłożony, nareszcie sie troche opaliłam, jutro zamierzam dokończyć ;-) Mati szalał w nim :-)
mój M. zrobił Mateuszkowi piaskownice jutro wsypujemy piasek i zabawa na całego bedzie :-)
odezwe sie po weekendzie b jutro duuużo zabawy i wycieczka do mini zoo jak nie bedzie skwaru i deszczu
buziaki papa

hej:-) ale tu dzisiaj pustki... Ja sama przez wekend z Emisią, bo M w delegacji ale pownien wrócić o 15 i jedziemy na grilla do znajomych na działencje:-) u mnie samopoczucie rewelacyjne, Emilcia do rany przyłóż, coraz więcej się do mnie przytula i nastawia pyszczek:-D
troche żebyście naprodukowały, mam nadzieję, że każdej odpiszę;-)
Majqa zdrówka dla Mareczka, oby uszko nie dawało mu się bardzo we znaki, buziaki zdrowiaki
zołzik mam nadzieję, że nocki spokojniejsze, a ogóle mój M ostatnio nagrywał w studio utwór na wspólną płytę dla Kotańskiego, jestem z niego dumna, bo 'piosnka' wyszła im genialnie!:tak: a jak wczorajsze wyjście na miasto z Mężusiem?;-) romantico?:-D
asinka jak samopoczucie? dalej mdłości Cię meczą? buzial w brzuchola i taki sam buzial dla trasi - i nic Ci nie pomaga na mdłości? nie dziwię Ci się, że nie masz sołi na przygotowania do egz, jeszcze ta pogoda...
ironia fajnie, że remont skończony, to już się nie włóczysz po sąsiadach, żeby się wykapać?:-D remontowaliście łazienkę? czy cuś jeszcze? pochwal się:tak:
Kati, wyluzuj, duże z nas dziewczynki, raczej każda rozumie, że nie da się wszystkim odpisać... albo brak czasu, albo chęci - dla mnie to dosyć logiczne ;-) I tak Cię kochamy :-D

buhahahaha
kati ja też nie zawsze wszystkim odpisuje, choć staram się, więc proszę mnie również nie pomijać (żart, choć z reguły jestem foszasta i obrażalska:-D)
moon udanego urlopu kochana!!!:-)
marta polewałaś Norberta wężem ogrodowy?:szok: nie bał się?;-)
lavrunia udanego odpoczynku na działce, fajnie, że się 'rozerwiesz' i dzieciaczki też:tak:
Blusia jak Twoje samopoczucie? jak spędzasz wekend? a jak z jedzeniem u Ady? dalej je jak ptaszek?
mama M a skąd te mrówki u Was???
Aestima wow ale miejsce!!!:tak:

reklama
Hej Kati I Martadelka;)
Martadelka- miłego wypoczynku na działeczce, my do leśnego parku kultury i wypoczynku dzisiaj z mgordon i dzieciakami, wczoraj u niej grillowaliśmy- ubzdryngoliłam się troszku winkiem:-p:-D Fajnie było pobyć chwilkę na lekkim rauszu:tak:

Do góry