reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

hej, nas muchy obudzily przed 5 krowy jedne i juz nie spimy za to mamy aktywny poranek:happy2::tak: hehhe
zaraz sie pakujemy i wybywamy na caly dzien.Norbert tez uwielbia sie kapac w jeziorze ale w kolko na razie nie chcial wejsc
moon norbert tez malo mowi, bo na razie nasze dzieciaki zajete bieganiem sa :-) bardziej mu sie podobaja dzwieki rozne i je nasladuje , no wczoraj mu sie udalo powiedziec "bozia":szok: ale generalnie jeszcze nie ten etap:)
to lece sie szykowac:)
milego weekendu

reklama
bry
mialo być dziś słonecznie nosz kurde.... skawr od rana ale duszny bezsloneczny, no ma byc ladnie! juz juz juz slonce wylaz! Moje dzieci w baseniku chca sie dzis popluskac! ;-):-)
to sobie pojęczałąm ide po kawe i zbieramy sie do moich rodzicow
milego dnia kochane!

Witam!!
Ja już nie śpię od 6.30. Zaczyna się to samo co z Tymkiem w ciąży, że o tak wczesnych porach nie chce mi się już spać. Tymek przed chwilą się obudził i goni... dobrze, że jest moja mama :-pWczoraj cały dzień miałam zawroty głowy i wymiotowałam, ciekawe co będzie dzisiaj :-p
Blusia też myślałam o tym, że my to takie same terminy mamy :-) Może się uda 11 :-)
Witam Larvunia i Marta :-)

witam wszystkie :-)
u nas dziś znowu upał straszny, od rana nadrabiam zaległości i od wczoraj z moim G. ciche chwile...
Od rana miałam atak mrówek w salonie, normalnie cały dywan oblazły, szok :szok: skąd one się wzięły?
asinka85 bedzie dobrze, może to tylko poczatki takie
blusia mój Mati też czasem tak ma że budzi sie w nocy, stoi przy łóżeczku i płacze i muszę go przytulic i czasem uśnie a czasem ze 3 razy go tak muszę tulić, ale czasem ma takie noce ze prześpi całą, nie wiem od czego to zależy
oj my tez byśmy się nad wodę wybrali, ale wszedzie daleko do niej :-( i wiecej drogi niż przyjemności siedzenia i pluskanie się...
ale może wyniesiemy dziś wanienkę dla Matiego bo on uwielbie wodę niech sie popluska troche, niestety baeseniku jeszcze nie kupiłam a ciągle sie z tym zbieram i nie moge sie ogarnąć :sorry2:
miłego dzionka dla wszystkich

Dzień dobry :-)

Ja tylko na chwilkę, bo dziś rodzinny dzionek mamy... Brakuje mi tylko JEZIORA... CHCĘ NA WAAAARMIĘĘĘĘ!!!

Zołza, na później mogę polecić jeszcze LILLABO Kolejka drewniana, 20 elem. - IKEA. Młoda próbuje stawiać wagoniki na tory ;) Przeplatankę też mamy, ale w sumie średnie zainteresowanie, jak wszystkim zresztą :confused2:
Eee to teraz pojechałaś z tą kawusią :)
Widzę, że wiejskie życie na tapecie, na którym jesteś poziomie? :-D

Dziękuję! Świetna ta kolejka! :-)
Hi hi hi, a poziom 44 ;-)

Co do nocnych wybudzeń i płaczu - wg mnie to odreagowywanie dziennych stresów - u nas Ediś nie chciał usnąć, a potem płakał przez sen po 2-tyg. wyjazdach - do babć. Ale ten ostatni raz, nie mam pojęcia ,skąd się wziął... Szkoda tych maluszków...

Ogólnie nie chcę marudzić, ale zaraz się ugotuję... nie wiem, skąd moje dziecko ma tyle energii :-p Ale nic to, damy radę. A wieczorkiem wychodzimy z Mężusiem moim na piwko - nareszcie razem :-D Położymy Edisia, posiedzą z nim dziadkowie [i tak u nas nocują :-p] a my się wypuścimy w miasto ;-)
Do sklikania po weekendzie zapewne :-)

Hej hej :)

Ironia, a Ty płaciłaś, czy z nfz brałaś? Sorki, że tak wypytuję, ale nas czeka szczepienie w przyszłym tygodniu :)

Moon, mój J od początku był gadułą i tak mu zostało do dziś. Zresztą dużo osób mówi, że on bardzo ładnie mówi, wyraźnie, r wymawia itd. Dlatego trochę się martwię, że Duśka taka mało rozmowna. No nic, podpytam pediatrę na szczepieniu :)
Jak tam, spakowana? :)

Marta
, udanego wypadu :)

Larvunia, u nas też duszo od rana i burze, deszczu póki co nie ma, ale jak chmury nachodzą to ciemnica straszna się robi. Przyjemnego pluskania ;)

Asinka, a z Tymkiem też wymiotowałaś? Ponoć mówią, że złe samopoczucie to na dziewuszkę ;) Chociaż w moim przypadku absolutnie się nie sprawdziło, bo przy dwójce rzygałam jak kot, z tym że Jasiek bardziej dał mi do wiwatu. Przez 5 miesięcy miałam miskę przy łóżku :angry:

Zołza, ja na 70 ;)
Zazdroszczę wypadu. My wieki nigdzie nie byliśmy. O ile J mogliśmy bez problemu zostawiać, to z małą już gorzej. Tzn. w dzień bez problemu zostanie z moją mamą, ale nie wiem jak noc będzie wyglądać. W tym tygodniu chcemy zrobić mały test i zostawić ją u moich rodziców na noc. A to dlatego, że chcieliśmy jechać na weekend do Wawy i kiepsko widzę tą całą wyprawę z nią. Mam takiego stresa, że nie wiem :zawstydzona/y:

MamaM, kupuj kupuj basenik, bo my w zeszłym roku obudziliśmy się z ręką w nocniku. Były takie upały, że wszystkie małe były wykupione. W tym roku D kupił już duuużo wcześniej. Musimy w końcu z niego użytek zrobić ;)

Kurczę, znów się chmurzy, tragedia z tą pogodą :/

Hej Blusia :-)no właśnie ja przy Tymku nie wiedziałam co to mdłości, wymioty i tego typu rzeczy... Jak mnie mdliło, to jedynie z rana i jak zjadłam to przechodziło, a teraz nic nie pomaga... Wymiotuje, a jak zjem, to jest jeszcze gorzej :crazy:

asinka85 mi na poranne mdłości pomagało kakao, po nim było ok i dopiero po jakimś czasie jadłam śniadanie - kanapki z herbatką
podobno pomaga też imbir, wąchanie albo ciasteczka imbirowe, ja nie próbowałam ale tak słyszałam...
blusia no musze się wziąć w garść i kupić, ale ja to na allegro kupuje (jak maniaczka zakupowa prawie wszystko) więc raczej mi nie wykupią :-)
obawiam się tylko zebym nie spóźniła się bo nie zdążę na ładne pogody, ale jeszcze lipiec i sierpień wiec moze Mati zdąży sie popluskać
co do szczepienia o które pytałaś ironię to ja tez szczepiłam Matiego 19 czerwca od świnki, odry i różyczki to jest 3w1 i to była darmowa szczepionka

dzien dobry!
u mnie lepszy nastrój minął, znów rzygam przez cały dzień, słabo mi, w ogóle do dupy:( Staję się coraz cięższa, nie mogę na siebie patrzeć. Ech, tak tak wiem, że kobieta w ciąży nie powinna się tym przejmować. Tyle, że ja wcale nie wyglądam jakbym była w ciąży tylko jakbym była po prostu gruba, dobija mnie to. Sadło mi się wylewa z kazdej strony i nie mam ochoty wychodzić gdziekolwiek.
Ja miałam zajęcia, Marcin poszedł z małą na spacer. teraz powinnam ćwiczyć, bo za 3 tygodnie egzamin ale tak mi się nie chce... i tyle nauki przede mną, jak ja to ogarnę?? I kiedy? :( Do tego plecy znów mi nawalają a mój fizjoterapeuta wyjechał na wakacje.
Pomardziłam, nikomu nie odpiszę, przepraszam :zawstydzona/y:

Asinka jeszcze raz tutaj - gratulacje!

reklama
hej, pęka mi głowa dzisiaj i żołądek boli, ale za to posprzątane, zakupy zrobione, obiadu nie robię ( idziemy do mgordon na grilla dzisiaj)... od 10 do teraz spaliśmy wszyscy, chłopaki nadal kimają:)
Idę ogarnąć obiad Miesiowy i sałątkę do mgordon:)
Trzymajcie się dziewczyny, zwłaszcza nasze zabrzuszkowane-T. i A. :-) Oby upały Wam nie dokuczyły za bardzo!!!

Do góry