reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Ironia, ewelinka ma rację. U mnie każde USG pokazywało inny termin i to sie będzie cały czas starsznie zmieniać. Usg okresla termin po to, żeby porównać z terminem wg OM i zobaczyć, czy nie ma zbyt dużych rozbiezności. I oczywiście 13 tydzień + 5 dni to trwający 14 tydzień:)

reklama
U mnie było tak.Według OM Emila miała się urodzić 14.06 a według USG 21.06 a urodziła się 22.06 więc dzidźka sama sobie wybierze termin wyprowadzki.A jak już będziecie po 37-38 tyg to same będziecie chciały żeby to już się skończyło. Wiem po sobie codziennie myślałam sobie "Kurczę, żeby to było dziś":)

własnie listonosz przyniosł nowe spodenki struksowe ciążowe :D świetne są i jakie wygodne :-) tylko nogawki muszę troszkę podwinać ale mięciutkie i cieplutkie na zime w sam raz :) jeszce czekam na stanik, komplet pościeli dla mamy

nie mam tylko prezentu dla męza :( moze scrabble kupie :(

reklama
Izabela ja wiem, że maleństwo sobie samo wybierze moment, tylko myślę o sytuacji, kiedy lekarze stwierdzą wg OM, że mam termin na 28 maja i po dwóch tygodniach zaczną wywoływać poród a tak naprawdę maleństwo miałoby jeszcze tydzień czasu, wiecie o co chodzi. Nie martwi mnie to na razie jakoś specjalnie ale tak mi tylko przyszło do głowy...

Wiem o co Ci chodzi :-) Na pewno przed samym porodem zrobią jeszcze usg i ocenią wiek dziecka. Ja akurat się tym nie przejmuję, bo nigdy nie dotrwałam do 40tc. Dla mnie osobiście najważniejsze jest, aby znaleźć się w "bezpiecznym" okresie dla dziecka do narodzin. I tak nie sądzę abym dotrwała do końca, bo u mnie w II ciąży już w 25tygodniu zaczęła mi się skracać szyjka a w 35-36tc jak mi zaczęły wody odchodzić to już miałam 5 cm rozwarcia bez skurczy. Tak więc, jeśli moja szyjka jakimś czudem w tej ciąży wytrzyma do 40tc to będę w ogromnym szoku.

Mój mąż ma dzisiaj spotkanie w Ambasadzie i byłabym przeszczęśliwa gdyby dostał lunch. Jakoś nie mam dzisiaj weny twórczej do robienia obiadu...

Ironia - a na te pierniczki mogę wpaść do Ciebie, żeby pomóc w jedzeniu :-)
A to złe takie zaskoczenie, że już zakończyłaś I trymestr :-)? Ja bym się nie obraziła, gdyby mi ktoś powiedział, że już jestem na końcówce hehehe.

Do góry