reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

A ja mam pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston. Jakie dawki przyjmujecie? Mi ginka kazała brać 3 x dziennie po 1 tabl do 14tc, a później już 2x1. Tak więc dzisiaj jeszcze biorę 3 a od jutra już 2 dziennie.

Dzastina &&&&&&& za badanie.

Justynka - ja wiele badań robię w prywatnej placówce ale nie potrafię powiedzieć ile co kosztuje. Mam abonament, z który płaci firma, więc korzystam z lekarzy i badań jak się tylko da :-) Przezierność karkową miałam robioną właśnie tam.

reklama
A ja mam pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston. Jakie dawki przyjmujecie? Mi ginka kazała brać 3 x dziennie po 1 tabl do 14tc, a później już 2x1. Tak więc dzisiaj jeszcze biorę 3 a od jutra już 2 dziennie.

Dzastina &&&&&&& za badanie.

Justynka - ja wiele badań robię w prywatnej placówce ale nie potrafię powiedzieć ile co kosztuje. Mam abonament, z który płaci firma, więc korzystam z lekarzy i badań jak się tylko da :-) Przezierność karkową miałam robioną właśnie tam.

Jeżeli chodzi o Duphaston, ja początkowo brałam 3x1, później 2x1, a teraz 1x1 i na tym koniec...chodzi o to, by nie odstawiać go raptownie, tylko powolutku zmniejszać dawkę, aż do odstawienia całkowitego...

TUSENFRYD
, USG "genetyczne" płodu - są to badania wykonywane w dwóch okresach ciąży między 11 a 13 tygodniem + 6 dni oraz między 18 a 23 tygodniem ciąży.

Dzastina, ciąże liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki....Ty teraz jesteś w 12 t.c. - wg suwaczka

Ostatnia edycja:
Nie znałam Taty mojej bratowej, ale wiem, że jej rodzina miała z nim ogromny problem (maltretował ich przez wiele lat, był alkoholikiem). Nakazem sądu musiał opuścić dom i z tego co wiem, był bezdomny. Dzisiaj przy takiej tragedii jego rodzina (miał brata) się go wyparła. Bratowa pojechała właśnie z siostrą na policję, bo przez telefon nic nie chcieli powiedzieć. Dziewczyny załatwią wszystko co trzeba, formalności i pogrzeb.... W obliczu takiej tragedii trzeba być po prostu człowiekiem. Tata zamarzł w Radomiu i teraz nie wiem, czy uda jej się to wszystko jakoś załatwić, żeby pochować go w rodzinnym mieście. Mam nadzieję, że bratowa z siostrami trafi na życzliwych ludzi, którzy pomogą w tym nieszczęściu...

A nie tylko ja dzisiaj zaczynam 15tc - Marta i Zołza też i pewnie jeszcze pare dziewczyn, bo na termin 1.06 było kilka osób. Dla mnie to i tak wyczekiwanie aż zakończę okres, w którym starciłam poprzednią ciążę a to jeszcze 2-3 tygodnie.... W piątek jadę na konsultację do lekarza to zapytam, czy mógłby mi tak po życzliwości sprawdzić tylko tętno maluszka... dla mojego spokoju. No i chcę go poprosić o skierowanie na usg, żebym sobie mogła zrobić ok 16-17tc.

Jeżeli chodzi o Duphaston, ja początkowo brałam 3x1, później 2x1, a teraz 1x1 i na tym koniec...chodzi o to, by nie odstawiać go raptownie, tylko powolutku zmniejszać dawkę, aż do odstawienia całkowitego...

A do kiedy będziesz brała duphaston. Chyba ok 15-16tc pracuje już łożysko. Mi ginka powiedziała, że do 16tc po te dwie tabletki a później będziemy zmniejszać żeby zupełnie odstawić. Z Igorem w ciąży brałam chyba do 18tc.

my powoli konczymy 13 tydzień :) ale fajnie II trymestr leci jak oszalały ten czas !

izuś- to smutne co piszesz :( bezdomny czy nie to dalej był członek rodziny i nie powinni go tak olać....w każdej rodzinie są jakies czarne owce, ale jednak ludzie... :(

tusen - no to mnie pobiłaś bo ja nie umiem robić dobrych rybek ;) ja to bardziej kuczakowa jestem :) moj dziadek mówi na to kurzaje :)

ale własnie wyjełam pierwsza forme pierniczków pyychaa !! :D

A do kiedy będziesz brała duphaston. Chyba ok 15-16tc pracuje już łożysko. Mi ginka powiedziała, że do 16tc po te dwie tabletki a później będziemy zmniejszać żeby zupełnie odstawić. Z Igorem w ciąży brałam chyba do 18tc.

Zostało mi jeszcze 7 tabletek, więc tydzień czasu jeszcze biorę i odstawiam...za to lutkę biorę dłużej, cały czas 2x2

Ironia, powoli kończysz 14 t.c., bo 13 to już masz skończony, pełny :-)

Tusen ten łosoś brzmi pięknie... tylko jak w takie zimno wybrać się do sklepu? :)
Ja wg OM i USG mam termin na 28 maj... ale miałam owulacje tydzień później i moja ginka wzięła to pod uwagę, bo oczywiście na początku maleństwo było zbyt małe wg OM. No i ten termin 4 czerwca ustaliła wg owulacji, ale teraz sama nie wiem czego mam się trzymać.

reklama
heh te wieczne problemy z suwaczkami.. :) Wiecie mi sie wydaje, że tam jest zły podpis. Tzn mam wrażenie, ze opis jest o tydzień do tyłu czyli tekst "Dziecko waży 9,5 grama i osiąga 6 i pól cm długości.... " który tutaj jest do trwającego 14 tygodnia powinien być chyba do 13... tak mi sie zawsze wydawało czytając to w trakcie rozwoju:)

Do góry