reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

wiesz co od czasu do czasu daje danonki, wczoraj kupiliśmy jakiś bio jogurt dla dzieci (włoski :eek:) dwa za 6 zł z cukrem trzcinowym Mati wcinał aż mu sie uszy trzęsły :-) daje jeszcze naturalny z jakimś owocem zmiksowanym i biszkoptem, wcina wszystko.
Spróbuje powrócić do kaszek, ale ostatnio mi nimi pluł wiec nie wiem...

reklama
ja się przyznaję bez bicia, że sprzątanie nigdy nie było moja ulubioną czynnością, ale odkąd poszliśmy na swoje lubię jak w domu jest porządek (oczywiście bez przesady, nie musi lśnić) i w miarę możliwości dbam o to (czyt. mamy prawie cały czas artystyczny nieład;-)). Przeszkadza mi to, ale wolę spędzić więcej czasu z Emilką niż biegać ze szmatą a Emilka za mną... Jak tylko znajduję chwilę to ogarniam mieszkanko, M też pomaga (Jego rewir to kuchnia, bo lubi tam sprzątać:-)) I nie powiem, że pomysł pomalowanych ścian mi się podoba ( w końcu niedawno malowane), ale jakoś to przeżyję (chyba hihi)

:tak: EJMEEEN! :-D Mam tak samo ;-)

Babeczki, nie mam czasu, żeby każdej odpisać, gotuję Ediśkowi zupkę i spadamy niedługo na plac zabaw, a wcześniej muszę się ogarnąć :-p Ale dziś piękne słońce świeci! :-)

Hej kochane, wyspałam się nawet, więc i humor lepszy:tak:no i to słonko za oknem! aż chce się żyć!
Pokrótce odpiszę, ale nawet nie próbuję się cofnąc do poprzedniej strony...

Madzioolka ja Mai przyklejam kartkę do blatu od krzesełka do karmienia i póki co jest ok i jej wystarcza(on a często konsumuje jeszcze kredki, a mamy ołówkowe z KOH-I-NOOR takie grube po mojej sis:tak: Oprócz tego mamy matę aqua doodle ale na razie Maja średnio nią zainteresowana
ironia gratuluję umowy! i współczuję niani...
trasia nie wiem jak Ty się ogarniasz, że jeszcze masz czas na przetwory:szok:podziwiam, ja w tym roku planuję ogórki kiszone
kati, larvunia gratuluję postępów w odcycowywaniu! Gładko Wam idzie:tak:
larvunia dopiero zobaczyłam - Misia ma już 5 zębów?!!!! Kiedy one jej wyszły????? Maja dalej z jednym, ale druga dwójka lada dzień się przebije, bo już na wylocie. Danonków nie dawaj, po co dziecko do cukru przyzwyczajać...lepiej tak jak kati pisze - jog. naturalny z owocami albo budyń albo mm na soku możesz na początku spróbować - moze załapie. O! a może przez słomkę jej daj mleko na soku?
martadelka dziś będzie w takim razie brokułowa! Dobrze pamiętasz - w kwietniu Maja pięknie jadła moje obiady, później na prawie 2 m-ce wróciłyśmy do słoików ze wzgl. na alergię i teraz się buntuje przy próbie przestawienia...będę próbować do skutku. A w kwestii porządku trzeba mieć zdrowy rozsądek, a mi czasem go brak...nie potrafię bawić się z Mają jak kocia sierść na podłodze albo okruchy, a podłogę mam białą i ciemnobrązową, więc wyobraź sobie jak często muszę sprzątać - codziennie odkurzam i myję. Ale inaczej wkurzona jestem, że brudno, węięc rano z Mają odkurzam, a jak pójdzie spać myję
Fajnie, że Emilka gniecione widelcem już je, Maja je kawałki w słoiczkach i dobrze sobie radzi. Oprócz tego bawimy się w blw i też ładnie je marchew w słupkach, różyczki brokuła i ziemniaczki w kosteczkach

hej:)
co do porządku- ja to mam dopiero problem- lubię jak jest czysto, ale ni cholery nam nie wychodzi- mamy wiecznie syf! Ale jak chodzę do niektórych znajomych, to stwierdzam, że jednak nie jest tak najgorzej:-D

co do jogurtów- naturalne, sporadycznie te nestle- jak jest promocja

Dziewczyny co mogę Miesiowi zrobić z czerwonych porzeczek???? Bo na rynku się pojawiły. Wczoraj jadł bób- uwielbia!! Dziś pomidora i kawałek żółtego sera po raz pierwszy ( wcześniej jadł pomidorową)

reklama
hejka :)
nie wiemw co ręce włozyc od rana, nadrobiłam co naskorbałyscie ale mam taki metlik w glowie że nic nei pamietam :baffled: co sie dzieje z moją głową??????:szok:

własnie wczoraj pomyslałam o takiej wodnej macie dla Majki i chyba od tego zaczniemy przygode z malowaniem, kupię niedrogą żeby nie wywalać kasy jak Jej nie podpasuje i zobaczymy.

zmykam bo sie nie wygrzebie z robota dzisiaj :no:

Do góry