reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Andariel - szkoda tylko, że wiecej mnie nie ma na forum niż jestem :no: ale fajnie jest podzielić się żywotem z innymi:-) co do wiekszych rozmiarów, hmm jakoś u mnie nie zauwazyłam... Ninki też nie przyjęli do przedszkola? Nas też i nic nie pisalam tylko namietnie chodzę i molestuję p. dyrektor naszego przedszkola i tym sposobem jestesmy na 1 miejscu listy rezerwowej. Bo teraz już ona decyduje o przyjeciu jak tylko sie zwolni jedno miejsce. Więc codziennie żarliwie się modlę żeby komuś się odwidziało:-D
kurdę i chciałam odpisać wszytskim a tu Nina Potwornicka ciągnie mnie z koszulkę i wyję mamamamama:wściekła/y:

reklama
ha, no właśnie nie skrócę sama, bo maszyny nie mam:-(większość zasłon z ikei ma zamiast szwu na dole taką taśmę do zaprasowania a ta nie ma..buuu...mamie muszę starego łucznika podkraść, ona ma nowszego teraz. Tylko ja szyć nie umiem.
andariel powiem Ci jedno, ja 2 lata dygałam się, żeby wsiąść do A auta, bo długie i duże. I wsiadłam w końcu w Rybniku, mieście którego kompletnie nie znam, A mi tylko mówił, gdzie mam jechać. I myślę sobie, że głupia byłam. Ale masz rację - wtedy czułam, że to mój dzień:tak:Więc jak poczujesz wenę, to jak mówi Doggi hadziaaaa do auta i jedź dziewczyno!

no to forever, rozumiem obawy w takim razie...
a my w końcu nie składaliśmy żadnego odwołania od tej decyzji o nieprzyjęciu Ninusi do p-la, bo... przegapiliśmy termin:zawstydzona/y:ale nasi znajomi złożyli pismo w urzędzie miasta na ręce prezydenta (bo odwołania jako takiego się nie składa, o ile nie stwierdzono braków formalnych) i dostali taką odp., że poczuli się nieswojo; generalnie pismo mialo charakter opierdalantusa, bo jakim prawem śmieli się domagać przyjęcia skoro zasady rekrutacji są jasne... rączki trochę opadają jednak...
Andariel - obawy odnośnie czego ? A co do odwołania to ja sobie nie wyrobrażam co bym zrobiła gdybym dostała pismo w TAKIM tonie... :no: Ale co najmniej by się krew polała...:szok:
Co do skutków ubocznych pigułek to pierwsze słyszę bo włoy mam niczego sobie a cycki i tak duże nie mówiąc teraz. :confused:
Mrsmoon - nic o necie nie słyszałam w temacie list no i kop kop kop Andariel.... :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
ja tak na sekunde, niestety nie udalo sie dostac tego dofinansowania na dzialalnosc, troche mnie to dobilo, bo niedosc ze nie moge znalezc stalej pracy(bo jej po prostu nie ma kurrrwaaaaa) to myslalam, ze to chcociaz nas to podbuduje finansowo i dupa dupa dupa ze wszytskiego a ja wymiotuje na mysl, ze bede musiala pracowac w takim systemie jakim teraz pracuje znowu od wrzesnia:-:)no2::unsure: pocieszcie:-(

Boze kochany wiem, ze ludzie maja duzo wieksze problemy i , ze moze grzesze w tym momencie ale po prostu czuje sie dobita

Muszę przyznać, ze zdziwiła mnie Wasza wielka chęć do w... choć doskonale zdaję sobie sprawe, że niektórzy zdecydowanie mają przeciwskazania do następnych dzieci. To jasne :)
hm.. A. no i zgadzam się, ze zdecydowanie to jest nie fair, że najczęściej kobietę się obarcza hm.. "dbaniem o to by seks nie przyniósł dzieci" A przecież, to faceci mają cześciej na to wpływ;-) My jesteśmy płodne powiedzmy 1 tydzień w miesiącu a oni nawet przerw nie mają... więc logiczniej byłoby by to oni o to dbali. nie? ;-)

Ja - tak myśląc o sobie, nie chciałabym nagle stać sie bezpłodna, bo czułabym się z tym jakoś niepełna. ... co prawda uwielbiam czas ciąży i karmienia (częściowo) za to, zę nie miałam w tym czasie okresu.. ;)
Więc wyobrażam sobie, że facet po w . może jednak czuć się jakoś taki "niepełny"...
andariel - odpowiadając na Twoje pytanie - NPR, to metoda naturalnej regulacji poczęć. Oparta na 3 wskaźnikach: śluzie, szyjce i temperaturze. Wiem, że zaraz posypią się na mnie gromy, że to niby watykańska ruletka... ale naprawdę nie jest. Wystarczy troszkę zachodu i wszystko naprawdę staje się jasne. Znam naprawdę wiele par tym się posługujących i żadnych wpadek nie zaliczyli (a już kilka dobrych lat razem są).
I ma tę zaletę, że żadnych sztuczności nie trzeba wprowadzać, chemii itp. JEdyna, teoretyczna wada polega, że nie zawsze "można" gdy nie chce się mieć dzieci. Ale ten czas niemożności trwa może 1 tydzień (tak w przybliżeniu). I wbrew pozorom jest bardzo odświeżający.
Tyle.

asinka - trzymam mocno mocno kciuki!!!

Helloł lejdis.

Wczoraj w SUSHARNI byłam all day dlatego nie było mnie :) Jedyna okazja zebyśmy z T mogli pobyć razem i to alll daay :D

Andariel plastry, hmmm słyszałąm dużo negatywnych opinii, lekarz też mi odradzał (ja tabletek nie moge bo mi nie działają) lekarz polecił mi krążki (NuvaRing) i o nich natomiast słyszałam wiele dobrego... Ale z T postanowiliśmy, że będzie tak jak Aestima stosować gumki ;) jak będziemy chcieli się zacząc starac o kolejną gałązke naszego drzewa g., to po prostu nie założymy gumy a tak z tymi tabsami to różnie i bywa i innymi środkami ;)

madzioooolka ja też !!1 Ja nigdy nie chciałam ani jednego dziecka, i do niedawna twierdziłam że kolejnego nie chce ale niedawno mi sie przekreciło w głowie i chcę kolejne dzieci może nawet dwójkę jeszcze jedną dziewczynkę do kompletu i chłopca Leonidasa rodzynka jednego :) hihihi

traschka nie wiem jak reszta ale ja zawsze chętnie czytam jak się masz, ostatnio masz ciężko więc tym w ogóle cieszę się że zdajesz raport jak u ciebie, bo się martwię !! Ale widzę, że już troszkę lepiej i cieszy mnie to bardzo :)

Andariel ja nie widzę w tym nic złego, ja mam jednego małego szalonego boboludka i mi czasem nerwy siadają, tu dziecko tu pies, ganiają się po chacie (jak Olka zaczęła chodzić to spoko, ale teraz ona BIEGA dosłownie i bez przesady BIEGA) po tems ię drze bo klamerki ze sznurka nie może zdjąć a ONA BY CHCIAŁA więc ja czasem jak huknę, a głosik to ja mam taki że cho cho (wszyscy mówią tą to ledwo widać a słychać na następnej ulicy) i czasem człowiek po prostu musi dać sobie upust emocji, ja krzyknę/wrzasne i zaraz jestem spokojna i znów kocham moje dziecko :)

WAZEKTOMIA NO WAY !! Nie chcę odbierać męskości mojemu futrzakowi!!

larvunia polecam asecurelle, szwagierka stosuje i mówi że po obniżeniu libido ani śladu, wróciło na swoje miejsce :D

andariel nie zawsze, ale owszem bywa tak że ma się większe cycki iładniejsze włosy ja tego nie zauważyłam jak brałam bo włosy mam takie że łamie na nich szczotki (beż żartów) a fryzjerzy pytają czy mogą z nich peruki robić, a cycki mam wiegaśne bez tego :p tzn jak brałam nie zauważyłam zmian po odstawieniu tez bez zmian :p a co do auta, no rejczel, że trzeba jeździć, ja zrobiłam prawko zaraz jak skończyłam 18 lat mam zatem je od 7 lat !! a tak naprawdę jeżdże dopiero kiedy Oliiii się urodziła bo było mi to potrzebne... I robiłam takie kilometry że chocho, 2 razy w tyg trasa zgorzelec-poznań ;) I kocham teraz jeździć ale też musiałam się przemóc... ja się bałam prowadzić bo mój kolega tragicznie zginął w wypadku (mój przyjaciel) i nie mogłam się z tym ogarnąc, ale 7 lat minęło i przemogłam się i nie wyobrażam sobie znów nie jeżdżenia !

nutria co do płodności, w dzisiejszych czasach bardzo się pozmieniało tym całym gównem co nas otacza, kobitki mogą zajść w ciążę tak na prawde w każdy dzień cyklu, bo takie cuda wianki się dzieją z nami (nie wszystkie of course, ale coraz częściej tak jest) makabrejszon !!

W ogóle dostałam okres i mam depresje (bo nie lubię ookresu oo!!) ;)

reklama
Marta a nie możesz złożyć jakiegoś odwołania? podali powód odmowy?? albo starać się ponownie o dofinansowanie?? cholera strasznie mi przykro... nie wiem co więcej doradzić... a może rodzina będzie mogła pożyczyć coś na start żeby pomóc rozkręcić???

Ja dziś po pracy skoczyłam do ciuszka - moja koleżanka otworzyła razem z siostrą second hand, mają śliczne ubranka dla dzieci, dla dorosłych też niczego sobie, ceny świetne, a jakość rewelacyjne, ubrania najwyższej jakości wcale nie zniszczona sporo z metką, przyniosłam Majce całą siatę ubrań a i sobie znalazłam świetną spódnicę :) lało jak cholera całe nogi miałam mokre ale mordka uchachana :-)

Do góry