reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

martadelko - witaj! no nieładnie, nieładnie... wozeczek przyszedł, a dziecko oddelegowane;-)przyznaj się, że chciałaś się w ciszy i spokoju pocieszyć nowym nabytkiem;-)

buhahahahahaha
andariel rozgryzłaś mnie!!!:-D i jak to możliwe, że przy dwójce dzieci masz czas na kawkę i bb:szok::-D super:-D

moon hmmmm no moja mała jeszcze sama nie chodzi, tylko za rączkę...

asinka ale z Was śpioszki, szok i Tymek tyle spał!? a jak w nocy? powodzenia na szkoleniu, zdaj potem relację:-)

trasiu ja za dużo nie piekę, więc nie pomogę:zawstydzona/y:

reklama
Martadelka no właśnie spał dobrze :-) a jeszcze po południu spał z godzinę. Mam małego śpiocha, ale Sz. też śpioch ogromny :-p przeszło w genach... A co do szkolenia, to za dużo powiedziane :-p Sklep mojego ojca i pracuję tam jego kobieta, więc no stres, ale na pewno dam znać.
A Ty korzystaj, że Emilki nie ma i testuj wózek. Lale masz?? :-D

andariel dzieki :* za slowa pocieszenia...chyba jeszcze mnie nie przekonuja, ale przeczytam je sobie za jakis czas:)

asinka dzieki, chodzi mi o zwykle ciasto, bo tort zamowilam.

mrsmoon szarlotka brzmi super, na pewno ja zrobie! A te jablka nie sa za slodkie? Ja dodaje bardzo malo cukru do wszystkiego i zastanawiam sie czy nie potrzec normalnych?

trasia pomimo, że z cukrem one są, to to są kwaśne jabłka z natury i szarlotka jakaś strasznie słodka nie jest, ja nie lubię przesłodzonych ciast, wiec dla mnie są ok. Aha - możesz dodać troszkę cynamonu do jabłek, ja tak robię. Są też do kupienia jabłka z cynamonem, ale jak dla mnie przesadzili ilościowo z cynamonem tam

asinka to wyspaliście się chyba za wsze czasy?:-) moja mała ma już teraz z reguły jedną drzemke w ciągu dnia, bo jak zaśnie jeszcze po południu to wieczorem daje czadu... U nas to samo, co u moon największa zabawa to chodzenie.

Hej:)
Kasiu, dziewczyny- wracamy do zg na pewno, ale moi rodzice pracują, M też a nawet gdyby nie, to nie dam im dziecka na zmarnowanie a moi dziadkowie już starsi- za bardzo by się umęczyli i babcia pomimo całej swojej nowoczesności w kwestii wych. dzieci ma odmienne czasem zdanie i: leci zawsze jak piśnie do niego, wg niej dziecko nie może być samo w pokoju nawet sekundy, należy dawać kostkę czekolady dziennie, bo jest zdrowa( gorzka), słodzić troszeczkę i solić potrawy, dawać duuuzo mięcha dziecku)( i paróweczki) i w ogóle karmić je co godzinę a do picia soczek/ herbatka, prowadzać za rączki, bo już powinien chodzić, jak śpi, to przezcały czas wozić w wózeczku póki się nie obudzi nie wolno się zatrzymać! Dziecko nie może płakać- bo co pomyślą sąsiedzi??? WIęc płacz= stres. itp... Kocham moją babcię, jest naprawdę cudowna, ale nie jestem w stanie zaakceptować jej metod( 3 h dziennie może i mogę, ale 7- to już wyrobiliby w nim nawyki niefajne) a jak jej mówię dlaczego robię inaczej, to ona, że wychowała mamę, ciocię i mnie i co?? jesteśmy wszystkie świetne, mądre, śliczne i zdrowe, więc chyba dobrze robiła, wychowała nas wspaniale a ja nikogo nie wychowałam( to w domyśle, na głos nie mówi), więc chyba zna się na tym.
WIęc niania lub złobek prywatny a dziadkowie z doskoku. No i może faktycznie coś z tymi godzinami pracy Michała się uda.

Trasia, tulam, a jak dziś Marysia??
Martadelka, Miesio wózeczkiem zainteresowany mniej od swojej mamy:-D Ale dojrzeje, teraz klocki są na topie:tak:

Aestima Marysia przez całą noc ok 39C, po leku spadalo do 37 i znow wzrastalo. Teraz ma miedzy 37,5-38 wiec nie ma tragedii. Mam nadzieje, ze to juz koncowka, ale przeczytalam gdzies, ze trzydniowka moze trwac nawet 5 dni, co mnie mocno przeraza, bo jutro imprezka.

reklama
mrsmoon ona w zasadzie caly czas ma swietny humor i bawi sie normalnie, tylko jak temp wzrasta chwilowo powyzej 39 to jest oslabiona, ale to chyba normalne. Zreszta wtedy tez sie usmiecha. Dzis to juz trzeci dzien wiec mam nadzieje, ze zostala nam tylko wysypka...

Do góry