reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Aestima - dzięki! w tym lab. jest obok podział norm na kobiety, mężczyzn oraz na dzieci; i u dzieci norma wynosi 100-360 u/L, podczas gdy u Ninki ta fosfataza wyn. 3.900 u/L... to aż nieprawdopodobnie zawyżone jest:((( reszta w sumie bez zastrzeżeń (drobne odchylenia), więc staram się uspokoić, no ale sama rozumiesz jaka to nierówna walka:/

reklama
cześć
ja dziś nie w humorze, a nie będę tu smutów pisać, więc odezwę się później
andariel coś Cię niepokoiło, że robiłaś małej badanie krwi i moczu? już teraz trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę u alergologa &&&&& i obyś jakoś dotrwała do wizyty, bo wiem, że nerwy na pewno masz...
zołzik come back!!!

hej, ja tylko tak wpadam, jestem bez humoru, jakies nerwy scisnely mi zoladek ale tez nie bede smucic, generalnie widze, ze jakis czarny poniedzialek na forum
andariel sciskamcie mocno i oby do jutrzejszej wizyty
ja malemu robilam badania kontrolne na anemie 2 tyg temu i wyszly bardzo dobre, nie ukrywam, ze podawalam mu pokrzywe i mlecz do jedzenia bo sie balam troche
trasia zyjesz????? kiedyw wracasz???? pisala ktoras do niej??? bo ja nie chcialam jej glowy zawraca moimi smsami
zolza wracaj, moze wszytskie razem poprawimy sobie jakos nastroj
hej martadelka, aestima i ironia

martadelko - Ninka miała w dziecistwie (wczesnym) atpowe zapalenie skóry, no i nasza alergolożka kazała się pokazać kontrolnie za rok wraz z wynikami z badania krwi (wskazała dokladnie co zbadać) i moczu; więc zrobiliśmy bo jutro wizyta; a tu takie kwiatki! ale trochę się uspokoiłam - to pojedynczy wynik, pewnie trzeba będzie powtórzyć;

Ja się chyba jeszcze nie przywitałam dziś więc mówię wszystkim dzień dobry :)
Dobrze że w tym tygodniu pracujemy tak krótko (w piątek biorę wolne) bo kompletnie nie mam weny do roboty :) (nie żeby to była jakaś nowość :-p)
Maja dziś przespała pięknie całą noc, dopiero mój budzik Ją obudził o 6.30, oj mogłoby Jej tak już zostać.

Andariel Ninka wygląda na super zdrową i dobrze rozwijającą się dziewczynkę i choć wynik faktycznie odpiega od norm to na pewno wszytsko jest w najlepszym porządku, trzymam za to kciuki &&&&&
A Ninusia jest po prostu słodka i jak mówi o sobie w trzeciej osobie to takie urocze :)

Ironia cos ta twoja niania ostatnio cały czas nawala....

Do traschki pisała forever ale trasia nie odpisała, pewnie nieżlę Ją tam wyeksploatowali na tym wyjeździe ale mam nadzieję że wszystko w porządku i wróci cała i zdrowa :)

Ostatnia edycja:
dziękuję, dziewczyny! kciuki się przydadzą oczywiście:) staram się nie panikować, ale lekka palpitacja jednak jest:/ oddycham jakby na pół gwizdka;
Madzioolka no fakt, słodkie to jest:) dzięki:)

chyba dzisiaj ktos zginie :wściekła/y::wściekła/y: w uj roboty... ze wszystkim do tyłu.. niani nie ma bo chora a ten mały potworak ciagle mnie gryzie...

ju nie wytrymalam i zeby nie ubić dziada o sciane zanioslam go do pokoju i powiedzialam ze ma tam siedziec dopoki nie bedie sie zachowywal... wyszlam i zaczelam sie smiac.. bo przeciez i tak nie zakumał o co chodzi eh.... :sorry2::sorry2:

urwa mac co za dzien :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no:

I jak się witam :)

Na nogach jesteśmy z młodą od 7.30, ale pierwszy raz od hohohoo czasu obudziłam się wyspana :D Coś mega nowego ;) Teraz Olisencja robi sobie pierwszą drzemkę, więc mam około 1,5-2h spokoju i sobie manicure robie :)) Mój hani bani ma dziś mwolne (zawsze w poniedzialki mamy zamknięte) i mamy podróż do Legnicy :) T ma W KOŃCU bierzmowanie ;))) Ślub bliziutko, więc bierzmowanie by się przydało ciołkowi jednemu ;)

Andariel rozumiem te nerwy, Olisesce jak badałam krew do pediatry (jak się urodziła miała niski poziom hemoglobiny po mammi) to wszystkie wyniki były poza normami praktycznie, się zestresowałam niemiłosiernie!! Ale ostatnecznie okazało się, że dzieci rządzą się swoimi prawami, i lekarka powiedziała mi, że jescze nie raz zestresują mnie wyniki Oli, bo dzieci mogą mieć naprawde zwariowane wyniki, a mogą o nich często świadczyć błahostki , i wierzę, że i w przypadku Nini wszystko jest ok :)

Aestima, Ironia, Madzioolka, martadelka, marta ​hellloł :)

reklama
andariel dzięki za odp, sorki że tak się pytam ale nie jestem z Wami od początku więc dużo spraw mnie ominęło i po prostu nie wiem. Na pewno będzie tak jak piszesz, powtórne badanie i wszystko będzie dobrze!&&&
ironia, Madzioolka, Doggi hej:-)

Do góry