reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Cześć :)
Ja tylko na sekundkę - pozdrawiamy z Mazur wszystkie cioteczki, wujciów i dzieciaczki :* buziaki ze słonecznego Ełku :*
Całe dnie spędzamy na dworze, spacery nad jezioro to jest to :) szkoda że u mnie nie ma jeziora w środku miasta, ale dzięki temu jeszcze bardziej docenia się takie wyjazdy :)
Buziaki i zdrówka dla wszystkich chorowitków :*:*:*

reklama
cześć, ja się tylko chciałam przywitać (niedawno wróciliśmy z nad morza było super) i jednocześnie chciałam się pochwalić że dziś 1y raz Tymcio zasnął sam w łóżeczku, eureka normalnie :-D:-):-)

Hej kochane, jestem załamana. Maja już cała w plamach, najwięcej na udach, w okolicach zgięć kolan, jedno zgięcie łokcia, na pleckach w okolicy nerek 2 spore plamy, oprócz tego dużo małych na brzuszku i pleckach. Jakby tego było mało dziś doszła wysypka...taka brzydka jakby z płynem na czubkach krostek...Mam wrażenie, że wysypka głównie w pobliżu plam - może to potówki od smarowania? Bo smaruję ją maścią cholesterolową, bepanthenem i mustelą, na zmianę, bo wydaje mi się, że maść cholesterolowa cały czas za tłusta na taki upał. Jutro jedziemy do lekarza, mam nadzieje, że Silvy i Szymka alergolog nas przyjmie. Dziś się złamałam i posmarowałam ją maścią ze sterydem i antybiotykiem. Bidulka moja mała...siedzę i ryczę...

hej wpadłam tylko napisać, że byliśmy w górach w Brennej i weszliśmy na Błatnią z Matim na rękach na zmiane :-)
było super ale padam z nóg jutro mam wolne więc wpadne do was :-)
pozdrawiam

mrsmoon to mogą być potówki - mojej Mai też zsypało buzię odkąd zaczęłam Ją smarować na buzi kremem z filtrem. Wiem że to nie reakcja alergiczna na krem bo użyłam już dwóch firm, oba testowane dermatologiczne, z apteki i takie lepsiejsze, no i krostki są tylko na buzi a przecież gdyby to było uczulenie to pojawiłyby się jeszcze gdzieś. Ta maść cholesterolowa chyba bardzo tłusta jest prawda? pewnie w ogóle nie przepuszcza powietrza, stąd potówki. Tulam :*

Madzioolka dzięki! Jakoś do jutra muszę wytrzymać...Ale przeraża mnie myśl o odstawieniu wszystkiego, ona nienawidzi mleka...nie mówiąc o preparatach mlekozastępczych. Co dziwne, kupy ma bardzo ładne i śmierdzące prawidłowo, 1-2 dziennie plastelinki. Dziwne jest też to, że zaczęła jej się ta alergia w okolicach 20 marca, czyli miała prawie 10 m-cy...Maść cholesterolowa cholernie tłusta, aż nieprzyjemna w dotyku bleee. Jeszcze gluten mi został. Od jutra przechodzę z powrotem na słoiki hippa mało alergizujące, zobaczymy czy będzie poprawa. Już jest na bebilonie pepti od Silvy. Same niewiadome i to jest najgorsze...

hej kobitki!

ja też tak na chwilkę, cieszę się, że majówkowa pogoda nam dopisuje i dzieciaki korzystają :) u nas zamieszania dużo, cały tydzień mamy jeszcze siostrzenicę (7lat) i bratanka (6) na wychowaniu, więc ogólnie mały sajgon :] ale staram się podczytywać chociaż nocną porą, tylko na odpisywanie sił brakuje :p

mrsmoon ja też myślę, że maść cholesterolowa pogarsza sprawę w tych upałach, także spokojnie, dasz radę do jutra!!! i tak sobie myślę, skoro macie wizytę u alergologa jutro to może już nie smaruj sterydami, niech obejrzy jak sprawa wygląda bez sterydów? będę trzymać kciuki@

hej dziewuszki

ja dziś w pracy, ale na krótko, bo kierowniczki nie ma, więc się zmywamy wcześniej, idę pobuszować po sklepach:-)

asinka jak nastroje u Was? coś lepiej?
mrsmoon fajnie, że takie spotkanko zrobiłyście sobie z dziewczynami i dzieciaczkami, umieściłaś zdjęcia? jak nie, bo jeszcze nie dotarła do tamtego wątku, to zamieść koniecznie i daj znać, co powiedział alergolog@
ironia jak zdrówko?
marta fajnie, że z plecami K już lepiej, a Dominika w jakim sensie marudna?
anapi faktycznie dawno nie pisałaś, dobrze, że ze zdrówkiem małego juz dobrze i że szybko mu przeszło to zapalenie
dubeltówka jak Emilka?
zebrra cześć:-) wrzuć jakieś fotki swoich dzieciaczków, bo chyba ich jeszcze nie widziałam:zawstydzona/y: co do palenia to powiem tyle: cholerny nałóg (a wiem coś na ten temat...)
trasia przykro mi z powodu teściowej, zdrówka dla Niej,
Madzioolka dawaj fotki z Mazur, mamusia z nad morza a Kati z gór :-)
kasia to przy takiej gromadce na nudę to na pewno nie narzekasz;-)
edit: Madzioolka poprawiam się, bo już umieśćiłaś zdjęcia;-)

Ostatnia edycja:
witam kawusiowo
Moon może to reakcja na słońce, ale pewnie najlepiej wyjasni wszystko lekarz. Trzymam kciuki, ucałowania dla Majeczki

reklama
Witam!
Nie było mnie tu wczoraj cały dzień. Dzień w plenerze.
Martadelka nie uwierzysz, ale w ogóle się do siebie nie odzywamy. Jemu widocznie nie zależy, a ja nie odpuszczę... Także jest "super" :-( Tak się zastanawiam czy jeszcze mu na mnie zależy...
Kati co ze spotkaniem?? Widzimy się dzisiaj w Pszczynie??

W ogóle wczoraj byliśmy na grillu u znajomych. Graliśmy w siatkówkę i tak się nie fortunnie wywróciłam, że wybiłam sobie palca wskazującego w lewej ręce :dry: masakra, boli jak chole.ra...

Ostatnia edycja:
Do góry