reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Cześć :)
Ja tylko na sekundkę - pozdrawiamy z Mazur wszystkie cioteczki, wujciów i dzieciaczki :* buziaki ze słonecznego Ełku :*
Całe dnie spędzamy na dworze, spacery nad jezioro to jest to :) szkoda że u mnie nie ma jeziora w środku miasta, ale dzięki temu jeszcze bardziej docenia się takie wyjazdy :)
Buziaki i zdrówka dla wszystkich chorowitków :*:*:*

reklama
cześć, ja się tylko chciałam przywitać (niedawno wróciliśmy z nad morza było super) i jednocześnie chciałam się pochwalić że dziś 1y raz Tymcio zasnął sam w łóżeczku, eureka normalnie :-D:-):-)

Hej kochane, jestem załamana. Maja już cała w plamach, najwięcej na udach, w okolicach zgięć kolan, jedno zgięcie łokcia, na pleckach w okolicy nerek 2 spore plamy, oprócz tego dużo małych na brzuszku i pleckach. Jakby tego było mało dziś doszła wysypka...taka brzydka jakby z płynem na czubkach krostek...Mam wrażenie, że wysypka głównie w pobliżu plam - może to potówki od smarowania? Bo smaruję ją maścią cholesterolową, bepanthenem i mustelą, na zmianę, bo wydaje mi się, że maść cholesterolowa cały czas za tłusta na taki upał. Jutro jedziemy do lekarza, mam nadzieje, że Silvy i Szymka alergolog nas przyjmie. Dziś się złamałam i posmarowałam ją maścią ze sterydem i antybiotykiem. Bidulka moja mała...siedzę i ryczę...

hej wpadłam tylko napisać, że byliśmy w górach w Brennej i weszliśmy na Błatnią z Matim na rękach na zmiane :-)
było super ale padam z nóg jutro mam wolne więc wpadne do was :-)
pozdrawiam

mrsmoon to mogą być potówki - mojej Mai też zsypało buzię odkąd zaczęłam Ją smarować na buzi kremem z filtrem. Wiem że to nie reakcja alergiczna na krem bo użyłam już dwóch firm, oba testowane dermatologiczne, z apteki i takie lepsiejsze, no i krostki są tylko na buzi a przecież gdyby to było uczulenie to pojawiłyby się jeszcze gdzieś. Ta maść cholesterolowa chyba bardzo tłusta jest prawda? pewnie w ogóle nie przepuszcza powietrza, stąd potówki. Tulam :*

Madzioolka dzięki! Jakoś do jutra muszę wytrzymać...Ale przeraża mnie myśl o odstawieniu wszystkiego, ona nienawidzi mleka...nie mówiąc o preparatach mlekozastępczych. Co dziwne, kupy ma bardzo ładne i śmierdzące prawidłowo, 1-2 dziennie plastelinki. Dziwne jest też to, że zaczęła jej się ta alergia w okolicach 20 marca, czyli miała prawie 10 m-cy...Maść cholesterolowa cholernie tłusta, aż nieprzyjemna w dotyku bleee. Jeszcze gluten mi został. Od jutra przechodzę z powrotem na słoiki hippa mało alergizujące, zobaczymy czy będzie poprawa. Już jest na bebilonie pepti od Silvy. Same niewiadome i to jest najgorsze...

hej kobitki!

ja też tak na chwilkę, cieszę się, że majówkowa pogoda nam dopisuje i dzieciaki korzystają :) u nas zamieszania dużo, cały tydzień mamy jeszcze siostrzenicę (7lat) i bratanka (6) na wychowaniu, więc ogólnie mały sajgon :] ale staram się podczytywać chociaż nocną porą, tylko na odpisywanie sił brakuje :p

mrsmoon ja też myślę, że maść cholesterolowa pogarsza sprawę w tych upałach, także spokojnie, dasz radę do jutra!!! i tak sobie myślę, skoro macie wizytę u alergologa jutro to może już nie smaruj sterydami, niech obejrzy jak sprawa wygląda bez sterydów? będę trzymać kciuki@

hej dziewuszki

ja dziś w pracy, ale na krótko, bo kierowniczki nie ma, więc się zmywamy wcześniej, idę pobuszować po sklepach:-)

asinka jak nastroje u Was? coś lepiej?
mrsmoon fajnie, że takie spotkanko zrobiłyście sobie z dziewczynami i dzieciaczkami, umieściłaś zdjęcia? jak nie, bo jeszcze nie dotarła do tamtego wątku, to zamieść koniecznie i daj znać, co powiedział alergolog@
ironia jak zdrówko?
marta fajnie, że z plecami K już lepiej, a Dominika w jakim sensie marudna?
anapi faktycznie dawno nie pisałaś, dobrze, że ze zdrówkiem małego juz dobrze i że szybko mu przeszło to zapalenie
dubeltówka jak Emilka?
zebrra cześć:-) wrzuć jakieś fotki swoich dzieciaczków, bo chyba ich jeszcze nie widziałam:zawstydzona/y: co do palenia to powiem tyle: cholerny nałóg (a wiem coś na ten temat...)
trasia przykro mi z powodu teściowej, zdrówka dla Niej,
Madzioolka dawaj fotki z Mazur, mamusia z nad morza a Kati z gór :-)
kasia to przy takiej gromadce na nudę to na pewno nie narzekasz;-)
edit: Madzioolka poprawiam się, bo już umieśćiłaś zdjęcia;-)

Ostatnia edycja:
witam kawusiowo
Moon może to reakcja na słońce, ale pewnie najlepiej wyjasni wszystko lekarz. Trzymam kciuki, ucałowania dla Majeczki

reklama
Witam!
Nie było mnie tu wczoraj cały dzień. Dzień w plenerze.
Martadelka nie uwierzysz, ale w ogóle się do siebie nie odzywamy. Jemu widocznie nie zależy, a ja nie odpuszczę... Także jest "super" :-( Tak się zastanawiam czy jeszcze mu na mnie zależy...
Kati co ze spotkaniem?? Widzimy się dzisiaj w Pszczynie??

W ogóle wczoraj byliśmy na grillu u znajomych. Graliśmy w siatkówkę i tak się nie fortunnie wywróciłam, że wybiłam sobie palca wskazującego w lewej ręce :dry: masakra, boli jak chole.ra...

Ostatnia edycja:
Do góry