reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Trasiu, mogłabyś Marcinowi przeczytać co napiszę teraz???
Moje dziecko jest od uradzenia ze mną dzień w dzień. Michał BARZDO się angazuje. Naprawdę bardzo- na zlocie widziałyście, no ale mimo chęci- praca, studia- często go nie ma. I wcześniej MIesio nie preferował żadnego z nas, potem kilka razy zdarzyła się syt., że płakał u M a u mnie się uspakajał a od jakiegoś czasu ( tydzień?) maskara- Michał wychodzi do pracy- on w bek. MIchał idzie do kuchni- bek! I ciągle do niego podchodzi, wspina mu się po nodze... Jak Michał go usypia i ja go biorę- bek a ostatnio był u niego na rękach a ja wyciągnełam w jego kierunku ręce i mówię chodz do mamy a on odtrącił moje dłonie!! Mi się wydaje, że może przeżywa jeszcze te kilka dni, kiedy go w ogóle nie widział, bo u rodziców byliśmy, nie wiem, ale nie przejmuję się, bo dzieci mają różne okresy i etapy- raz bardziej potrzebują taty, raz mamy i to rozwojowa norma jest!!

reklama
heloooł
my dziś dosłownie cały dzień na dworze, Mati ubrany w bodziak krótki i spodenki, spacer w wózku - bose stópki, chodzenie po trawie sandałki + skarpetki, po placu sandałki :-) +50 oczywiście filtr
ja sobie plecy przypaliłam, bo ubrałam bluzkę na ramiączkach i mówie ze sie nie smaruje, bo gdzie by tam opalało... i tu zonk!
oczywiscie grilowaliśmy ale było dobre, pstrągi, szaszłyki i kiełbaski mnnniam
zołza Mateuszowi też upał przeszkadzał, ale wiało na maxa więc tak troche chłodziło, ale spał dwa razy po ponad godzinke co u nas to sukces
Traschka mnie takie zdenerwowanie brało jakieś 3-4 tyg temu, normalnie bez kija nie podchodź a okresu jeszcze nie mam, nie wiem czemu ale nawet mały mnie denerwował, ale ufff przeszło mi...
co do sytuacji z Marysią dziewczyny mają rację, Mateusz miał taki czas jakieś 2 m-ce temu że tylko mama i mama, ale spokojnie przeszło mu, trzeba w dziecko sie wsłuchać i tyle, nikt nie jest winny w takiej sytuacji, mam świadomość, ze Mati może za niedługo tate wybrać i tyle
Marta fajnie że do przodu byle tak dalej, małe kroczki ale w górę :-)
Martadelka chyba mnie znów pomyliłaś, ale spoko już to lubie ;-):-)
Doris witaj :-)
Aestima a jak Mieszko ? mam nadzieję, ze lepiej

wstawac slipochy!!!!!!!!!
my juz z norbertem zaliczylismy spacer(odprowadzilismy mame do pracy) i przechadzki po podworku. jest cudnie, świeżo i tak cieplutku oj bedzie znowu upal

Hej, hej,

Maja wstała przed 7, ale obudziła sie tylko 2x w nocy, raz po północy, raz koło 4. Wczoraj dostała na kolację bebilon pepti od Silvy, może to ma związek? Dałam jej, bo już zdesperowana jestem, wydaje mi się, że placków alergicznych przybywa, a ona naprawdę ma już mocno zawężoną dietę: mm, brokuł, kalafior, ziemniak, marchew, dynia, jagnięcina, szpinak, ciut czosnku, kaszki holle - jaglana i musli, kasza jęczmienna, raz dałam gryczaną niepaloną, jagnęcina, królik do picia mocno rozcieńczone soki hippa - jabłkowy i jabłko-malina. W sumie je to, co jadła parę m-cy temu. Na początku myślałam, że to jogurty hippa, później mleko hippa, jajka, a teraz sama już nie wiem - do tej pory jadła bebilon 2 - od grudnia i do połowy marca nic jej nie było. Nagle zaczęły jej wyskakiwać plamki. Jedno udko ma prawie całe z tyłu w plackach, drugie bardziej z boku ale mniej, ma 2 plamki na pleckach i jedną na rączce. Załamka totalna....

hej ja od 8 w pracy już zaliczyłam wyjście w teren :-)
ale dziś cudna pogoda
Mati niespokojny w nocy , sprawdziłam dziąsełka druga jedynka górna sie przebija

Marta witaj ranny ptaszku :-)

hej kobitki
kati normalnie pliss forgive me, nie wiem czy to głupota, ślepota czy inne cholerstwo (tamto miało być do marty24) buziaki przepraszaki;-)
a zołzikowi o co chodzi? kurna ja chyba jakoś cięzko jarząca jestem:zawstydzona/y:
mrsmoon u lekarza byliście?

a tak w ogóle to moja mała przespała dziś 3 nocą pod rząd bez piersi jupi ale odrzuca Bebiko 2, już kolejny dzień próbuję jej podać, ona z uporem nie chce (wypije łyka i ewidentnie jej nie smakuje), więc przez ostatnie dni nie piła prawie wcale mleka, tylko kaszki, niedobrze...

reklama
Witajcie w ten piękny cieplutki, słoneczny, poranek! Gdyby mnie tylko, k-wa, łeb tak nie nap*****lał, to byłoby w ogóle przecudnie ;-) :-p

My wstaliśmy przed ósmą, dałam małemu śniadanie i polatałam z odkurzaczem [póki jeszcze pot się nie leje po podniesieniu ręki ;-)] zrobiłam sobie kawkę i usiadłam do Was.

Marta, fajny taki aktywny poranek :-D

Mrsmoon, a może wysoka temperatura powoduje, że zmiany na skórze Majeczki się zaogniają? Ewentualnie, może alergolog??

Kati, też miałaś aktywny poranek :-)
Dobrze, że teren rano, a nie w południe [obyś nie musiała w południe wychodzić z roboty] bo zapowiada się masiakra temperaturowa. A prosiłam K., żeby mi, tzn. Ediemu, nadmuchał basenik - porozkładamy koce, ręczniki i niech się dziecko tapla.

A tak w ogóle, to nigdy więcej nie piję piwa po takim upalnym dniu - no kaczor taki, że tragedia
:baffled:

Trasiu, jak tam u Was? Pogadałaś z Marcinem?

Aestima, a jak Miesiulek?

edit.
hej kobitki
kati normalnie pliss forgive me, nie wiem czy to głupota, ślepota czy inne cholerstwo (tamto miało być do marty24) buziaki przepraszaki
wink2.gif

a zołzikowi o co chodzi? kurna ja chyba jakoś cięzko jarząca jestem
embarrassed.gif

Chodzi mi o to samo, co Kati - nie nie, mnie z nikim nie pomyliłaś, ale fajne te Twoje pomyłki - pośmiałam się trochę :-)Absolutnie nie złośliwie!

Ostatnia edycja:
Do góry