reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Aestima...to jest taka długa poduszka w kształcie rogala...możesz na tym leżeć, tak jak Ci wygodnie...na Allegro widziałam za 70 zł

reklama
ja widziałam tylko za 200 zł jakies takie dziwne :) wiec na razie duza poducha wystarcza mi ":)

no aestima to juz 13 tydzien !! :D no i termin porodu wg usg to 1 lub 2 czerwca !! :D a nie 5 - 6 :)

Aestima, gratulacje z powodu wkroczenia w drugi trymestr! :-D
Nie mam pojęcia, jak to jest z tym znieczuleniem, musisz dopytać dentystę. Ja w grudniu zapisuję się na kolejną wizytę, mam chodzić co 3 miesiące, będąc w ciąży. Mam dodatkowo strasznie rozpulchnione dziąsła i krwawią przy myciu, jak cholera :baffled: Ale, na szczęście, zębiska zdrowe.

Ironia, wg ostatniego usg też mam termin na 1 czerwca!Oj, chciałabym wtedy urodzić, bo tego dnia oświadczył mi się mój mąż:)
Ponoć najdokładniejsza data porodu jest na tym usg ok. 10 tygodnia- mi wtedy wyszedł 30 maj:) Majowe dziecko też super, bo to taki piękny miesiac- mój ulubiony:)

Dzień dobry!
Ja jak zwykle ostatnia, jak wy to robicie, że tak wcześnie wstajecie? Ja śpię w nocy fatalnie, mam same koszmary (dzisiaj o rozszarpujących policję psach wielkich jak niedźwiedzie) i budzę się po kilka razy.

Misialina - też przymierzam się do kupna rogala. Może znajdę jakiś na allegro.

Izabela - starsznie przykro się czyta twoje opisy szkoły. Mam nadzieję, że jednak coś będzie się dało zrobić, bo ten pierwszy rok jest ogromnie ważny. Igor zniecheci się do szkoły i trudno go będzie przekonać, że tam też może być fajnie. Ma tam jakiś kolegów? Może by zorganizować jakieś małe przyjęcie dla niego i kolegów żeby mógł się znimi lepiej zintegrować. Kiedy ma się fajnych kumpli znacznie łatwiej chodzi się do szkoły. Przynajmniej przerwy cieszą...

Ironia
mi też się wszystko strasznie dłuży. Mam wrażenie, że każdy tydzień trwa miesiąc!

Zebbra życzę udanej imprezki! Koniecznie daj znać jak wyszedł torcik:)

Widzę, że na forum prawie same "majówki" a nie czerwcówki, hehe :) Ja też mam termin wg usg na 28 maja, ale zostawiłam ten czerwiec. ZObaczymy kiedy maleństwo będzie gotowe:)

traschka raczej ja jestem ostatnia :)
Witam się piątkowo.
Wstawiłam już pranie, musiałam zrobić śniadanko dla mojego chorowitka i Mamy a że Igor chciał na kolację naleśniki i ich nie dostał, to obiecałam zrobić na śniadanie... No ale Mama jedzie właśnie na dworzec, Igor ma godzinkę na gry komputerowe, więc ja mogę chwilę poczytać co u Was :)
Igor dzisiaj wstał z zaropiałymi oczami i jakimiś dziwnymi krostkami na buzi. Co prawda on jest alergikiem a wczoraj podjadł trochę orzeszków paprykowych (niby obgryzał tylko "panierkę"), ale jak na moje oko i tak dziwnie wygląda... Mam nadzieję, że nie wykluje się z tego żadna poważniejsza choroba.

Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa. Jak myślę o tej szkole to mi się chce płakać. Jedno że hormony a drugie, że nigdy w życiu nie chciałabym zrobić krzywdy mojemu dziecku (a czuje, że obecna sytuacja to ogromna krzywda dla niego). Wczoraj trochę się pobawiliśmy literkami, pewnie dzisiaj też coś wymyślę ale i mnie już męczy ta sytuacja. Trzymajcie kciuki, mam nadzieję, że dyrektorka jednak wciśnie gdzieś Igora do zerówki - w końcu to "tylko" jedno dziecko (szkoła pewnie powie, że to AŻ jedno dziecko... eh..).
Ja wg usg też mam termin na maj i jeśli wszystko będzie dobrze, to na pewno urodzę w maju, ale i tak liczę tygodnie wg OM.

Zebbra wszystkiego najlepszego dla Wiki :) Sama się muszę zmobilizować ze zrobieniem tego tortu tak bez okazji :-) A może na Mikołajki zrobię albo na święta... zobaczymy :-)

Ironia - u mnie mama i młodszy brat są z czerwca, a tata z maja. Wszystko mi jedno który to będzie miesiąc, oby szczęśliwie :) To tak jak z płcią - chciałabym córeczkę ale nie będę narzekać na kolejnego chłopaka - najważniejsze to zdrowie i żeby wszystko było dobrze.

Zolza - zobaczysz jak Ci ten tydzień szybko zleci :) Życzę Wam przepięknej pogody tego dnia i żeby wszystko się udało, jak sobie zaplanowaliście! Współczuję rozpulchnionych dziąseł - wiem jakie to może być uciążliwe.

reklama
długo mnie nie było i chyba nie dam rady nadrobić i odpowiedzieć ale postaram się przynajmniej poczytać :) Za 4 dni mam 100 dzień ciąży, więc już po 1/3 a nadal wymiotuję i mi niedobrze, chyba na kolejnej wizycie będę musiała z lekarzem porozmawiać. Ubrania sprzed ciąży są na mnie luźne, waga stoi w miejscu (przynajmniej już nie spada) trochę mnie to martwi.

Do góry