reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

ha i znowu jestem dzisiaj pierwsza....ale z Was śpiochy...ja jakoś ostatnio wstaje dość wcześnie a zeszłym tygodniu to spałam do 9,30...no i sikać przestałam wreszcie chodzić...
Co do zdjęć że męzowi sie nie podobają...może faktycznie zazdrosny...bo wszystkie stylizacje, fryzury i makijaże robią faceci :) i może dlatego? ale stwierdził że lubi mnie naturalna a nie "WYPINDRZONĄ"...ach te chłopy

reklama
mnie za szybko lecą te miesiące pomimo ze siedzę w domu...bo niedugo to sie zacznie jak bedziemy miec brzuchy i będzie nam źle....ja śpię z wielką poduchą pomiedzy nogami supersprawa i fajnie odciąża kręgosłup :) o wiele wygodniej mi się śpi i potrafię całą noc przespać :)

Ja własnie mam zamiar kupić sobi taki rogal dla matek ciężarnych i potem może służyć do karmienia...bo mam kłopoty ze spaniem na poduszce

Witajcie z rana :)

Iza, trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę u psychologa i rozmowę z dyrektorką. Nie rób sobie wyrzutów i nie obwiniaj się, że podjęliście taką decyzję, a nie inną. Po prostu po otrzymaniu opinii psychologa, opinii nauczycielki idź do dyrektorki i zawalcz o Igora! Wierzę, że Ci się uda! To Twoje dziecko, sama wiesz co dla niego najlepsze i myślę, ze dyrektorka weźmie to pod uwagę, jeśli nie, pozostanie niestety "uderzenie" wyżej, do czego mam nadzieję nie dojdzie!

Dziękuję dziewczyny za kciuki! Tak mocno trzymałyście, że dentystka zdecydowała się przesunąć usuwanie na 09/12, będę wtedy w 13 tygodniu...

Sylwia, znieczulenie dostaniesz, są takie, które można podawać kobietom w ciąży, a co do zdjęcia, to oczywiście nie będziemy robić... Ząb jest niestety ewidentnie do wyrwania i nie można czekać już dłużej, także pozostaje mi obserwowanie jak się goi, czy na pewno nic tam nie zostało...

A ja dzisiaj robię tort dla mojej Wikuni, co prawda urodzinki ma w nd, ale jutro musimy poświętować, bo w niedzielę męża nie będzie. Traschka będzie to Twój tort malinowy, tylko biszkopt upiekę sama.

Urodzinowy obiad dla rodzinki odbędzie się dopiero za tydzień i jeśli torcik mi wyjdzie to pewnie powtórzę :)

Miłego dnia dla Was :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

Fionka, jest kochany :-) A mężem będzie już... o matko, za tydzień!

Nutria, nie, nie zostawiam sobie panieńskiego. Zastanawiałam się nad tym chwilę, ale stwierdziłam, że nie będę robić zamieszania i niech wszyscy w rodzinie nazywają się tak samo - i nie za długo ;-)

Misialina, mój mężczyzna też woli mnie naturalną - już się przyzwyczaiłam i się nie dziwię. Może to po prostu tylko to? Ja się bardzo nie maluję, tylko oczy podkreślam i K. wychwala to pod niebiosa :happy:

Iza, naprawdę współczuję tej historii ze szkołą :-( Nieprzyjemna sprawa. Trzymam kciuki za pozytywny obrót spraw...

Sylwia, kobiety w ciąży mogą korzystać ze znieczulenia miejscowego u stomatologa - nie zagraża to dziecku. Należy jednak uprzedzić dentystę o swoim stanie. Nie wiem, może jakieś inne znieczulenie dają, niż normalnie? Tego nie doczytałam. Jednak w kilku publikacjach zapewniano, że znieczulenie miejscowe nie jest szkodliwe dla maluszka.

Dzień dobry wszystkim.
Piszecie jak szalone, a że kiepsko stoję z czasem to dwóch ostatnich dni nie mam jak nadrobić. Może w weekend poczytam zaległości, a teraz postaram się chociaż być na bieżąco.
W środę miałam wizytę u ginekologa, ale o tym napiszę w odpowiednim wątku;-)

reklama
ja -zolza, to super z tym znieczuleniem, bo ja 9.12 idę do dentysty, to będzie chyba 15 tc, więc spokojnie mogę się znieczulać? A raz czy kilka razy też można w trakcie ciąży?

O matko, dopiero się zorientowałam, że mam skończony 13 tc!!:))

MIsialina, ten tzw kojec? widziałam w necie z 100 a w smyku za 109, a Ty znalazłaś może jakąś korzystniejszą ofertę? Też chciałabym to kupić...

Właśnie sprawdziłam na ich stronce jest jeszcze mini kojec http://motherhood.pl/produkt/mini-kojec.html
ale ten większy chyba lepszy

Ostatnia edycja:
Do góry