reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witam!
U nas pobudka o 8. Tymek pięknie przesypia noce i od momentu odstawienia od cyca, czyli od połowy lutego, nie je w nocy. Nawet się nie budzi, no chyba, że Go coś boli. U nas jedzenie w ciągu dnia wygląda tak:
6:00- 210 ml mm
9:00-9:30- 150 ml kaszki nestle bądź bobovita
13:00-13:30- obiadek, zazwyczaj 190 ml
16:00- 150 ml mm
18:00- owoce bądź deserek
20:00 - 180 ml kaszki nestle bądź bobovita.
I jak na razie nie ma płaczu o jedzenie :-)
Martadelka dokładnie, plan wdrażam w swoje życie :-) bo chcę w końcu na siebie spokojnie w lustrze popatrzeć bez żadnego wstrętu :-D
Misia współczuję odstawiania, bo będzie to dla Was ciężkie. Tymek sam w sumie zadecydował, bo ostatni tydzień karmienia cycem, to była bardziej zabawa niż jedzenie. A po odstawieniu, miał takie z 3 tyg.,że gdy widział mój dekolt, to mnie oblizywał :-) Śmiesznie to wyglądało ;-)

reklama
Aestima Maja też już 2h śpi, pewnie z pół jeszcze i się obudzi, ale ona ma 1 długą drzemkę
zolza no pięknie, aż zazdroszczę takiego grzecznego dziecka:tak:A był grzeczny, ale ja to diabeł wcielony byłam, wszędzie wlazłam...Maja za to karmi mnie chrupkami kukurydzianymi i chlebkiem a jak widzi skarpetkę, to próbuje sobie ją na stópkę włożyć, a dziś moją skarpetkę próbowała mi założyć:-D

ale mam fatalny dzien. Marysia mnie doprowadza do szalu od samego rana. Znowu spieprzyl mi sie laptop i tym razem chyba na dobre, bo to to samo co ostatnio - padla matryca. Pisze wiec z laptopa Marcina, w ktorym nie ma polskich znakow.
Boszzzz... najchetniej bym porzucala talerzami ale Maryska spi. Chyba okres sie zbliza...

Asia chyba nigdy nie spała 3 godzin...teraz różnie, albo ma dwie drzemki po godzince, albo jedną 2 godzinną
Trasia ja też nabuzowana przed @...Darek to mnie kijem nawet nie rusza, jak przychodzi z pracy to zabiera dziewczynki i każe mi uciekać na górę;-)

Trasia, tulam!

Niesamowite te Wasze dzieci. Mrsmoon, mój też mnie karmi:) Bo on w ogóle ekspresowo rozwija się we wszystkim co z jedeniem związane:-D To dziecko naprawdę KOCHA jeść! Teraz je sam i mam pół dywanu w ziemniakach ( chciał ze mną w pokoju jeść więc krzesełko przyniosłam ) ale co mi tam, jestem TAKA DUMNA z mojego samodzielniaczka:tak:

Jeszcze okulary zakłada ostatnio i nam takie kubeczki na głowę i bawimy się, że to kapelusiki- jak spadną z głowy- płacze ze śmiechu:-D

reklama
aga, u nas masełko po roczku:) I mimo, że inne maluchy jedzą, to skoro ja nie daję- moja babcia powinna to uszanować, prawda?
jak najbardziej.
Ja jezeli chodzi o jedzenie to jestem elastyczna i owszem trzymam się jakiś terminarzy co? kiedy? i jak? ale wprowadzam nowości troche intuicyjnie, co nie zawsze idzie dokładnie z kalendarzem obserwując przy tym dzieci.

Do góry