reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

ja ostatnio prawie w ogóle nie sprzątam, bo w domu jestem przed 18
Misia teraz ciężko Ci będzie dokopać się do moich postów odnośnie odstawiania od piersi i moich obaw, ale w skórcie: myslałam, że będzie trauma przez dużo T a tu wszystko poszło niespodziewanie dobrze, więc mam nadzieję, że tak już zostanie:-)
ja rezygnując z karmienia na noc (usypianie), nie podaję zamiast piersi butli (zresztą Emilka nie toleruje butli, ale to inna sprawa), na noc jest tylko kaszka (po 19)
natomiast teraz jak nie dam jej piersi rano, to dam mm z kubka i tyle:-)

reklama
nie zastanawiałam się nad tym, ale pewnie jeszcze poczekam aż Mai plamy znikną z nóżek, teraz znów są blade, wiec winne jest zapewne żółtko

Misia jeszcze jedno - daję kaszkę przed kąpielą, zasypia ze smokiem, to jest też dobre ze względu na profilaktykę przeciw próchnicy

Ostatnia edycja:
oprócz tego mleka o 21,00 jest kaszka....i najgorsze jest to że o 00,00 albo o 23,00 chce już cyca :(

To może spróbuj jej wtedy dawać wodę? Pije wodę? Któraś z dziewczyn [Andariel?] pisała, że w ten sposób "oszukiwała" dziecko i brzdąc w końcu daje za wygraną, bo wie, że nie ma po co się budzić ;-) nie twierdzę, że będzie to łatwe, ale jest to jakiś pomysł...

A ja na 100 ml wody 3 łyżki Nestle na dobranoc 7 zbóż z lipą...może więcej jej zrobię...chyba jest w czarnej d.... z tym odstawianiem

ja pisałam. woda dawała radę, ale wrócilismy do cycya, bo w dzień go nie chce a ja chcę by choć te 20 ml dziennie wypił i przeciwciała nachapał:-D

reklama
Do góry