reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

dzis rano uslyszalam tak dlugo wyczekiwane mama !! cały dzien nawija jak rano zaczął :) jak czegos chce to mama... jak chce jesc albo mu źle mama.. :-D

reklama
Ale puchy... wszystkie sprzątają na święta? :)

Doris to nasze córy chyba się zmówiły bo Maja dziś trzeci dzień zasnęła koło mnie a nie cyc czy lulanie :) w nocy też cycamy jeszcze ale Maja budzi się ostatnio znacznie później - do tej pory budziła się koło 2-3 a ostatnie noce (te odkąd zasypia inaczej) koło 5 :) Ale też pokarm na wykończeniu niestety :(
Oby u Juleczki to były ząbki i nic się wiećej nie wykluło &&&&

Ironia Maja ma tak samo - jak na ratunek to "mama" zawsze :) ale coraz częściej woła mnie też w normalnej "rozmowie" :-)

Uciekam spać bo głowa mi pęka, wieje u mnie koszmarnie...
Dobrej nocki :)

Madziooolka...no ja bym chciała jeszcze pokarmić do wakacji. Damiana karmiłam 14 miesięcy i potem sam się odstawił

Ironia....Julia gada stale, dużo ale mama nie mówi. gada tylko po swojemu. najlepiej wychodzi jej "dziś", "ide", "dać" cokolwiek to znaczy. A jak przy tym gestykuluje :-)

Hej kochane! Czytam prawie na bieżąco, ale z przerwami - mam zapalenie spojówki w jednym oku, całe białko mam czerwone...Oprócz tego jakiegoś cholernego wirusa od kilku dni, myślałam wczoraj, że już przechodzi, a dziś na krtań mi się rzucił i prawie głos straciłam. Ech....mam nadzieję, że do piątku się wykuruję i Mai nie zarażę
Miłego dnia

DORIS kochana,to nie ja a pediatra kazala.nam isc do okulisty z uciekajacym oczkiem.Mam nadzieje,ze potwierdzi slowa neurolozki o zezie pozornym.Waga ok a nawet lepiej,Maja przybraka 500g w poltora m-ca!Waz 8300g.A jak waga Julii?No i jak dzis temperatura?
MADZIOOLKA u nas tez jest na tapecie dzis i ideideide;-)

Bry (jak to mówi Larvunia) :)

Mrsmoon mam to samo świństwo w gardle co i Ty - zero mówienia plus katar koloru szrekowej skóry...

U mnie biało - spadł śnieg... bez komentarza...

Witam sie z wami
może teraz częściej będę wpadać mam laptopa - dawno już kasa przeznaczona ale jakoś nie było okazji go wylicytować (używany ale na razie ok)
więc wieczorami nie będę przeganiać M. z kompa tylko spokojnie moge zasiąść i popisać :-)
nie wiem co u was na bieżąco ale mam nadzieję sie dowiedzieć na spotkaniu :-)
Mateusz zaczął przedwczoraj chodzić i teraz gnamy za nim, na szczęście częściej wybiera jednak czworaki ale ma dziwne czasem pomysły stanie prze drzwiach i idzie..... a z gadki to gdzie, dziadzio, idzie, nie dammm no i mamamama :-)
a zębów nadal brak ;-)

Dzień Dobry
My już po zakupach, lekarzu, obiedzie.

DORIS kochana,to nie ja a pediatra kazala.nam isc do okulisty z uciekajacym oczkiem.Mam nadzieje,ze potwierdzi slowa neurolozki o zezie pozornym.Waga ok a nawet lepiej,Maja przybraka 500g w poltora m-ca!Waz 8300g.A jak waga Julii?No i jak dzis temperatura?

Moon...W nocy u Julii zauważylam, że przebiła się prawa dolna dwójka, o 24 miała temperaturę 39 stopni, dostała czopek i spała do 9:szok:. Rano zmierzyłam temperaturę a tu 39,4 więc szybko się ubralismy i do lekarza. Osłuchowo nic nie ma, kataru zero, gardło dobre, dziąsła spuchniete czyli zęby idą. jak temperatura nie minie do wtorku mamy przyjść na kontrolę. Wrócilismy do domu i cały cas temperatury u Julii brak a nurofen dostała o 9,10. mam nadzieję, że jej przeszlo i już będzie ok. A waży w granicach 8 kg. Parę dni temu 7920g

Madzioolka, Kati...witajcie w niedzielę :-)

reklama
Hej,
dziewczyny ( M&M) , zdrowiejcie!
Kati, super, że teraz będziesz częściej wpadać:))
Doris:szok: Ja jestem boidupa chyba, bo bym oszalała gdyby Miesio miał 39, wariuję przy 37,5:rofl2:

U nas spokojny weekend, ale czasu na wszystko mało! I samochód nam się zepsuł a w środę długa podróż nas czeka...
Idę dziś na imprezę i taka jestem podekscytowana jakby to była pierwsza w życiu:-D Kiedyś to był mój chleb powszedni, heh. Ostatnio każdy wieczór wygląda tak samo- książka/ film , pogaduchy z M. lub szycie. Super, ale przyda mi się odmiana:tak: Michał chyba nie do końca mi ufa, bo nawalił tyle czosnku do obiadu, że szok:-D Musiałam jeść bez sosu:-D A tak w ogóle kochany jest- cały dzień zajmuje się Małym i jeszcze wieczór daje mi wolny:happy2: Teraz na spacerku są, wracają, kąpiel i wychodne:-) Ale mi się emotikony dziś wkręciły!

Do góry