reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dzień Dobry

Ale tutaj pustki....
U nas pogoda piekna, zaraz wybieram się na spacer i do galerii handlowej. Muszę tez zamówić tort na chrzest :-).
Julia wstała mi dzis pierwszy raz przy meblach (do tej pory wstawała tylko w łóżeczku). :-)
Buzikai dla wszystkich i życzę miłego dnia

reklama
Doris Maja na naszej wadze domowej u mnie na rękach waży 8200g, ale obstawiam, że waży raczej koło 8kg, na szczepieniu 3 tyg temu ważyła 7800g.
Zmieniłam mleko na bebiko. Z wielkim bólem. Bebilon dostaje w nocy tylko, bo mam otwarte opakowanie do zużycia. Bebiko je rzeczywiście chętniej, ale i tak 150ml to raczej do rzadkości należy

Mrsmoon...mam dla niej taka piękną bialą sukienkę i kapelusaz do tego. a na wierzch dostalam od koleżanki dla niej bialy polarkowy płaszczyk ze spodenkami i czapkę.
A wagą Majki sie nie przejmuj, Julia waży 7600g i jest dobrze, a to ze dziecko ma potroić wagę do roku nie jest regułą i nie zwsze tak jest (rozmawiałam z pediatrą). Julia musiałaby ważyć 9100 jak skończy rok a 1,5 kg w 3 miesiace na pewnop jej nie przybędzie.

Edit...Julia wieczorem przed snem zjada 180ml - 200 ml więc też nie za dużo. A w dzien je cyca tylko raz i nie za wiele. Ja też przeszlam na Bebiko bo jest dobre w smaku i dzieci je lubią

Ostatnia edycja:
Doris Maja 10kg by musiała równo ważyć, czyli 2kg przybrać, to jest nierealne...nie martwię się, niech przybiera te 200g miesięcznie i będzie dobrze. Jak to powiedział nasz pediatra nad figurą trzeba od początku pracować;-) Maja nie je mało, je średnio:
7-8 150ml gęstej kaszy ryżowej łyżeczką
10-11 3/4 słoiczka jogurtu hippa
13 obiad 200g z mięskiem
17 130g owoców z łyżką kaszki jaglanej
20 120-150ml mm z miarką kaszki glutenowej
2-3 120-150ml mm z miarką kaszki glutenowej

hehe, fajnie Julia będzie w kapeluszu wyglądać:tak:

Dzień Dobry :-)

Śpieszę się podzielic radosną nowiną, że mamy zielone światło na spacery :-D Wszystkie choróbska poszły precz i niech juz nigdy nie wracają. Ninusia jest czysta na oskrzelach do tego wyniki moczu ma wzorcowe.

Doris - tęskno mi do cycolenia Ninusi ale z drugiej strony cieszę się, że sama podjęła decyzję o zakończeniu. Jedyne co mnie denerwuje, to, to że jak się obudzi w nocy i wypije mleko to później nie śpi przez godzinę. A cycusia nie chce:no:
mrsmoon - powiedz mi proszę czy Maja też tak z dnia na dzień przestała pić Twoje mleko? jak poradziłaś sobie z laktacją, coś robiłaś czy sama ustała?
Andariel - ja Bruna zapisałam do przedszkola zaraz pierwszego dnia rekrutacji. Wyniki mają być ogłoszone 20 marca. Od kilku miesięcy przerabiamy książeczkę z serii "W Przedszkolu". Bardzo zależy mi na jego przyjęciu bo w końcu muszę zacząć pracować aby móc zacząć dokładać się do budżetu domowego. Choć T wolałby abym też tyle samo czasu poświęciła Ninusi. Chciałabym bardzo ale z drugiej strony chciałabym móc nie odmawiać sobie rożnych rzeczy. Tak czy inaczej w pierwszej kolejności muszę tą pracę znaleść:no: A Ty jak długo pozostaniesz w domu z Leosiem?

O i Młody wpadł w histerię. Tak się kończy pobudka o 5.30:wściekła/y:

dzien dobry. Dzis znow mega niewyspana, ale nie przez Marysię ani kota. Marysia juz druga noc pod rzad przespała bez ani jednej pobudki! Wracają stare dobre czasy? :) Wróciłam z konertu po 2 a Marysia wstała o 6 pełna energii do zabawy. Dospałam z nią potem gdzinę w ciągu dnia ale i tak niewiele to dało. Właśnie wróciłyśmy z wisyty u prababci Marysi. Zrobiła dla niej na drutah śliczny golfik:) Niestety w drodze powrotnej zasnęła tuż przed zaparkowaniem auta pod domem, nie pomogły głośne góralskie przyśpiewki. Ale przespała drogę do domu i teraz śpi przy otwartym oknie w czapce i kurtce...

stopa u nas było podobnie, Marysia też nie chciała już cyca. Z laktacją nie było problemów bo systematycznie jadła z piersi coraz mniej więc ta laktacja powoli wygasała. I choć nie karmię już ponad dwa miesiąe to dalej mi trochę smutno. No i super, że Ninka wreszce zdrowa! Zatem czekamy na łądną pogodę i wybieramy się wspólny spacer? :-)

mrsmoon losy Filipka śledzę od dawna, strasznie mnie to wszystko przytłacza...
Setana super! Zatem zrobimy sobie małe preludium zlotowe:)

andariel Marysia też nie potroi wagi na roczek. Musiałaby ważyć prawie 11kg :szok: teraz waży chyba 9.
Jak ja bym chciała, żeby Marysia już do przedszkola poszła :-D

mamusia a kaca nie ma dzisiaj? :-D

Doris u was jak zwykle pogoda na odwrót! U nas obrzydliwie, pada śnieg z deszczem:(

reklama
Trasiu - spacerek jak najbardziej:-) mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu się nam uda. Jak będzie ciepło to możemy się wybrać na chustowy spacerek. Wczoraj jak nosiłam Ninkę, żeby ją przetrzymać do kąpieli, Bruno zażyczył sobie spacerek w wózku. Skubany ma pamięć:-D

Do góry