reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Zauważyliśmy z A, że jak leci reklama iphone'a, to Maja przerywa zabawę i gapi się w telewizor jak zaczarowana, po reklamie znów wraca do zabawy:szok: nie wierzyłam, jak A pierwszy raz o tym mi powiedział, ale przewinęłam 2x na tą reklamę i była ta sama reakcja, trochę to przerażające...
Ogólnie nie oglądamy dużo tv, ale rano ja włączam program dla emerytów, rencistów, kobiet w ciąży, bezrobotnych i młodych matek, czyli dd tvn, a wieczorem jakieś fakty i na wspólnej i tyle

Ogólnie nie oglądamy dużo tv, ale rano ja włączam program dla emerytów, rencistów, kobiet w ciąży, bezrobotnych i młodych matek, czyli dd tvn, a wieczorem jakieś fakty i na wspólnej i tyle
:-):-):-)

A ja zapomniałam napisać [z tej radości z ząbka i siadania ;-)] że mieliśmy wczoraj gości. Wpadła Forever z Krysią :-) Małej chyba spodobały się oczy Edisia, bo chciała mu wsadzić paluszek do oczka, ale on za to łapał ją za nosek ;-) :-) A potem tak słodko leżeli na brzuszkach i chwytali się za rączki :-) Ale nie zdążyłyśmy zrobić zdjęć, jak F. włączyła aparat, to im się już odechciało ;-) Ale cudnie to wyglądało :-)

Witajcie! Dzisiaj wolne mam, kapiel zaliczona, mlody uspiony wiec zaraz kawke robie. Po poludniu jedziemy z dzieciakami do pediatry, Elena kaszle od tygodnia, mlody podziebiony i nic mu nie przechodzi.
Wczoraj moj slubny mial sesje fotograficzna do pokazu gastronomicznego w naszym regionie "Sieben Turm Menü" . Jestem bardzo dumna bo ja wymyslilam danie konkursowe :happy2:.
Madziolka ja okresu jeszcze nie mam :-)
No to sie wyspal :baffled:

My już po "spacerku". Zimno jak nie wiem, Maja popłakiwała, bo szłyśmy akurat pod wiatr :( No i to jest minus takich spacerówek, co to zawsze w jednym kierunku jazdy trzeba jechać (ciągnąć wózek też się da, ale mało to wygodne).
Zołzik - gratki dla Ediego :) No niedługo te maluchy będą biegać a my za nimi :-D I szkoda, że fotek nie zdążyłyście zrobić. Przy dzieciach trzeba mieć wszystko w pogotowiu :-p
Mrsmoon - A może to efekty po antybiotyku czy jakoś tak? W każdym razie widać, że Maja wraca do zdrowia i kupki ładne, oby tak dalej :) A reklamy są tak zrobione aby na nas działały. To, co na razie działa na nasze maluchy to muzyka, więc pomyśl sobie, że to nie iPhon się Mai zamarzył, jedynie podkład muzyczny jej się spodobał :)
Andariel - a więc zakupy nocne się udały :) Ja chyba w weekend przyniosę kojec i zobaczymy jak Maja się w nim będzie czuła. W Jastarni taki dostaliśmy dla Mai do spania i przyznam szczerze, że była nim bardzo zainteresowana :-)
Anapi - zdrówka dla Maluchów. Dzisiaj sama Igora chwaliłam, że mamy luty a on ani jednego dnia w szkole ze względu na chorobę nie opuścił - trzyma się dzielnie.
Baśka - a co Madzi dolega? Maja też zaczęła rehabilitację w listopadzie, ale już jesteśmy wypisane - ćwiczymy tylko w domu. Maja po 3 tyg przerwie (na chorowanie) poszła "do przodu", więc rehabilitantka była pełna podziwu, bo niektóre dzieci po przerwie w ćwiczeniu się "cofają". Wygląda na to, że u Mai jakby te problemy same się rozchodzą, jednak ćwiczenia w domu jej nie zaszkodzą.

Wczoraj wieczorem oglądałam wypowiedź Rutkowskiego. Dzisiaj miał zeznawać w Prokuraturze w Kielcach i miał (podobno) powiedzieć kogo on podejrzewa o współudział w całej tej aferze z Madzią... Ciekawe kiedy to wszystko się zakończy.

Tak odbiegają od wszystkich tematów...czy któraś z naszych mam czerwcowych 2011 jest już w drugiej ciąży? Czysta ciekawość :)

hej Cioteczki! U nas marudzenie nocne na tapecie....Malwina jęczy strasznie...nie wiem czy to skok czy zęby...na cyca budziła się chyba z 6 razy...padam na pysk...na obiad dzisiaj spaghetii....więc Malwinka pewnie się ucieszy bo to jej ulubione danie :)

Andariel u nas też Mała za braciszkiem jak za starą Polską....jak go widzi to mam wrażenie że pod sufit skoczy

Zołza gratuluję ząbka i postępów w siadaniu :)

Mrsmoon kupki przejdą...nie martw się...no i 3mam kciuki zeby oczko się wyleczyło

Anapi zdróweczka dla dzieciaków

Iza ja już też chciałabym żeby historia z Madzią się zakończyła...śledze od początku i w glowie mi się mieści co się to dzieje...u ans w naszej gminie kobieta urodziła w domu dziecko i spaliła go w kotle CO 29 stycznia...ja nie wiem co się to dzieje na tym świecie

Evka ale zagadnełaś...hehe...ciekawe czy któraś zafasolkowała ?

Doris Mawlina też jęczek i marudnik nocny straszny :)

Aestima to fajnie ci Miesio śpi...u nas raczej 1 drzemka godzinna i 2 15-30 min

Dzień dobry:unsure:
U nas nocka masakra!!!!!!! Kiepsko na tym wyszłam bo D spał do 3.30 później ja się położyłam, ale dwa razy mnie obudził raz na czyszczenie nosa i raz na zmianę kupy (bo on wrażliwiec i go na wymioty ciąga:angry:)Emilka też wstała o 7 więc już druga kawa w użyciu i powieki na plaster przyklejone. Mała leży teraz właśnie na brzuchu i wszystko jej spływa, co chwila muszę wycierać.Zastanawiam się czy nie da rady jej jakiegoś pojemniczka pod brodę zamontować co bym nie musiała latać co chwila z papierem. Mierzyłam temp to ma 37.5 nie jest jeszcze tak źle. Obstawiam, że to basen tak ja załatwił:wściekła/y:
Trashka cieszę się, że juz lepiej się czujesz i strasznie zazdroszczę, że masz mamę w pobliżu co zawsze może przyjść i pomóc:zawstydzona/y:ja strasznie tęsknię za swoją:-(
Andariel nie jesteś wyrodna bo ja mam tak samo, jak siedzię z dziećmi to lukam co chwila, ale jak muszę coś zrobić w kuchni np. to mówię do Emilki żeby patrzyła na Joasię, a jak będzie robiła coś czego nie wolno to ma mi powiedzieć.
A co do unikania kontaktu wzrokowego to u nas jest to samo, najgorzej jak muszę małą nakarmić, wychodzę do innego pomieszczenia bo cały czas się wierci i szuka wzrokiem Emilki.
Baśka miło Cię znów widzieć
Zołza Brawo dla Ediego za samodzielny siad i gratki za zębolka......a i nie powiem Asi o trzymaniu się za ręce z Krysią bo się biedna zapłacze;-)
Iza Ja mogę ustawiać sobie kierunek jazdy w wózku ale i tak wożę tylko przodem do siebie bo jakoś mi nieswojo jak jej nie widzę, a jak wieje to nasza budka jest tak duża, że jak zasłonię to prawie kolan Asi dosięga
mrsmoon gratulacje plasteliny, taka mała rzecz a cieszy:-)
Ironia, mamusia Aestima Misia cześć....chyba nikogo nie pominęłam....cześć wszystkim:tak:

reklama
Dziś pogrzeb Wiesławy Szymborskiej...
A i niewybuch w Stolicy znaleźli przy budowie metra... Całkiem ciekawie..

Maja podrzemała tylko i już dokazuje. Idziemy jeść owoce.

Do góry