reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry, my mieliśmy wstać 7, ale Asia zrobila pobudkę o 5.30:no: brzydal mały.....teraz jak musimy zaprowadzić Emilkę do przedszkola to ona oczka trze i ziewa:eek:
Co do Madzi to ja chyba wolę nie wiedzieć:no: Boję się, że prawda mną wstrząśnie, a i tak juz bardzo to przeżyłam.....
No nic zbieramy się, na szczeście nie pada tylko straszna mgła:confused2:

reklama
Andariel- u nas to samo- zrobiłam mu kaszkę holle od mamy ( w ogóle nie są słodkie, super!) a on krzywił się, miał odruch wymiotny- za nic nie chce ich jeść!!! Przez ten sinlac:/ Teraz znów kupię sinlac ( skończył się ) i codziennie będę 1 miarkę sinlacu zamieniać na holle...
Tak w ogóle to dzień dobry!

no popatrz... właśnie ja też dodaję sinlac do owsianki, ale mimo tego, że to wszystko razem jest bardzo dobre, to Leoś ani myśli się ze mną zgodzić w tej kwestii... rano znów owsianka + łyżka sinlacu, ale za rzadkie było by podać łyżeczką, na butlę reaguje histerią (bo mu się chyba z mm kojarzy), więc poszło z doidy (choć nie wszystko), ufffff; ale tak mi się marzyła butla owsianki na dobranoc, a widzę, że chyba nici z tego! nie muszę dodawać, że noc była znów koszmarna - mały spał bardzo niespokojnie, budził się co 1,5 godz., po przebudzeniu darł się w niebogłosy, ząbków nie widzę nowych:/
czy ja sie jeszcze kiedyś wyśpię???

Aestima - a u Was gładko poszło z tym mm? bo z tego co kojarzę to podajesz Miesiowi od czasu do czasu?

na dodatek w nocy wciąż mi po głowie chodziła Madzia...

Dzień Dobry

Ale mroźno!!!! U nas pomimo tego, że najcieplej w kraju to i tak termometr wskazuje -15 stopni. Wczoraj bylismy na spacerze ale było cieplej. Dziś zostajemy w domku.
Julia opanowała do perfekcji wstawanie na nogi w łóżeczku lub jak ktoś leży przy niej to się łapie i też wstaje. Cieszę się, że ona jeszcze nie pełza i nie raczkuje, bo by wstawała pewnie wszędzie i w każdym miejscu. A tak to póki co tylko w łóżeczku. Druga jedynka się wyrzyna już ją widać :-). W nocy spi bardzo niespokojnie właściwie to mam wrażenie, że cycoli całą noc. To tyle co u nas :-)

Mamusia cz...witaj

Marta....Ty jak zwykle ranny ptaszek. Julia dziś obudzila się ok 7,30 i jestem niewyspana. mam nadziej, że pośpi później to się z nią położę :-)

Aestima...Julia też co nie słodkie to nie lubi. Ostatnio kupiłam jej mleko Bebiko...jest zachwycona, bo to chybe najsłodsze mleko.

Iza...witaj ;-). ja też nie mogę się doczekać wyników sekcji Magdy. mam nadziję, że dziewczynka się nie męczyła.

Ironia...witaj...i nie przepracuj się Ty nasz pracoholiku wieloetatowy :-)

Mamusia...mi tez się wydaje, że on jest w to zamieszany.

Zeberko....8 zębów. szok! Julii dopiero pierwszy wyszedł a już w 3 miesiącu życia lekarka powiedzial, że będą szybko zęby. Nie były szybko, bo pierwszy w 8 miesiącu to raczej późno.

Dubeltówka...a jaka temperatura u Ciebie???

Andariel...witaj

Doris u nas temperatura przez cały rok to miedzy 10-15C:eek: Z czego przełom maj/czerwiec mamy lato ok 20C,zdarzają się wyjątki do 25C (Irlandczycy pocą się i narzekają na upały:-D) a grudzień/styczeń zimę ok 5C są wyjątki i mamy -5 (Irlandczycy narzekają, szkoły pozamykane, a jak śnieg to w sklepach pustki na półkach bo towary nie dojeżdżają:-D)
Dziś mamy 8C mżawkowo i mgliście;-)

dzień dobry!
Marysia jakaś niewyspana po nocy, musiałam ją szybko położyć żeby sobie dospałą, bo coś mi marudziła od rana. Zasnęła momencie:)
Ja mam welką górę prasowania, 7 pralek ubranek Marysi. Nie wiem jak to ogarnę...

Trasia...witaj
Dubeltówka...klimat irlandzki nieciekawy i ciągle ten deszcz...nie mogłabym tam mieszkać no ale teraz przynajmniej masz ciepło w porównaniu z Polską :-)

Ja się wzięłam za sprzątanie i jednym okiem lukam na TVN24....
Doris - :) Maja też pije bebiko. Igor je pił i bardzo lubił, Maja się już z nim oswoiła uffff :)
Zeberko - mam nadzieję, że krem się sprawdzi tylko mobilizacja musi nastąpić z zamówieniem, bo apteki niestety nie mam pod ręką - do dwóch najbliższych niestety trzeba dojechać. Spacerówka w Jedo dzisiaj wypróbowana, ale jakoś mi sie nie widzi... chyba jutro przetestuję casula, szkoda tylko że siedzisko w S4 nie ma możliwości (?) przekręcenia go tyłem do kierunku jazdy - żebym Maję miała na widoku...
Dubeltówka - fajną macie zimę :D
Trasia - buziaczek dla Marysi :*
Martuś - zdrówka dla Ciebie
Zołzik - cieszę się, że spotkanie udane :) Oby regularnie i będziesz wiecznie uśmiechniętą i wyluzowaną mamusią :)
Maja marudna, póki co uciekam
Czy Wasze maluchy też nie lubią odkurzacza? Maja płacze jak się odkurza :eek:

reklama
Do góry