reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Dzień Dobry
Widzę, że tutaj ruch weekendowy w miarę maly to szybko nadrobię.
U nas śnieżno i mroźno ale mam nadzieję, że uda się nam dziś wyjść na krótki spacer. Temperatura -10 stopni. Tak jak pisałam wczoraj Julii wyszedł wczoraj pierwszy ząbek - lewa jedynka dolna. W nocy dziś marudziła i dziś też jest trochę niespokojna. Kupiłam czopki Vinurcol ale tam na ulotce dawkowanie jest napisane tylko po 6 roku życia a u mniejszych dzieci tak jak każe lekarz. jak poddawałyście te czopki. Cały mogę dać?
Niedzielne buziaki dla Was i maluszków

Hej... Dziewczyny, aaale się wyszalałam! :-D Tylko teraz głową nie mogę ruszać, bo kark napierdziela, ale co tam ;-) Znów się poczułam młodo :-D I jeszcze DJ grał muzę, która nam bardzo pasowała... Tylko "prześmiardłam" dymem, ale tym bardziej się młodziej poczułam, bo to jak za starych dobrych rockowych czasów :-D Hi hi, polecam! :)))

K. dziś od ósmej w szkole i nikt mi nie pomaga przy małym, ale dziecię moje jest cudne - wstał o ósmej na butlę, trochę pobuszował na łóżku, ale niedługo usnął i spał do 12 :-D Kochany mój :-)

mamusia dzięki:-) jakoś wyleciało mi z głowy, że Asia dziś 7 miesięcy kończy:sorry2:ale wstyd:zawstydzona/y:
Doris możesz spokojnie podać cały czopek, ale nie powiem Ci co ile mozna podawać...
Zołza super, że imprezka się udała, ja mam w planach wyjazd na weekend do Dublina do koleżanki, ale ze względu na to, że Asia podczas ząbkowania znajduje ukojenie tylko u mamy to nie wiem jak to będzie...wyjazd planuje na 18-19 więc może zębolek juz wyjdzie:confused:

zołza - super ze sie impreza udała ! :D

u nas tez imprezowo było paula (nianai benia) i kuzyn przyszli na winko ;) wypilam drina troche wina a potem wodke z cola o matko ale sie zrobiłam ;) michał mówi pij pij ja wstane do benia bo wypiłem tylko piwo...no to ok...upiłam się troszke mały w nocy się przebudził a michał co...nic śpi w najlepsze !!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a ja czułam ze nie wezme małego na rece bo ledwo nan ogach stoje i boje sie zeby mi nie wypadł...wiec dałam mu smoczek i budze michała..a ten z pretensami czemu ja nie wstane :szok::szok::szok::szok: nosz kuzwa !!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mowie mu ze nie czuje sie zeby sie dzieckiem opiekowac w takim stanie jak mi podłopga faluje a on ojeju to po to mnie budzilas...no masakra...co za facrt !!!:cool::dry: taka zrype dostał ze jak sie mały obudził to uciekł z nim do drugiego pokoju i dali mi spać do 10:-D:-D

Hejka! My już po obiadku i po krótkiej drzemce...robiłam dzisiaj rodzinny obiad i dla rodziców...więc się umachałam w kuchni...

Doris ja mam ulotkę z tych czopków i nic nie pisze że dopiero od 6 r.ż. ja mam napisana że stosuję się u niemowląt od 1 dnia życia

Wskazaniami do stosowania czopków Viburcol N są:
stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe (leczenie
wspomagające), bolesne ząbkowanie.

Skład:
1 czopek zawiera: Chamomilla recutita D1, Atropa
belladonna D2, Plantago major D3 ana 1,1 mg; Pulsatilla pratensis D2 2,2 mg;
Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg.

Wskazania:
Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci,
infekcje wirusowe (leczenie wspomagające), bolesne ząbkowanie.

Przeciwwskazania:
Nie stwierdzono.

Działania niepożądane:
Nie stwierdzono.

Interakcje z innymi lekami:
Nie stwierdzono.

Dawkowanie:
W ostrych stanach 1 czopek kilka razy
dziennie. Po uzyskaniu poprawy 1 czopek 2-3 razy dziennie. U niemowląt od 1.
dnia życia do 6 miesięcy maksymalnie 1 czopek 2 razy dziennie.

Zołza super że imprezka sie udała :)

Zebrra mnie też kusi papierosek...hehe...ale Ciebie bym nie podejrzewała :p

Oj Trasia, Marta, Misia to Wy jeszcze niewiele o mnie wiecie :p Papierosek, drineczek z parasolką i żyć nie umierać :)

Marta, ksiądz był. Ja wolę proboszcza, to taki ksiądz z powołania, udzielał nam ślubu i chrzcił wszystkie nasze dzieci, a i jeszcze prowadził mnie do bierzmowania. Niestety był wikary - niby ok, ale jakoś za nim nie przepadam, miałam wrażenie, ze czeka tylko na kopertę...

Iza, mam nadzieję, że i u Was mediderm sie sprawdzi :)

Mysia, współczuję nocy!

Dubeltówka, buziaki dla Asi!

Zołza cudnie, ze się tak wybawiłaś! Może i ja sie skuszę na jakieś wyjście? ;)

Ironia, no tak to właśnie z facetami bywa niestety... Ja też mojego co chwilę muszę do pionu stawiać...

Mamusiu... mhm łożysko mniam :) preferuję na surowo :)

Dzięki Babeczki :-)

Zebrra, naprawdę warto! Wcześniej kilka razy wychodziłam z K. do kina czy coś takiego i też było fajnie, ale dopiero wczoraj poczułam MOC ;-) :-)

reklama
Do góry