reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

reklama
I ja się przywitam :-)
W ciągu tygodnia mało tu bywam, bo już wróciłam do pracy. Po powrocie do domu nie mam czasu, bo Weronika okupuje cały czas mojej ręce, a jak przyśnie na chwilę to wykorzystuję to na nadrobienie prac domowych. Powiem Wam, ze pomimo wszystko dobrze być nauczycielem. Mam teraz goły etat (18 godzin tygodniowo) bez żadnych nadgodzin. Wychodzę o 7.30 a najpóźniej w domu jestem o 13. Jeszcze spacer z małą zaliczę. W pracy tez fajnie, steskniłam się za tymi ludźmi normalnie. Ogólnie jestem zadowolona , że wróciłam.
Dobra lecę poczytać, co tam u Was..

pomocy!!! Tymcio skorzystał z mojej chwili nieuwagi i zjadł rożek od kartonowego pudełka od tabletek :szok::szok::szok: trochę zwymiotował ale tego nie znalazłam, wygląda na pogodnego śmieje się bawi...myślicie że ni mu nie będzie??

Nic się nie martw - jeśli nie zakrztusił się tym, kiedy miał w buźce, to nic mu się już nie stanie. Moja siostra, jak była malutka, wcinała gazety i popijała surową wodą z takiego plastikowego skraplacza do prania [z czasów PRLu ;-)] Mama ją raz zostawiła na chwilę i znalazła ją przy takim właśnie "posiłku" ;-) I KOMPLETNIE nic jej nie było. :-)

Wiem mrsmoon, dlatego tym bardziej sie cieszę, ze całkowicie nie podlegamy pod kodeks pracy... Powrót do pracy to teraz dla mnie taka rozrywka ;-)

witajcie
mam chwilę to wpadłam
dollis ja podaję jedną kroplę devikapu codziennie mimo małego ciemiaczka
Doris ja też jestem bez życia szczególnie teraz jak choruje od czasu jak wróciłam do pracy, ale pocieszam sie że już niedługo bedzie lepiej
zołza mó Mati jest uzależniony od cyca, jak wracam z pracy to od razu chce mimo, ze np jadł godzine wcześniej po prostu chce pociumkać :eek:
barmanka witaj i gratuluję ogromnie :-) napisałam ci pw
Traschka cieszę sie, ze z Marysią wszystko ok :-)
Madzioolka zdrówka dla Majki :-)
Mysia jak dobrze Cię widzieć :-) my tu wszystkich przyjmujemy bardzo serdecznie, to co piszesz okropne, ale zawsze są dwie strony medalu, ja wróciłam do pracy i czasem mi zal, że taką miałam sytuację bo jakbym nie miała wyjścia to bym została z małym. Ale to zawsze tak jest, jak by sie chciało zostać z dzieckiem to sie wraca do pracy a jak by sie chciało wrócić do pracy to wszyscy kłody pod nogi rzucają. Ale dobra strona to ta, że nie przegapisz żadnego pierwszego słowa Julki :-)
Zebrra u nas dzis 3 pobudki łącznie z poranną ale w nocy o 23 obudził sie z takim przerażającym krzykiem, bo płaczem tego nazwać nie można że wyskoczyłam jak oparzona z łóżka.
mrsmoon ja ci zaraz kopa w dupsko zafunduje jak będziesz tak głupio gadać i ciągle jakieś choroby wyszukiwać
mamusia nie martw sie papier nie zaszkodzi mój co chwila coś wszamie z podłogi i nigdy nic mu nie było ;-)
saffi fajną masz prace, zazdroszczę :-)

proszę Was o radę - muszę coś zrobić z włosami, non stop mi się przetłuszczają chociaż myję różnymi szamponami i nic, mam nie podatne na układanie, strasznie oklapłe, tylko tapirować się je da i już nie wiem co mam z nimi zrobić - ściąć tylko jak, może Wy macie jakiś pomysł

reklama
Hej i ja sie z Wami witam zasiorpana, z bolącym gardłem, obszczypanym nosem i bólem głowy! Rozłożyło mnie od wczoraj straszliwue...czuje sie fatalnie...godzine temu była kolęda i zaraz potem mąż wziął dzieciaki i pojechał do swojego brata...więc mam czas żeby do Was skrobnąć...poczytałam co tam u Was więc spróbuje każdej coś napisać, jeśli kogoś pominę to przepraszam

Trasia moja lekarka zawsze mówi że dzieci doskonale potrafią zaamortyzować upadki...dorosły nie ma takich zdolności...więc cieszę się że Marysi nic nie jest ale swojego starchu się najdłaś...no i nie ma gdybać co by było gdyby...

Mysia współczuję Ci sytuacji...ja tez jak narazie jestem bez pracy i nie wygląda na to żebym ją gdzieś znalazła...dobrze że Twoja mama w porę zareagowała i Ci pomogła...3mam za Ciebie kciuki i mam nadzieję że ten rok jednak okaże się lepszy niż zakładasz

Kati zdrówka przesyłam ale u mnie też go brak :(

madzioolka u nas pierwszy ząbek wylazł bezobjawowo ale drugi już dał znać o sobie więc może gorączka z powodu ząbków albo to 3dniówka

Mrsmoon ze zdjęć głowka Mai wygląda bardzo ładnie więc myślę że sobie coś wkręcasz ale wizyta u neurologa napewno potwierdzi nasze wypowiedzi więc jak się masz uspokoić to lepiej idź

Zeberko ja też zawsze wypatruje kiedy się odezwiesz na BB...i też ostatnio nie mam za bardzo czasu tu zaglądać...malwina w dzień bardzo mało śpi a jak już zaśnie to tylko przy cycu i muszę z nią spać albo obok niej leżeć...więc w domu ciężko mi coś zrobić....no i widzę że Bartuś mniej pije z cyca nocką...u nas jest uzależnienie od niego i boję się co będzie jak bedę chciała ją odstawić...a jak tam chłopak Wiki? pisałaś wcześniej że macie teraz taki temat na tapecie...no i szkoda że ak długo trwają te wszystkie badania...ale to Polska właśnie

aestima 3mam kciuki żeby Michał jak najszybciej znalazł pracę

mamusia nic się nie martw...od koleżanki córeczka 12 miesięczna zjadła jedną stronę całą kolorowej gazety ale zorientowała się dopiero wtedy jak Alicja zrobiła kupkę...była wtedy bardzo kolorowa :)

Zołza faktycznie mało już pije z cyca Twój Edi...niestety u nas też uzależnienie od cyca jak w dzień tak i w nocy

Piszecie że dzieci gardzą śrdokami przeciwgorączkowymi...moja lekarka poleciła nam teraz nowośc na rynku PEDICETAMOL...o tyle w nim nowego że podaje się go w małych ilościach...jesli nurofenu trzeba podać 5 ml to tego tylko 1 ml i w błyskawicznym tempie zbija gorączkę wiec polecam....

Wczoraj miała być u nas akcja NAUKA ZAYPIANIA ale ze wzg na to że się pochorowałam odłożyłam to na czas kiedy będe zdrowa bo moje nastawienie też jest ważne

Do góry