reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

Witam i pozdrawiam świątecznie!
Chciałam się pochwalić że już 3tygodnie mamy cały szereg ząbków, a dokładnie cztery na dole! Piękny widok. A najlepsze że nie mieliśmy żadnych objawów:ślinienia, marudzenia tak sobie po prostu wyszły. A teraz są już takie duże!

reklama
doris u nas też jeszcze zero ząbków i na razie się nie zapowiada, ale mi to pasuje, bo niestety przewiduje gryzienie przy karmieniu, więc im później wyjdzie ząbek pierwszy tym lepiej ;-)

Święta minęły spokojnie, a wigilia była niesamowita przez sam fakt, że już z Hancią :tak:
zapewne jak u każdej z nas ;-)

Jak to mówią.... święta, święta i po świętach.... szkoda że takie krótkie...
A jutro znów do pracy, na szczęście tylko na trzy dni bo w piątek mam wolne :)
Tydzień zapowiada się na pracowity bo końcówka roku jest bardzo intensywna - wszystkim zależy żeby dotrzymać terminów, plan wykonać i dostać premię roczną :)
Do tego jutro przychodzą jedni znajomi, w czwartek drudzy, a w piątek ksiądz po kolędzie...
Kładę się spać powoli bo Maja śpi jakoś bardzo niespokojnie i nie wiem jak będzie nocka wyglądała... jednak maraton świąteczny po rodzinie jest męczący a dla takiego maluszka już w szczególności...

Dobrej i spokojnej nocki życzę wszystkim :)

Dzien dobry :)
Ja już w pracy, ale taaaaaak mi się nic nie chce że hej.... spać bym posżła, nawet tu na biurku :-p
No to się przywitałam i lecę na kawę i pośiąteczne ploty (kierowników nie ma to myszy harcują :-))

Hej, my już w domu, wczoraj po południu wróciliśmy, o dziwo bez korków na wjeździe i w samej W-wie:szok: ale mi się dziś wstawać nie chciało...A w pracy, a ja śniadanie jem z dd tvn. Maja zasuwa na podłodze, ale to dajej czołganie się jest, czasem się zatrzyma, przyjmie pozycję do raczkowania i pobuja się tak chwilę.
Maja była w święta strsznie niespokojna, mało spała, chyba z nadmiaru wrażeń - dużo nowych twarzy, nowe miejsca...W wigilię o północy dopiero zasnęła, na szczęście akurat wtedy nie byla marudna tylko się bawiła.
Zastanawiam się nad sylwestrem, bo pewnie znów dziecko będzie przeżywać, że w obcym miejscu jest. Z drugiej strony bardzo chcielibyśmy iść, już sama nie wiem co robić...
Madzioolka oj jak ja Ci współczuję tej pracy...
Miłego dnia kochane

mrsmoon ja widzę po tych świętach że jednak ilośc nowych osób i miejsc muszę dozować mojej Majonezce bo się rozregulowuje strasznie... akurat wypadało tak że za każdym razem jak wychodziliśmy z domu to przypadała pora Jej drzemki, daleko nie jechaliśmy bo praktycznie wszyscy na jednym osiedlu mieszkają więc albo wcale nie zdążyła zasnąć albo oczy Jej sie zamykały w momencie kiedy już mieliśmy wysiadać i rozbudzała sie w czasie rozbierania więc już na wejściu była marudna i padała na rękach praktycznie.... starsznie mi Jej szkoda było że nie mogła spac w swoim łózeczku bo jak się budziła to płacz był niesamowity bo nie wiedziała gdzie jest...

no u nas dokładnie to samo, wczoraj w drodze musieliśmy się zatrzymać, bo zrobiła kupę, później płakała, więc znów się zatrzymaliśmy, cyca nie chciała, w końcu zjadła kaszę i zasnęła. Spała prawie 3h. Dobrze, że miałam matę z ikei ze sobą, to nie musiałam w garażu jej ubierać w kombinezon tylko matą okryłam po uszy i szybko do domu zaniosłam. Dzięki temu tak sobie pospała i odespała przynajmniej częściowo te święta. A ja bardziej umęczona niż po tygodniu z nią w domu...w przyszłym roku będzie lepiej:tak:

Witajcie

Moja Julia tez calkowicie rozregulowana przez Świeta. Ona i tak zasypia po kapieli i budzi się po godzinie i rozrabia do 23 a teraz przez Święta to zasypiała na noc dopiero po 24:szok:. Za dużo wrażeń, za dużo gości, za dużo wypraw do rodziny. Ale Mrsmoon masz rację.....za rok będzie lepiej :-).
Madzioolka...współczuję, że siedzisz w pracy. Ale pomyśl, że jeszcze tylko dwa dni i 3 dni wolnego :-)

reklama
hej, nie zlozylam zyczen swiatecznych bo net mi padl:confused:
objedzeni jestesmy strasznie, ale pzowolilam sobie bo tyle pysznosci a ja przez tyle czasu na diecie bylam, swieta w sumie milo minely:tak:norbert oczywiscie byl atrakcja tych swiat, z tym spaniem tez bylo kombinowania, ale jakos w miare nam sie udalo, tylko wigilia byla taka marudna bo nie dostapal i dawal czadu wiec trzeba bylo sie nim zajmowac a poziej wieczorem nie mogl zasnac, no ale juz po swietach i wracamy do swojego rytmu
na sylwestra sie nie wybieramy, mielsimyzaproszeie ale dalam sobie spokoj, bo norbert przez te zeby dawal ostatnio czadu, prawie tydzien nie spalismy, zreszta usypianie go w obycm miejscu i spaniem u znjaomych srednio mi pasuje bo maz wiadomo popije,a nie daj Boze norbertowi znowu cos odwali i bedzie wyl i bedzie wszytsko na mojej glowie,zreszta moje dzieci wstaja 5-6 i co ja bede tam z nimi od rana robila, tym bardziej ze rodzice kolegi maja byc w domu wiec nie wiadomo co ze soba zrobic. zreszta szczerze powiem jestem ostatnio zmeczona tymi swietami, przygotowaniami, i wychodzacymi zebami dlatego wole zostac w domu i sie nie denerwowac, jeszcze sobie to odbije:tak: mlody zasnal nieawno, troche posprztalam, pozniej jade z dzieciakami do sklepu bo dostali kase od babci i mam im cos kupic i juz sie ciesze ze norbert bedzie mial nowy kocyk do wozka bo ten co mial to patrzec na niego nie moge

madziolkawierze ci ze ci sie nie chce pracowac, ja mam wolne teraz ale mam miec w sumie 4 lekcje do odrobienia i az mnie telepie tak mi sie nie chce

Do góry