reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Jestem a tutaj pustki....
'Muszę wam powiedzieć, że Julia coraz lepiej śpi w dzień.....tzn. coraz dłużej. Jak ją położę ok 12-13 to śpi 2 godziny. Szok! Wcześniej jej drzemki były bardzo krótkie.

Dziś caly dzień w domu, leje deszcz i zimno. M w pracy, malolaty pojechały do centrum handlowego buszować po sklepach. A my z Julką siedzimy. Nawet łóżka dziś nie zlożyłam :zawstydzona/y: tylko zasłałam narzutą, bo jakoś mi się nie chce.

AgatkoR...witaj. Myślałam ostatnio o Tobie, nie odzywałaś się tak długo. Dobrze, że jakoś wszystko do przodu. A Antoś wagę ma piękną - 8800g - to jest wynik! Julia waży 6500g :-)

Izuniu...cieszę, się, że Maja nie ma temperatury. Trochę odetchniesz i nie będziesz się tak martwić.
My choinkę kupilismy wczoraj ale ubierzemy jutro, bo dziś to w domu nie ma nikogo oprócz mnie i Juliśki :-)

Ironia...za mną też barszczyk chodzi ale poczekam już do Wigilii i zjem ze smakiem bardzcz z uszkami. A tymaczasem zrobię sobie w kubku z torebki :-)

Trasiu....
może podaj jakąś stronkę gdzie może Ciebie zobaczyć i posłuchać jak grasz.

Zołza...witaj

reklama
Witajcie Mamusie :))
Dawno mnie tu nie było, tzn. byłam ale zawsze jak chciałam coś skrobnąć, to moja maruda mnie wzywała i niestety odkładałam pisanie. Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie..
Mój powrot do pracy zbliża się już wielkimi krokami, wracam juz 2 stycznia. Całe szczęście że najpierw tylko na 2 tygodnie, w drugiej połowie stycznia ferie w mazowieckim sie zaczynają więc troszke póżniej się jeszcze naciesze moim maluchem,no może już nie takim maluchem...9200 na wadze wybiło;-)
Przepraszam ze tak tylko o sobie. Poczytam teraz trochę i postaram się jeszcze dziś coś napisać :-)

Dobry wieczór
ja tylko melduję że żyję, padam z nóg i zaraz się kładę, cała sobota przechodzona i zmęczona jestem strasznie...
Mam nadzieję że jutro choć trochę odpocznę bo jednak teraz jak juz pracuję nie jest tak przyjemnie i różowo z czasem...

dobrej nocki :)

Melduje tylko, ze zyjemy. Dzisiaj byl pogrzeb dziadzia, babcia byla bardzo dzielna, rozmawialysmy przez telefon.
Tesciowa wyslala nam gotowke na prezenty dla dzieciakow (200€ kochana babcia). Przysiadlam teraz na ebay'u i udalo mi sie wygrac super dwie aukcje - krzeselko do karmienia (drewniane z poduszkami) i drapak - legowisko dla kota za niecale 40€ w sumie :szok:. Ciekawa jestem jak bedzie jakosc tych rzeczy.
Pozdrawiam serdecznie!

Witajcie,

Maja dziś do 8 dała mi pospać, po kaszy o 20 zjadła dopiero o 3 i 7. W międzyczasie jednak miała pobudki na smoka...Szału nie ma z tym jej spaniem...
Wizyta u koleżanki nam się udała, mała taaaaka malusia jest, nie pamiętam już jak to było jak Maja taka była(no bo przecież musiała być też taka malutka;-)). Nagrzałam auto, rozebrałam Maję i dopiero w drogę ruszyłyśmy, bo szkoda mi jej było prawie godzinę w kombinezonie kisić. Pomarudziła 15 min i zasnęła, więc drogę zaliczam do w miarę udanych:-)
Zaraz więcej napiszę tylko dam jej owoce bo już marudzi
Choinkę pewnie w połowie tygodnia kupimy i ubierzemy. W zeszłym roku mieliśmy jodłę kaukaską, może polecicie jakąś pachnącą i długo stojącą choinkę? Bo jodła nie pachnie...
trasia gratuluję udanego koncertu, pewnie jestś bardzo dumna ze swoich uczniów:tak:takie chwile są bezcenne!
AgataR myślałam o Tobie ostatnio i nawet miałam pisać, czy któraś dziewczyna nie wie, co u Ciebie. Miło czytać, że Antoś zaczął przybierać na wadze, kiedy macie kontrolę w CZD? No i babci zazdroszczę:tak:I to na caaaałą zimę!!! My tu mamy zimę, a u Młodego wiosna na całego:-D
Iza to super, że Maja lepiej:tak: A jak wyciek z ucha? Ja bardzo chętnie się spotkam, tylko może jakoś po świętach, bo ten tydzień będzie zwariowany u mnie, pewnie u Ciebie też...hehe, to Igor buźki nam wysyła?:-D
Doris no widzisz, dzieciaczkom powoli ustala się stały rytm dnia, Mieszko Aestimy też jeszcze niedawno mało w dzień spał, a teraz i Julia zaczęła:-)Pewnie się cieszysz, bo możesz coś w domu w tym czasie zrobić:tak:
saffi 9200? Ale masz kluseczkę;-)Pięknie Weronika przybiera!!!
Madzioolka witaj!!!
Anapi moja teściowa też nam wysłała kasę na prezenty, bo w tym roku święta u moich rodziców. Bardzo miłe są takie gesty:tak:

No kochane, schodzę na poziom podłogi do Mai, bo w czasie pisania posta zlazła mi kilka razy z wytyczonego obszaru;-) i krzyczy ejejejejejej....

Ostatnia edycja:
Dzień dobry:-)
Ciężko mi się wbić z powrotem, ale jestem już w domu i postaram się być coraz częściej żeby na nowo się zadomowić. Nie ma szans na nadrobienie głownego wątku, ale spróbuję chociaż te tematyczne nadgonić. Dobrze jest wrócić.....:tak:

i ja sie witam :) maly wlasnie je zupke marchewkowa i od wczoraj odpukac kupki sa lepsze :tak:

jak tak dalej pojdzie to pojedziemy w srode do rodzicow i do konca roku tam bedziemy :-D ale beda wakacje :)

reklama
Już południe a ja dopiero śniadanie kończę. Kiepską nockę mieliśmy, tzn miałyśmy, bo chłopaki jak zwykle śpią jak susły! Maja się co trochę budziła, płakała. Nie mogła sobie poprykać :-( I tak się z nią turlałam do rana. W nocy miałyśmy nawet z godzinę zabawy... Położyłam ją troszkę na brzuszku, żeby jelitka popracowały, oj czego ja nie robiłam...
Lecę do niej, bo wyje w łóżeczku.
Zajrzę jak się uspokoi, bo jak zwykle sama z nią jestem :***

Do góry