reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej! Ja dzisiaj pierwsza chyba jestem....na szybko mam pytanie : jakie mm podajecie dzieciom....ja dzisiaj wieczorem spróbuje dać Malwinie bo wykorkuje przez te nocki...tylko nie wiem jakie....poradźcie coś...plissss...sorry że tylko tak o sobie ale na więcej nie da rady :)

reklama
Witam się i ja,
Maja zrobiła pobudkę o 7.30, oprócz tego trzy pobudki w nocy...po zjedzeniu na kolację 110ml kaszy i cyca o 20.30 obudziła się o północy dziko głodna i drugiego cyca pożarła...

katamisz &&&&&& za szczepienie. NIe przejmuj się opóźnieniem, my drugą dawkę mamy w styczniu
trasia zdrówka dla Marysi!!!
Madzioolka a którego kupiliście?
Misia ja daję Bebiolon 2 HA, bo A alergik. Problemów z kupą nie ma żadnych po nim, codziennie wieczorem robię kaszkę ryżową bobovity na tym mleku. Nie chcę Cię dołować, ale Maja budzi się tak samo jak po cycu...

Ja dziś wieczorem do tesco jadę, to i do Ikei zajadę po drodze. Dla Doris ostrzałka, Madzioolka - tylko ta mata czy i zasłony?, Aestima- mata raz? Trasia-mata raz? marta jak chcesz to kupię Ci tą pościel i wyślę, tylko daj znać jaką. Dziewczyny pls potwierdźcie mi, czy to co powyżej napisałam jest aktualne. Jeżeli o którejś z Was zapomniałam, a obiecałam, to proszę o reprymendę;-)

Mrsmoon kurde jak by mi się Malwina tylko 3 razy to bym była przeszczęśliwa ...ja dzisiaj miałam co godzinę pobudki...wykorkuje to pewne :( co do tego mleka jeśli Malwina nie jest alergikiem to mogę chyba zwykły Bebilon kupić?

Ostatnia edycja:
mala gadzina usnela to wpadam na chwile...
misialina tak sobie pomyslalam o tobie, ze moze sprobuj jeszcze do tego przejsc na dwa-trzy dni na taka diete jak po porodzie, zeby sprawdzic czy t faktycznie twoja dieta wplywa na malwinke zle, bo samo podanie jednorazowe mleka moze nie pomoc przy dalszm karmieniu piersia-rozumiesz mnie??? no chyba ze onafaktycznie jest glodna w nocy i sie nie najada na noc....to takiemoje przemyslenie
krolowa ranka dobre:-Djakby nie moj maz i to ze musze wyszykowac dominike do przedszkola i jakby norbert dal to bym tez spala ile sie da, ale jestem niestety sila z łóżka wyciagana:-D ale trasia i madziolka to krolowe nocy pelna gębą
madziolka i kati na pewno bedzie dobrze, skoro wracacie do pracy na 8h( kati tez?? bo pewna nie jestem), konczycie przyzowicie to bedzie wszytsko dobrze, zawsze to sie postroicie, zrobicie cos dla siebie i wrocicie stesknione do domu. ja pracuje po 3 godziny dziennie i choc czesto mi sie nie chce z domu wychodzic to zawsze wracam zadowolona bo to jakis kontakt z ludzmi a zreszta przy moim zawodzie konakt z jezykiem jest niezbedny bo i tak sie niestety cofam jezykowo:no: trasia my szczepinie mielsimy miec tydzien temu ale przez dodminike mamy odroczone i chyba dopiero za tdzien idziemy, a gdzie ty bedziesz koledowac? po domach chodzicie????
wlasnie wyslalam madziolce smsa zeby mi tez pieluchy tez kupila bo naprwde sa tanie
biedny miesio z tymi plamami, norbertwoi czesto na buzi wyskakuja krostki ale to penwie dlatego ze wzytsko do buzi wpycha
czesc katamisz:-)

a wiecie co moja corka ostatnio mi powiedziala.....mylam podloge a ona do mnie...mamus a czego ty jestes sluzacą?? a mnie zatkalo, a czemu tak mowisz a ona: bo ty wszytskim uslugujesz, wszytsko robisz w domu sama? kochana moja coreczka

Ostatnia edycja:
Dzień dobry,
jestem baardzo niewyspana, położyłam się przed 2 a po 6 trzeba było wstać i się zbierać na szczepienie.
Przy wkłuciu był płacz ale szybko się Mała uspokoiła i teraz jest wesolutka i bawi się z misiem :)

Marta pieluszki Ci kupiłam więc musimy się spotkać :) z matą nie ma problemu, nie jest to produkt jakiejś pierwszej potrzeby :) możemy się złożyć na przesyłkę i mrsmoon nam w jedną zapakuję, ja od przyszłej środy będę codziennie w Lublinie bo pracuję na zana.
Mrsmoon to jakbyś mogła to i dla mnie ta matę poproszęto już nie będę fatygować koleżanki Marty.
A misia kupiliśmy tego w satynowej sukience - Klarę, zastanawiałam się jeszcze nad tym Rudolfem bo ma świetny czerwony sweterek ale jednak dziewczyńska wersja wygrała :)
Misialina ja tez podaję Bebilon ale zwykły, nie dla alergików, i też żadnych problemów nie było brzuszkowych ani kupkowych i Maja chętnie go zjada.

Misia a kojarzysz co Malwinka jadła do momentu pojawienia się tego niespokojnego zachowania? Może to coś, co ona sama już je? Bebilon zwykły jak najbardziej możesz, ja HA daję profilaktycznie, bo mój A na wszystko alergik i boję się od razu ze zwykłym mlekiem wchodzić. Obawiam się, że rygorystyczna dieta, o której pisze marta, musiałaby potrwać min. tydzień:-(Powodzenia!!!
Podziwiam, że masz siłę tutaj jeszcze zaglądać, ja bym padła na zęby...może w nocy jak się budzi też próbuj jej mm dać? Ja wczoraj próbowałam Maję o północy wodą oszukać, wypiła kilka łyków i się wściekła...skończyło się cycem

marta to czekam na Twoją odpowiedź na propozycję Madzioolki

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, mrsmoon- poproszę o tą kapę:) Boję się ryzykować- może nie udać nam się zajechać tego 16- tego... Ciekawe ile przesyłka, wysyłałyście kiedyś coś podobnego gabarytowo i wagowo? A kiedy byś wysyłała? Bo po 16 już będę u rodziców i w sumie tam tej kapy potrzebuję, to może Ci podam adres do babci od razu?:) Bo boję się, że do Bdg nie zdąży dojść... A Ty Kochana podeślij mi na priv nr konta.
Na razie tylko tak kapowo a zaraz jak dziecko pozwoli doczytam co tam wczoraj naskrobałyście- dużo tego! Królowe nocy zaszalały, hehe:-D

Do góry