reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Doris ja kupiłam w Piotrze i Pawle, Setana w jakimś innym sklepie. Możliwe, że będzie w eko sklepie, albo za Twoją zachodnią granicą;-) myślę, że bez problemu dostaniesz:tak:

reklama
Jestem jestem :)

Posta zaczęłam pisać rano ale Tomek się przybłąkał z pracowni bo stwierdził że musi cyknąć fotę karniszy bo Mu potrzebna do strony którą właśnie robi (ostatecznie stwierdził że ma nie taki obiektyw i nic nie wyszło) więc na szybko zgarnęłam wszystko ze stołu łącznie z laptopem aby mu w kadr nie weszło i potem przez cały dzień nie tknęłam kompa... Teraz mężul wziął psa i poszedł z kolegą połazić po mieście, zamknęli sezon nurkowy to nocne chodzenie się zaczęło... wróci pewnie koło 2 w nocy więc ja siedzę sobie na komputerku spokojnie bo dziecię śpi jak aniołek :)

Traschka powiem Ci że aż mi samej ulżyło że jedziecie razem bo tak przezywałaś i strasznie mi Cię szkoda było :) życzę udanej i spokojnej podróży aby Malutka dobrze ją zniosła no i ogólnie udanego wyjazdu :) troszke zazdroszczę tego morza :)

Katamisz to ładnie Cię załatwili z tą pracą, strasznie mi przykro, ale faktycznie sytuację masz taką że też bym nie odmówiła... a narzekaj ile tylko potrzebujesz, my zawsze wysłuchamy i w miarę możliwości pocieszymy i pomożemy a dusić w sobie smutków nie można bo to nie dobre dla zdrowia psychicznego, tulę mocno :)

Doris energia Julki pewnie po tej kawie to mrsmoon dobrze mówi że z cyca :) Ja staram się nie pić kawy po południu już choć szczerze mówiąc nie widzę u Majki jakiegoś pobudzenia szczególnego jak dostanie pokawowego cyca, zawsze w dzień śpi mniej więcej o tych samych porach, może jakbym piła czarną kawę to by na Nią jakoś działała ale ja tylko latte przyjmuję :)

Anapi zdrowia dla męża, wypuścili Go już?

Kasiawilde witaj po przewie, straszne mieliście przeżycia, dobrze że już wszystko jest ok :)

Misialina te klocki z niespodzianką które wkleiłaś ma córcia naszych znajomych i ostatnio widzieliśmy przez skypa jak się nimi bawiła, zaaferowana była na maksa :)
A kiedy będziesz miała wyniki moczu Malwinki?

mrsmoon moja Maja też obraca się tylko przez lewy boczek, dziś zaczęła zegarować i też w lewą stronę, ale jak bawi się leżąc na plecach to obie rączki tak samo zaangażowane i żadnej asymetrii nie ma... chyba też się muszę wziąć za mojego leniucha i turlać na prawo :)
Z katarkiem Mai to spróbuj faktycznie nawilżyć pokój na noc, ja w poprzednim mieszkaniu kładłam w zimie mokre ręczniki na kaloryfer bo szkoda mi było kasy na nawilżacz, poza tym Tomek się nie zgodził jak kiedyś wspomniałam bo jego mamunia, wielce szanowna pani doktor, powiedziała że to wylęgarnia grzyba i jest po temacie... ale jakoś przeżyję :)
A z drzemką to u nas jest tak że Majka też budzi się koło 16 po 2-godzinnym przespanym spacerze i koło 18 znów pada na 15 minut, bez tego nie byłoby mowy o kąpieli jest tak wymęczona, ten kwadrans pozwala Jej zregenerować siły na chwilę i w okolicach 20-21 zasypia już na noc. Jednak każde dziecko jest inne i musisz sprawdzić żeby Ci się Maja nie wyspała za bardzo jak zafundujesz Jej dodatkowe spanie i będzie hasać solidarnie z Julką Doris :)

marta bidulo znowu jelitówka, trzyma się Was to cholerstwo jak nie wiem... Zdrówka!

mamusia ja mam podobne podejście do telefonów - ma dzwonić i tyle, do robienia zdjęć aparat a do muzyki radio :) ja się nie mogę za chiny przekonać do tych dotykowych telefonów, mam manię czystego wyświetlacza a to macanie paluchami doprowadza mnie do szału... nie wiem co będzie jak wycofają te zwykłe telefony (ja mam rozsuwaną nokię jakąś), to będzie koniec świata... :)

agatkaT witaj, Antoś już duży facecik i taki dorosły z buzi :) buziaki z okazji skończenia 5 m-cy :*:*:*

Dziewczyny macie może jakieś info od AgatyR? We wtorek miała jechać z Antosiem do lekarza i nie odzywa się od tamtej pory... mam nadzieję że po wizycie wszystko dobrze...

A ja chyba złapałam jakąś infekcję ukł. moczowego... buuu.... Doris Ty ostatnio na to cierpiałaś i ostatecznie wzięłaś chyba furagin prawda? Można brać jak się karmi bo nie mam ulotki?
Miałam poczekać na Tomka ale chyba się położę bo mnie łamie... dziś padłam razem z Majką na 15 minut po 18 i obudziłam się wypoczęta jak po kilku godzinach snu, ale to było przyjemne uczucie... :)

Spokojnej nocy :)

witm z rana:) wyspalam sie i cudnie sie czuje w koncu:-) norbis tez pieknie spal o 24 zjadl butle i spal do 6 rano:szok:tzn przebudzal sie, ale bez placzu, dostawal smoka, przykrywalam go i kimal dalej- po prostu cud:-Dw ogole jak mu ostatnio dwa razy chcialam dac butle ok 3 to possal ze 20ml i koniec i kima, czyli on po prostu chcial sobie podoic wiec dzis mu nie dalam mleka. i w ogole dzieckow nocy dosc spokojne:)
madziolka krolowa nocy ale sie usmialam hhehehe
katamisz a moze jak masz w miare szefa to poszlabys na pol etatu? ja myslalam ze wracasz na 8h......jeny ale ciezka sytuacja, 12 godzin codziennie to jednak ciezko zwlaszcza przy tak malutkim dziecku
doris ja mysle ze to po tej kawie, nawet kiedys trasia pisala zeby pic kawe zaraz po karmieniu i wympic pozniej duzo wody zeby sie tam wszytsko przefiltrowalo
trasia wymiota hehheeh
moj maz sie wczoraj zawzial i postanowil zrobic psztetowa sam, orobil sie jak glupek, zmywal chyba po tym wszytskim do 23 a ta pasztetowa jakas dziwna w smaku wyszla:eek: nie byl dzis rano w humorze:eek:

dobry ;)
nawet nie wiecie ile się wczoraj nalatałam po sklepach by kupić zupki jarzynowe, były jarzynowe z kurczaczkiem indyczkiem cielęcinką nawet z kluseczkami ale bez niczego nie było chyba w 5 sklepie dopiero dostałam i to 4 ostatnie :szok:
Marta, Larvunia - WITAJCIE :tak:
Doris - mój przy abonamencie za 75 zł płacił za htc desire z jakieś 280 zł, ale to przy przedłużeniu umowy
Madziolka - ja też nienawidzę dotykowych, szlak człowieka trafia jak masz się np,rozłączyć a tu przyciska nie łapie i Ci nabija wrrrr, nie wspomnę już o zasyfionym wyświetlaczu, ja też mam rozsuwany właśnie ;)

ja tYz mam rozsuwany eheheh, mialam przez 2 tyg z play taki dotykowy co na testy dali. Fajny, lecz dla tych co nie maja na codzien internetu.... jak nie mialam pradu przez 3 dni i internetu jednoczesnie to rewelacyjny tel sie wydawal i myslalam WOW musze miec! Ale prad oddali i tel przez 1,5 tyg lezal w koncie hehehehehe bo mnie wkurzalo to dotykowe :sorry:

Hej,
chyba mam zapalenie piersi:-( Ciągle coś:no:

Mrsmoon- ile w piotrze i pawle kosztowała ta kaszka? Czyli z tej nestle zrezygnowałaś? A ile sypiesz tej holle?

reklama
Hej,
Odezwę się po południu, na 12.30 jadę na rehabilitację, A jeszcze śpi, Maja na podłodze, a ja jem śniadanko:-)
Aestima 15zł z groszami płaciłam. Były tam też słoiczki z Holle, ale jeden taki ok. 190g kosztował prawie 7zł:szok: Jeszcze nie otworzyłam tej kaszki, otworzę jak nestle straci ważność, czyli za jakieś 10 dni

Do góry