reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Naszczescie w cukierni było ciasto - kupiłam sernik z karmelem i migdałami, kostke malinowa i kostke chałwowa.
Sernik jest okragły wiec bedzie robił za tort.

A i głupie pytanie ile ziemniaków na 8 osób?:zawstydzona/y:

witajcie dziewczyny:) larvunia wlasnie wczoraj tak buszowałam po bb i wlasnie widzialam ze zginela jeszcze jedna dziewczyna, brak slow na to wszytsko dlatego trzeba cieszyc sie z tego co sie ma i dziekowac Bogu za kazdy dzien spedzony z najblizszymi.
co do mojego karmienia to nie dalam rady emocjonalnie, na razie nie odsawie malego bo po prostu nie uieim, dam sobie ok 2tyg i zobaczymy, wyeliminuje jak najwiecej z diety i zobaczymy czy dam rade i czy sie w ogole poprawi...
zebrus witaj, bardzo ci wspolczuje i tak jestes bardzo silna, pomimio wielu smutnych i trudnych rzeczy, ktore cie ostatnio spotykaja. przytulam
larvunia dobrze ze z misia juz lepiej
dominika juz tez dobrze a teraz ja czekam az mnie to cholerstwo trafi, wole chororwac niz jelitowke przechodzic:no:
agatka hahhahaha, dobre z tym kosciolem....
milego dnia

Dzień Dobry

ja już po spacerku, po obiadku. Julia coś na macie leżeć nie chce a ja musialam zajrzeć co u Was więc siedzi w foteliku i chwilowo ogląda tv.

Agata....
uwa zaj na ten ból glowy. tak jak pisze zeberka szybko można dostać zapalenia mózgu. Ja mialam zapalenie opon mózgowych, ból głowy nieziemski, żadne tabletki nie pomagały.

Aestima
...ja ostatnio bykłam z Julia na USG brzuszka i tam w poczekalni były takie malutkie noworodki. Szok jaka różnica. To się widzi dopiero jak się porówna swoje dziecko do takiego Maluszka. I nawet pomimo tego, że moja Julinka jest drobna i waży troszkę ponad 6kg to przy takich noworodkach byla wielka.

Zeberko...współczuję przeżyć, ja nie wiem co bym zrobila. Ja jeśli chodzi o Julię to ja straszna panikara jestem. Dominika z nią zostaje tylko jak ja do sklepu idę obok domu. Ona radzi sobie świetnie, przewija ją, bawi, usypia, nakarmi ale ja jednak czuję się lepiej jak mam Julię na oku :-). Trzymam kciuki za Wikę, mam nadzieję, że będzie dobrze. A czemu robiłaś jej ponownie badania, coś Cię niepokoi w jej zachowaniu? Czy to może klopoty w nauce?

Angel
...witaj

Mamusia....to jak długo Ty robisz te brzuszki i jak dużo??? Ty też przecież po CC jesteś o ile dobrze pamiętam. Ważysz już mniej niż przed ciażą? ja dalej 8 kg na plusie :-( :-( :-(

Larvunia...dobrze, że Misiula już zdrowa. I co w końcu jej bylo? Ząbki czy gorączka trzydniówka?

Marta....dobrze, że nie odstawilaś Malego od piersi :-). Karmienie jest piękne, te chwile bliskości z dzieckiem są niezapomniane i jedyne w swoim rodzaju. Oczywiście nie mam nic przeciwko karmieniu MM ale jeśli jest możliwość piersią karmić to ja zdecydowanie wolę.

Mgordon....z tymi ziemniakami to różnie, zależy ile kto je Ale obierając ułóz sobie 8 takich kupek po 3/4 szt dla każdego w zależności od wielkości ziemniaka.

Edit
Zapomnialam dodać, że z moją laktacją trochę lepiej. Jeszcze nie jest super ale jednak lepiej :-)

Doris - ja jak na razie 2 kg mniej niż jak zaszłam w ciążę ważę (ważyłam się jakieś 5 dni temu), robię 50 brzuszków codziennie i zajmuję mi to nawet nie wiem ile dokładnie ale niedużo kilka minut zapewne i tak ja też po cc jestem
cieszę się że z laktacją już jest poprawa, tak trzymaj ;)

kurcze mój Tymcio dzisiaj cały dzień śpi nie wiem co jest jeszcze nigdy takich długich drzemek nie miał za dnia, aż się boję nocki :szok:
nie wiem już budzić go czy jak, śpi już 2 h a wcześniej tez długo spał, co myślicie???

hej
witam po kilkudniowej nieobecności, ale padam na pysk. Do południa Mati chce sie bawić ciągle a od południa wrzask i śliniaki ciągle wymieniane. Nawet na rękach źle. Nie wiemy co mu jest ale chyba zęby bo wszystko do buzi pcha. Nawet moje palce ssie na dziąsłach i masuje je sobie.
Potem jak mój M. przychodzi to ja ide spać albo odpocząć. A wieczorem jak zaśnie to sie ucze do tego egzaminu, który jest we wtorek.
Postaram sie nadrobić

Wreszcie wolne! Wczoraj mieliśmy w domu gości i imrpezkę na imieniny męża więc cały dzień sprzątałam i gotowałam. M. oczywiście się spił więc potem sama przez 2h wszystko myłam usypiając jednocześnie Marysię, która obudziła się nagle w środku nocy. Dziś typowy dzień Matki Polki, sprzątanie, gotowanie, prasowanie. Upiekłam sobie chlebek pełnoziarnisty i zamarynowałam schab. Upiekę na chleb żeby nie jeść już wędliny sklepowej, może to tak Marysie uczula. Odstawiłam moje ostatni rarytasy czyli benecol, piwko bezalkoholowe i kawę. Jak to nie pomoże to się pokroję.
Przepraszm że tylko o sobie ale nie mam siły na nic. Może potem najdzie mnie jakaś wena.

reklama
Kati - podziwiam Cię normalnie dom, dziecko i jeszcze nauka szok, szacun i powodzenia na egzaminie &&&&&&&
Trashka - ale pyszności porobiłaś mniam aż mi ślinka cieknie, a co do Twojej diety to mam nadzieję że to Marysi pomoże

mój Tymcio pobił dzisiaj rekordy w spaniu w dzień (aż się zaczęłam poważnie martwić sprawdzać mu temperaturę albo - co gorsze - patrzeć czy w ogóle oddycha - paranoja jakaś) ale o dziwo zasnął pięknie po kąpieli, no tylko jestem ciekawa jak ta nocka będzie wyglądać, do juterka lasencje, luknę na mam talent i lulu

Do góry