reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Cześć dziewczynki.Witam się niedzielnie po długiej nieobecności.Mam chwilkę dla siebie bo moja mama zabrała marudę na spacer a ja szybko obrałam jarzynki na zupkę i postanowiłam ,że zajrzę do Was i w końcu coś naskrobię.Przepraszam za tak długą nieobecność ale w ciągu ostatniego czasu nie jestem w stanie się ogarnąć a Gracjana mi wcale tego nie ułatwia.Moje dziecko jest nie do zniesienia!!Krzyczy strasznie od kilku dni.Najprawdopodobniej to przez zęby bo dziąsła ma już strasznie rozpulchnione, czerwone i widać jak bardzo jej dokuczają.W dodatku strasznie charczy.Do tej pory lekarka tłumaczyła to śliną zalegającą no ale utrzymuję się to już zbyt długo_Od 3 dni inhalujemy się i podaję jej Flavamed.Kurcze modlę się już żeby te zęby zaczęły jej wyłazić bo fioła dostanę!!Na brzuchu zle na kolanach też zle, zabawki bee tylko rączki wchodzą w grę...no ale ile można??:cool:
Przepraszam ,że tak tylko o sobie dzisiaj ale musiałam to z siebie wyrzucić.Idę ponadrabiam inne wątki bo główny mam raczej na bierząco.Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłej niedzieli.

Aestima
Mi Amela tez spadła z ok 30 cm (tapczan) nic jej nie było.

Ja sie witam i mowie dobranoc - weekend super jak na ostatnie problemy w domu, teraz ide na spacer z psem - zaniedbała go ostatnio:zawstydzona/y:

Buziaki dla Wszystkich

Witam się i ja wieczorową porą :)

Dziś pierwszy raz odkąd Maja jest z nami byłam w domu sama bo Tomek zabrał Ją na długi spacer. Ja miałam poleniuchować wziąć długą kąpiel itd itp i co... i po godzinie od ich wyjścia byłam już wykąpana włosy suche a ja gotowa do wyjścia żeby dołączyć do spaceru... niestety albo stety byli bardzo daleko od domu i nie opłacało mi się lecieć bo zanim bym ich dogoniła to byłaby już pora powrotu do domu... normalnie matka wariatka... to ja jestem od dziecka uzależniona a nie na odwrót... paranoja.......

Katamisz współczuję zębów, biedna jesteś i Ty i Gracjana... przytulaski :)

Aestima no właśnie, zablokuj łóżko od strony głowy, jeśli nie możesz przestawić łóżka to stawiaj na noc krzesło oparciem w stronę łóżka, ja tak robiłam w poprzednim mieszkaniu bo łóżko stało praktycznie na środku pokoju i nie było możliwości przemeblowania a poduszka co noc mi spadała...

mgordon cieszę się że u Was lepiej :)

mrsmoon współczuję choroby i zdrówka życzę :) miałam kiedyś koleżankę która przy łykaniu większych piguł miała odruchy wymiotne i już na wizycie zawsze mówiła lekarzowi żeby przepisywał małe tabletki :)

Misialina o maaatko ale Ty obiady robisz, pychota :):):) ja dziś jadłam papryki faszerowane wg Anapi, też polecam :)

agatkaT wypij na noc gorące mleko z odrobiną miodu żeby Cię nie rozłożyło bo sezon chorobowy w pełni niestety...

Ja dziś zrobiłam Majci pierwszą zupkę (do tej pory jadła tylko jabłko i marchewkę ze słoika), o ile zupką można nazwać ugotowanego ziemniaka marchewkę i odrobinę selera zmielone blenderem :) I szacun dla Niej bo smak to miało nijaki a zjadła jakieś 120g (wyszły mi trzy porcje do słoiczków po jabłuszku i jedną zjadła od razu :)) Jestem z Niej dumna!!! :):):)

no i mamy poniedzialk-nienawidze poniedziałkow, taka rozleniwiona jestem po weekendzie, i brak mi tego gwaru w domu moich Krysiek ach...łeb mnie napitala, mlody mi wyl w nocy- nie wiedziec czemu:crazy: teraz tez steka ach kochane dzieciaki:-D

aestima, misialina nam dominika jak byla mała spadla tak samo jak miesio, do tego nikt sie nawet nie obudzil, ja sie przebudzilam, patrze dziecka nie a ona spi na podlodze na kocu ale mialam strach, kiedys tez fiknela nam z wozka. takie upadki sa raczej nieuniknione:no:
madziolka wkleje przepis na watek kulnarny przepisu na mase lukrowa ktora znalazlam w necie. tylko kup wczesniej(najlepiej w necie) barwniki spozywcze, ja zjezdzilam pol lublina i nie mam, dobrzeze kolezanka ma to mi pozyczy bo by nie zdazyly mi dojsc:crazy:
trasia gratuluje pierwszych zajec z maluchami, ja tez jestem zdenerwowana przed takimi zajeciami bo nigdy nie wiadomo co takie maluchy wymysla
misialina uwielbiam pieczone ziemniaki:-)
katamisz witaj i wspolczuje.
wstaje sie ogarnac, trzeba dom doprowadzic do ładu, w weekend goscie i urodzinowe party:tak: musze to wszytsko jakos sama ogarnac, zakupy i wogole bo popoludnia odpadaja bo lekjce...buziaki

hej

katamisz u nas tez harczenie i kaszel od tyg,ale osłuchowo czysto.pulmeo nie pomaga.
i absorbująca tez jest bardzo,nic nie moge zrobic:baffled:

hej kochane :)
witam przy śniadanku i kawusi. Jaś odstawiony do przedszkola więc spokój w domu :)
W piątek odcięli mi dostęp do świata, a weekend rodzinnie, więc lecę czytać co tam w Was.
Buziaki i słonecznego dnia :)

reklama
ja też już moją kawusię popijam,dziecię uśpione,co jestem zdziwiona,bo od paru dni jak wstała po 6.00 to szła spać dopiero koło 11.00:szok:,a tu już sny,Antosio w przedszkolu,ja już pranie powiesiłam,teraz trzema złapać za CIF i :no:mycie,buuu

później spacerek ,u nas słonecznie,ale rano było 0,trzeba chyba już sie za kurtkę zimową wziać.pzdr

Do góry