reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Misia, super łazienka! :)

Agata, dzięki :) Jutro muszę sobie to jakoś logistycznie zaplanować ;) Chyba sama zejdę na dół, odpalę auto, zacznę skrobać szybki, a potem Wika wyśle dopiero Jasia na dół... ;)

Aestima, też o tym myślałam ostatnio, że Jasio ma bardzo dużo malutkich zabawek, trzeba będzie to wszystko schować... Dobrze, że nic się nie stało!
Musisz pokazać Miesia po chrzcinach :) Ja kupiłam dla Bartunia taki komplecik http://allegro.pl/dla-chlopca-chrzest-80-5-cz-sweterki-malgosia-i1856864177.html tylko ja mam 3 części: sweterek z kapturkiem, spodenki i czapa... bez tego sweterka w szpic i koszulki. Kolor biało niebieski. Na pewno posłuży nam nie tylko na chrzcinach :)

Mrsmoon, czego dotyczyły te złe opinie o katarku? Bo, aż nie moge uwierzyć :)))
Soku z aloesu jeszcze nie kupiłam, w tym tygodniu będę robić zakupy an doz.pl, bo kończy mi się probiotyk, wtedy kupię :)

Doris, witaj :)

Asinka, buziaki i zdrówka dla Tymka!

Wróciliśmy ze spacerku, na słoneczku całkiem przyjemnie jest :)
A w nocy, karmiłam o 2, 4 i 6, więc sporo...
Magda M na tvn, pooglądam, bardzo lubiłam ten serial :)

Jestem :-)
Wcześniej wpadałm tylko aby powiedzieć Wam dzień dobry

Weekend minął...byliśmy u kuzynostwa mojego M poprosić kuzyna aby został chrzestnym Julii i się zgodził...szkoda tylko, że oni mieszkają 150km od nas. Potem odwiedziliśmy tatę M i o 17 musieliśmy być w Szczecinie u znajomych.
I to był duuuuuży błąd! Za dużo nowych twarzy, za dużo wrażeń i emocji jak dla Julii. Cały wieczor nie mogła zasnąć i marudziła :-(. a jak jej sie udało zasnąć to się budziła co chwilę z płaczem. I tak do 24 :-(. Potem jedzonko o 3.30 i 6.30 i spała do 9.

Dziewczyny...jak to jest teraz z wyjazdami do krajów UE. planuję się wybrać w środę do Niemiec...Julia nie ma żadnego dokumentu...mogę z nią jechać??? A jak mnie ktoś zatrzyma to jeszcze pomyślą, że ja wiozę czyjeś dziecko.......
Mam nadzieję, że obyłoby się bez żadnych kontroli.....nie jadę daleko....z domu do granicy mam 12km i potem jeszcze 25 do CH.
Jak myślicie? Jechać?

edit
Przepraszam, ze tak tylko o sobie ale jeszcze wszystkiego nie doczytałam

Ostatnia edycja:
I'm back:tak:
Trasia mój ma czasem tak, że palnie coś i nawet nie wie, że mi tym przykrość sprawia, chłopy to gorzej niż dzieci bo dziecko da się wychować;-)
Aestima nie wiem czy znasz lub pamietasz taką grę "Piłkarzyki" - gra planszowa strzelało się piłkarzykami na sprężynce i metalową piłką ooo takie coś Piłkarzyki<br>Cena: 25 zł<br>Do kupienia w sklepie spodlady.com</br> - zdjęcie to ja połknęłam tą metalową kulkę jak byłam malutka, oczywiście wyleciała inna stroną niż wleciała, ale pamiętam, że moja mama też byłą przerażona.....

Też bym chętnie poszła na spacer ale.......
hx3xuv.png

Pozostaje mi tylko ciepłe kakao i czekać na Emilkę:-(
Doris jeżeli będziesz miała kontrolę to Cię chyba nie przepuszczą, nie jestem pewna ale my musieliśmy nieć Emilii paszport jak jechaliśmy do Irlandii Północnej

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)
Mojej Majce coś się dziś przestawiło w nocy i obudziła się o 1.20 a nie o 6 jak to zawsze bywa wić całą noc przespała już z nami, przynajmniej cieplutko było nam we troje :) bo od okiem tak wieje u nas jakby były pootwierane, firanki fruwają dosłownie... zaraz będę dzwonić do spółdzielni żeby przysłali kogoś to wyregulowania, mam nadzieję że to załatwi sprawę na ten sezon bo na wymianę nas nie stać w tym roku...

Wstałam po 8 a zazwyczaj dosypiamy z Mają jeszcze do 11 więc z uporem maniaka próbowałam ja przyuczyć do zasypiania w dzień w łóżeczku a nie w naszym łóżku i w końcu się udało - zasnęła na pół godziny :)

Misialina Maja waży coś ponad 8 kg, ile dokładnie to się dowiem w następny wtorek na szczepieniu, ale wydaje mi się że Twoja Malwinka jednak drobniejsza, przynajmniej tak na zdjęciach wygląda :)

AgataR widzisz to ja mam całkiem inaczej - mogłabym do sklepu wcale nie chodzić bo praktycznie wszystko przez allego albo ogólnie przez net kupujemy (ubrania, buty, meble, sprzęt agd itp itd :)) a w remontach kocham właśnie to wybieranie urządzanie, sprzątania nienawidzę :p

Aestima współczuję przeżyć... ja od porodu nie miałam na sobie biżuterii innej niż obrączka ślubna, boję się że Maja zrobi krzywdę albo sobie albo mi, dlatego wszystkie kolczyki bransoletki i wisiorki czekają aż wrócę do pracy bo na razie leżą w kasetce :)

mrsmoon nasza jak zostaje z Tomkiem to jest looz gorzej jak nie ma nos obojga ale musi się przyzwyczaić do innych i w ramach tego przyzwyczajania jutro znowu zostanie z moją mamą (biedna mama :)) bo idziemy do restauracji obgadać chrzciny do końca a właściciel ma zapalenie oskrzeli więc Jej nie weźmiemy...

Asinka sto lat dla Tymusia i zdrówka :):):)

Dubeltówka współczuję pogody... u mnie zimno strasznie ale przynajmniej słońce świeci jako tako więc przesyłam trochę promyczków
Zobacz załącznik 399428

Doris mi też się wydaje że w przypadku kontroli mogą Was nie przepuścić... zadzwoń może do biura paszportowego i zapytaj żebyć na darmo nie jechała

reklama
zebrra coś o wyciąganiu treści żołądkowej było:szok:
ironia lepiej chyba zostać 1-2 dni
dubeltówka no pogodę masz do bani...
Doris chyba tymczasowy dowód osobisty minimum musisz mieć, ja bez jakiegokolwiek dokumentu bym nie ryzykowała

Do góry