reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witam w słoneczny ale zimny poranek.

Mamusiu bardzo się ciesze ze chrzciny udane.

ZEBRRKO myśle ze z samochodem nic nie trzeba robić, ja nawet szyb nie skrócie tylko czekam aż samochod się nagrzeje a jak bardzo mi się spieszy to poprostu wlaczam wycieraczki i spryskiwacz No ale to bardzo wkurza mojego męża bo wtedy wycieraczki się bardzo niszczą.

JUSTYNKO jak ja ci zazdroszcze tego ze umiesz coś ciekawego wyszukać i do tego kupić za małe pieniądze. Ja jestem antytalent allegrowy, szybciej bym na piechote do sklepu zaszła niż na Allegro coś kupiła.

ANECZKO współczuje poszukiwań, dla mnie remont nie jest straszny najgorsze to szukanie, oglądanie juz wole sprzątać po remoncie.

Miłego dnia. Ide gotować obiad.

reklama
Cześć,
Przed chwilą bawiliśmy się z Małym- on lezał na pleckach a ja całowałam go po bruszku i jak zwykle łapał moje włosy, tarmosił za uszy- to było jakieś 15 min tem a przed chwilą podchodzę i patrzę on ma moją zakrętkę od kolczyka w zaciśniętej piąstce:szok::szok::szok: Jak pomyślę o tym co mogło się stać!!!! Matko, jakimś cudem jej nie połknął!!! Jakimś cudem zajrzałam do tej jego piąsteczki zaciśniętej!!! MASAKRA jak trzeba uważać... Do teraz się trzęsę...
Zeberko, z ubraniem na chrzest na luzie, nie cierpię takich typowo chrzcielnych ubrań. Będzie do kościoła ten kombinezon piesek biały co CI pokazywałam ( wygląda w nim jak baranek boży:tak:), pod spodem śliczne kremowe rajstopki w kakaowy prążek, jasne body, w domu jasne spodnie i ten sweterek biały w błękitny, skandynawski wzorek co Wam go tu wklejałam:-)

hej :-)

U Nas tylko 2 stopnie na dworze!!! Masakra!!! :crazy:
Aestima... szook! Nie dziwie się że się zdenerwowałaś... My też się tak bawimy z Antkiem- teraz też będę ostrożniejsza!

Misia śliczna łazienka... :-)

Justynka super zakupy- ja bym się nie odważyła kupić płaszcza bez przymiarki...

Anka ja uwielbiam remonty- tzn efekt końcowy, bo syfu nie znosze... Mam nadzieje że szybko znajdziesz to czego szukasz

U Nas wszystko ok. Wczoraj mieliśmy I rocznicę śmierci mojego kuzyna (rok starszy ode mnie był) i jakoś tak sentymentalnie i smutno było... ehhh
masakra!

Ja dziś biorę Antka na zakupy- polujemy na jakąś fajną czapkę na teraz... I jakiś cieplutki sweterek.
A jeszcze musze zrobić obiad- i brak pomysłu na niego :no:

Miłego dnia:tak:;-)

Witajcie,

już się zdążyłam przez gapiostwo na zakupowym naprodukować;-)
Wczoraj poodkręcałam kaloryfery na 2,5, bo już chłodno się zrobiło. Maja dziś w domu na macie leży w rajtkach ciepłych, bodziaku i cienkiej bluzie. Wcześniej jej bluzy nie zakładałam, ale lodowate rączki miała, a odkąd nosi bluzę ma ciepłe
Misialina bardzo ładna łazienka, ja mam inaczej, płytki ułożone w poziomie, dół czarny, góra kremowa, wanna i stelaż od wc obudowane na czarno, na wysokości wzroku pas z czarnych szklanych listew pomiędzy kremowymi płytkami (uparłam się na nie jak osioł, wydaliśmy prawie 1000zł na same listwy...). Bardzo lubię takie duże płytki:tak:szkoda, że zdjęć nie mam na tym kompie, bo bym wrzuciła, może męża wieczorem pomęczę;-)
No i fajnie, że z Malwiną lepiej:tak:
Aestima mnie Maja tak za kolczyka ostatnio pociągnęła, że myślałam, że mi ucho naderwała...na szczęście ja nie mam takich na zatyczki tylko zapinane. A wisiorków już ze 2 m-ce nie noszę, bo Maja szarpie...dobrze, że zauważyłaś, bo przeciez Mieszko mógł się udławić. Jakby połknął, to pewnie 2-gą stroną by wyszło;-)
zebrra kiedyś czytałam o katarku złe opinie, ale skoro polecasz, to chyba kupię, bo jak mała widzi fridę albo gruszkę to od razu zaczyna płakać...Mam nadzieję, że Jaś znów się nie rozchoruje - kupiłaś ten sok z aloesu?
trasia podziwiam Cię bardzo, ja dawno pewnie bym zrezygnowała...Zresztą, wczoraj jak chciałam wieczorem odciągnąć(Maja jadła może 2 minuty), to z ledwością 50ml ściągnęłam...ale ona na szczęście kaszę je na kolację, więc głodna spać nie poszła. Nie przejmuj się, my kryzys mieliśmy przez cały sierpień i połowę września...ale minął, nie wiem czy ja czy A. odpuścił, a może oboje zmieniliśmy podejście..będzie dobrze, trzymam za Ciebie kciuki:tak:
AgataR Twoi dorośli faceci, to nie z tej ziemi są:szok:fajnie, że wyręczają Cię w oporządzaniu dzieciaków, szczególnie Młodego podziwiam, bo w jego wieku to zazwyczaj skrajnie inne niż dzieci rzeczy w głowie ...Mój A. też kąpie małą ze mną, ale gdybym od początku go do tego nie przyzwyczaiła, to pewnie teraz sama bym kąpała...
Justynka fajne okazje upolowałaś, ja też jestem jak Agata zupełnym laikiem w licytacjach, na Allegro kupuję w 99% przez sklepy
Madzioolka u nas też płacz, ale co gorsza że jak z A. zostaje...a przecież codziennie te 2-3godziny conajmniej się widzą...wczoraj jak byłam na zakupach rano, to też płakała...naszym dzieciom już nie jest wszystko jedno z kim zostają...ja nie chcę jej ode mnie tylko uzależniać i będę teraz starała się częściej wychodzić, żeby mała się przyzwyczaiła. I też na pampki 4 przeszłyśmy, już jedną pakę zużyłam, wczoraj dwie następne kupiłam, u nas 3-ki też się na udkach odciskały, a przecież moja Maja dopiero dobija do 7kg
mamusia dawaj zdjęcia!!! i linki do zabawek, bo ja jakoś weny nie mam, co podpowiedzieć dziadkom i ciotkom na prezent świąteczny

Mrsmoon to czekam na Twoje łazienkowe fotki... :)

Aestima wierzę Ci że najadłaś się starchu...co do kolczyków ja mam przerwane ucho przez mojego synka jak była mały...tak pociągnął że dziurki nie mam tylko naderwane ucho...się śmieje że jakby mi się coś stało (odpukać) to mąż będzie mnie miał łatwo zidentyfikować...:p

WItam się i ja:-)
U nas bez nowości, leje i wieje. Dobrze, że znajoma podrzuca Emilkę w taką pogodę do przedszkola bo bym majątek na taksówki wydała. Prawo jazdy muszę zrobić obowiązkowo:wściekła/y:
Misia ja nie jestem fanką nowoczesnych wnętrz, ale Twoja łazienka jest piękna, chyba podkradnę sobie pomysł jak będziemy u teściów sobie dół robić. Pamietam, że sypialnie też miałaś ładną, taką w fiolecie, dobrze kojarze?
Co do "katarku" to koleżanka też bardzo poleca i napewno sie na niego skuszę:tak:
Mamusia cieszę się, że chrzciny sie udaly, czekam na fotki
Asia się budzi wiec odpisywanie dokończę później:-)

Witam się :-)
My od 9 na nogach. Nocka super przespana. Timi przespał 6 h w ciągu, a później budził się co 2-3 h :-) Więc nawyk "złych" nocy przed 17 poległ :-D
Mamusia super, że chrzciny się udały. Pochwal się co tam Tymuś dostał i dawaj fotki :-)
Trasia współczuję. "Klepnij" Go tam czasem, to może wróci do pionu. Ale na pewno u Nas możesz liczyć na wsparcie :*
Misia bardzo ładną masz łazienkę. Zazdroszczę :-) U mnie taka mała klitka, że nic się tam nie da specjalnego zrobić :dry:
Aestima tez bym się strachu najadła. Trzeba niesamowicie przy Naszych Maluszkach uważać. Tymek to co chwila ma w buzi moje włosy, bo wszędzie ich pełno. Dobrze, że nic się nie stało...
A my dzisiaj kończymy 4 miesiące :-D i niestety czeka nas wizyta u lekarza, bo Tymusia męczy katar. A ja zaszczepię się na grypę.

reklama
Do góry