reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

hej hej :) ja tylko podczytuje bo jakos nie mam ostatnio weny na pisanie :nerd:

u nas ogolnie ok zakupowo jak to w sobote :) dostalam nowego smartfona wiec teraz bede mogla z wami pisac nawet z łóżka :-)

reklama
dobry jest i bardzo intuicyjny :-) poki co sie laduje ale bede wreszcie mogla szybko wrzucac zdjecia i filmiki z Beniem:rofl2:

u nas mlody juz nyna słodko od godziki..do mam słoiczkowych: ile wasze maluchy zjadają ? bo moj to sppokojnie wciągnie jarzynkowej cały mały słoiczek a ostatnio wtrąbił duzy z rosmana :) i nie chciał juz butli

Jeśli pozwolimy niemowlęciu jeść wtedy, kiedy jest głodne, okaże się, że w dzień zjada tylko nieco więcej niż połowę porcji - resztę otrzyma w nocy. Pokarm nocny zawiera więcej tłuszczu, sodu, potasu i żelaza.

cytat z :
Mleko kobiece ciągle się zmienia - Noworodek i niemowlę (0-1) - Mam dziecko - Onet Dziecko
moj od samego poczatku je kiedy i ile chce. W nocy budzi sie dwa razy - najada i zasypia, ale jakby chcial 5 razy jesc to tez by dostal, widocznie tego by mu trzeba bylo

Mgordon, mój prawie od urodzenia odpuścił sobie nocne karmienie i jak przybiera ślicznie. Wysocki mówił, że jak dziecko osiagnie 6 kg jest już fizycznie w stanie przespać noc, nie potrzebuje jeść w nocy i budzi się bardziej z przyzwyczajenia, potrzeby utulenia. Tak też pisze Twój Spock (tylko wg niego już od 5 kg z hakiem);-) A co do żelaza w melku są go niestety śladowe ilości... Dziecko czerpie głównie z tego co zmagazynowało jeszcze będąc w brzuchu a potem z pokarmów stałych (dlatego my musimy już rozszerzać dietę) Zeby zaraz nie było, że stąd mamy anemię, że Misio odpuszcza sobie nocne karmienie...

Ale ,my tak jak Ty Anapi- od kilku dni Miesio budzi się w nocy często i za każdym razem dostaje:tak: Bo dlaczego on i my mamy się męczyć w nocy? Wolę nakarmić i spokój mieć a widocznie tego potrzenuje, jeśli nie jest głodny, to może dla uspokojenia, kto go tam wie...;-)

Czesc wieczornie
Wlasnie skonczylam prasowanko... plecy mnie bola od tego
Mloda spi od 19.00 ;-) ciekawe o ktorej wstanie na karmionko.....
Pozdrawiam Was cieplutko! :tak:

Kochane, ja dziś tylko na chwlię wpadam, mąż wczoraj pracował, więc dziś spędzamy razem czas:tak:
trasia co Ty za lampę zamontowałaś? 1000 watową żarówę??????? a i może zamiast nutramigenu spróbuj bebilon pepti? podobno dużo lepszy w smaku
Anapi urocze miejsce:tak:
Aestima u nas też pobudki 3-4 razy w nocy teraz...a było tak pięknie...
ironia u naszych maluchów 1 słoiczek mały=1 posiłek, u nas też zupa jarzynowa na 1 raz 130g

Miłego dnia kochane!!!

reklama
u nas dzis rewelacyjna nocka, mala strszanie zglodniala wieczorem przed kapaniem i duuuuuzo zjadla, potem kapiel i jeszcze troche butli i jak zasnela o 20.10 tak obudzila sie o 2.05, a potem przed 5 i dala jeszcze pospac do 7
zaraz jedziemy prawie na caly dzien, a teraz jeszcze kawka :-)

mamusiu trzymam kciuki za udaną imprezę, napisz jak poszło. a mam do ciebie jeszcze pytanie z zupełnie innej beczki, moze mi nasuniesz jakis pomysl, wiem ze jestes na etapie urzadzania mieszkania, a dokladnie chodzi mi o kafelki lazienkowe, jakie wybralas??, ja od pol roku ogladam i juz mam porzadny metlik w glowie

Do góry